Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GeoVision 5055 Navitel ако го зареждам от 24v ще изгори ли?

Featured Replies

http://www.prestigio.com/catalogue/Navigators/GeoVision_5055_Navitel

Приятели купих си тая кирийка тъй като ще почвам шофьор тук в моя град , в Албена и окръга и тъй като трудно помня улици и прочее викам да си зема да ми е от помощ.Пича от технополис ми каза ,че трябва да го зареждам от колата на 12v и ,че ако е 24v примерно в камиончето има опасност да изгори ... да ама на зарядното като видях пише 12v-24v - 1,3 Amax ... някой пробвал ли е да го зарежда на 24v и имало ли е проблем? (аз и не знам как да разбера на колко ще го зареждам като почна тия дни) Благодаря ... за вниманието.
Иначе за пръв път зех да прочета упътването ,че когато го взех исках да го настроя да ме закара вкъщи да видя как работи ама не успях ... прочетох и видях ,че е било супер елементарно ама така е.
Моля за съвет с това ,че се притееснявам да не му видя сметката набързо и ако имате нещо друго да добавите бих се радвал да чуя мнения.

На зарядното,ако има превключвател с колко волта да работи,го поставяш на 24 и няма да има проблем.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

ами няма превкл. в тоя случай какво правим ?
Как да разбера примерно на дадено мпс в колко V го вкл. ... изобщо  има ли опасност ,че така и не разбрах колега :)

По принцип на анг ся видях пише ,че е желателно да се вкл. към 12v от колата и да е след запален двигател ... онзи ми спомена нещо ако не е на толкова V да си взема токоизправител ли как се казвало ??

Редактирано от retaer (преглед на промените)

Има адаптери с входящо 24V и изход 12V.  http://kvazer.com/33875-33875-thickbox/ZAHR--ADAPTER-ZA-AVTOMOBI.jpg

• Автор

Колега от няколкото пъти в които го пуснах да видя как работи останах с няколко впечатления за него.

Върви прекалено бързо и не ме чака и в реално време не показва къде съм и кога и къде трябва да завия.Бях със още един приятел и той от телефона си със някакво друго приложения на всеки завой му показваше къде и кога да завива.И при него има нали предварително указание кога и