Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е форматиране на Хард Диск на неработещ лаптоп HP dv2700 от САЩ

Featured Replies

Здравейте, извинявам се ако има вече подобна тема, но не намерих такава, а ми е нужен отговор на проблема ми. Искам да знам -  възможно ли е форматиране на хард диск на неработещ лаптоп HP dv2700. Сестра ми го донесе от Америка 2009 - тоест старичък е, но пък лаптопа работеше много добре, но пантите и капака му взеха да се отделят и в един момент се откъснаха пантите и лаптопа вече не се стартира. Иначе много си го харесвах как работи и батерията му издържаше дълго, та реших да го продам поне на части, защото всичко по долната част е здраво, но ... проблем -хард диска е с цялата ми лична информация и сега не мога да включа лаптопа, за да го форматирам. Прилагам и снимки ако това ще помогне. Има ли някакво решение? Ще съм Ви много благодарна ако се отзовете със знанияата си и с по-простички обяснения - все пак съм жена :) Благодаря предварително

post-337300-0-70318700-1423818026_thumb.

post-337300-0-73027100-1423818027_thumb.

post-337300-0-66133600-1423818028_thumb.

post-337300-0-65059900-1423818029_thumb.

post-337300-0-81406400-1423818586_thumb.

Редактирано от nelita80 (преглед на промените)

Намери познат с настолен компютър. Диска ти е SATA и освен, че е по-малък, няма никакъв проблем да го включиш към настолен компютър със SATA - кабелите са еднакви.

Няма нужда да се мести дискът - с помощта на Hiren's Boot CD  може да се форматира и да се насипе Windows за инсталиране.

• Автор

Няма нужда да се мести дискът - с помощта на Hiren's Boot CD  може да се форматира и да се насипе Windows за инсталиране.

Какво е  Hiren's Boot CD - програма ли? Може ли малко по-подробничко. 

При развален лаптоп ли?
  • Автор

Намери познат с настолен компютър. Диска ти е SATA и освен, че е по-малък, няма никакъв проблем да го включиш към настолен компютър със SATA - кабелите са еднакви.

Нямам много познати, но в нас имам настолен комютър - ще мога ли сама да се справя? Може ли по-подробно да ми обясните какво точно да направя?

Нямам много познати, но в нас имам настолен комютър - ще мога ли сама да се справя? Може ли по-подробно да ми обясните какво точно да направя?

Ако настолният има SATA - вадиш харддиска от лаптопа, отваряш капака на компютъра, закачаш захранването на диска на черен SATA захранващ конектор, закачаш червено кабелче от диска до буксите на дъното(купи си едно червено такова за 2лв - SATA кабелче за дъното им кажи), сложи на някаква стабилна повърхност харддиска, до където ти стигат кабелите, включваш компютъра, изчакваш да зареди Windows - трябва да видиш харддиска в My Computer. Ако не - работи се с Disk Management.

Не знам до колко са ти познанията и дали ще можеш да се справиш сама. По-лесно е, отколкото звучи, но е малко пипкаво. Намери някой познат, ако не си сигурна.

Здравейте, извинявам се ако има вече подобна тема, но не намерих такава, а ми е нужен отговор на проблема ми. Искам да знам -  възможно ли е форматиране на хард диск на неработещ лаптоп HP dv2700. Сестра ми го донесе от Америка 2009 - тоест старичък е, но пък лаптопа работеше много добре, но пантите и капака му взеха да се отделят и в един момент се откъснаха пантите и лаптопа вече не се стартира. Иначе много си го харесвах как работи и батерията му издържаше дълго, та реших да го продам поне на части, защото всичко по долната част е здраво, но ... проблем -хард диска е с цялата ми лична информация и сега не мога да включа лаптопа, за да го форматирам. Прилагам и снимки ако това ще помогне. Има ли някакво решение? Ще съм Ви много благодарна ако се отзовете със знанияата си и с по-простички обяснения - все пак съм жена :) Благодаря предварително

Привет и от мен,

След като извадиш харда, трябва да го закачиш на друг настолен компютър или лаптоп. Това става посредством Serial ATA конектор или известен още като SATA. Ако ще го слагаш на настолна машина трябва тя да има свободен SATA конектор на дъното и свободен сата конектор от захванването. Ако го закачиш на друг работещ лаптоп, ще трябва да отстраниш единия хард и да използваш Hiren Boot CD за да го форматираш.

На въпроса какво е Hiren Boot CD. Това боотващ се диск, който съдържа базови тулсове на подръжка и възстановяване на системата. Диска съдържа голяма палитра от софтуер, който служи за много неща. Той е полезен, защото може да се зареди (буутне) дори когато на харда няма читав ОС. Тоест ако използваш лаптоп системата няма да има откъде да зареди ОС, а дори и да зареди, няма как през заредената ОС, да форматираш харда. Затова ти трябва софтуер, които да зареди преди ОС от харда.

Ако използваш настолна машина, ще вържеш харда като второстепен. Тоест системата ще зареди от стандартния за настолния компютър хард. Тогава можеш да форматираш другия диск...

Всичко е въпрос на това с какво разполагаш (настолна машина или лаптоп).

Няма как да форматираш харда без да го закачиш на работеща машина...

Най-вероятно ще е нужен само SATA кабел за данни или се използва такъв от DVD устройството в стационарния компютър.

Всъщност какво се цели - да се извлече личната информация и да се затрие дискът с цел продажба?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Привет и от мен,

След като извадиш харда, трябва да го закачиш на друг настолен компютър или лаптоп. Това става посредством Serial ATA конектор или известен още като SATA. Ако ще го слагаш на настолна машина трябва тя да има свободен SATA конектор на дъното и свободен сата конектор от захванването. Ако го закачиш на друг работещ лаптоп, ще трябва да отстраниш единия хард и да използваш Hiren Boot CD за да го форматираш.

На въпроса какво е Hiren Boot CD. Това боотващ се диск, който съдържа базови тулсове на подръжка и възстановяване на системата. Диска съдържа голяма палитра от софтуер, който служи за много неща. Той е полезен, защото може да се зареди (буутне) дори когато на харда няма читав ОС. Тоест ако използваш лаптоп системата няма да има откъде да зареди ОС, а дори и да зареди, няма как през заредената ОС, да форматираш харда. Затова ти трябва софтуер, които да зареди преди ОС от харда.

Ако използваш настолна машина, ще вържеш харда като второстепен. Тоест системата ще зареди от стандартния за настолния компютър хард. Тогава можеш да форматираш другия диск...

Всичко е въпрос на това с какво разполагаш (настолна машина или лаптоп).

Няма как да форматираш харда без да го закачиш на работеща машина...

Благодаря много за отговора. Имам настолен компютър в нас, но май май няма да мога да се справя сама. С кабелите няма да се справя или поне ще ми е нужна постоянна инструкция, но ще опитам. Страх ме е да не повредя нещо като го изваждам HDD - то от лаптопа, не знам как се вади. 

Доколкото разбрах жената иска просто да унищожи личните си данни на хардиска преди да го продаде на старо. В такъв случай няма ли да свърши работа и някой по-мощен магнит да го постави върху хард диска.

• Автор

Най-вероятно ще е нужен само SATA кабел за данни или се използва такъв от DVD устройството в стационарния компютър.

Всъщност какво се цели - да се извлече личната информация и да се затрие дискът с цел продажба?

Искам да изтрия цялата информация на диска, с цел продажба. Само не знам как ще се справя с изваждането на хард диска от лаптопа, не разбирам много от твърдата част 

http://support.hp.com/bg-en/document/c01279991

видеото нагледно показва как се вади твърдият диск.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Ако настолният има SATA - вадиш харддиска от лаптопа, отваряш капака на компютъра, закачаш захранването на диска на черен SATA захранващ конектор, закачаш червено кабелче от диска до буксите на дъното(купи си едно червено такова за 2лв - SATA кабелче за дъното им кажи), сложи на някаква стабилна повърхност харддиска, до където ти стигат кабелите, включваш компютъра, изчакваш да зареди Windows - трябва да видиш харддиска в My Computer. Ако не - работи се с Disk Management.

Не знам до колко са ти познанията и дали ще можеш да се справиш сама. По-лесно е, отколкото звучи, но е малко пипкаво. Намери някой познат, ако не си сигурна.

Благодаря много за отговора. Имам настолен компютър в нас, но май май няма да мога да се справя сама. С кабелите няма да се справя или поне ще ми е нужна постоянна инструкция, но ще опитам. Страх ме е да не повредя нещо като го изваждам HDD - то от лаптопа, не знам как се вади. 

http://www.hp.com/ctg/Manual/c01295820.pdf

Страница 69 показва как се вади хард диска от твоя модел стъпка по стъпка.

http://get.bg/product_info.php?cPath=237_1856_566&products_id=171976

Може да си купиш нещо такова и да сложиш хард диска вътре да си копираш каквото ти трябва и след това да форматираш хард диска и да си го ползваш като преносим.

Редактирано от ludfen (преглед на промените)

• Автор

Благодаря Ви на всички за отзивите. Като се прибера в нас ще отворя капака на лаптопа и на настолния и подроно ще разследвам всичко и пак ще пиша. Ще прочета и инстукциите от линка. Благодаря Ви

Редактирано от nelita80 (преглед на промените)

Защо не си вържеш лаптопа към телевизора(зависи дали го позволява) и после с Hirrens-a, както ти казаха, го форматираш (low level format).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.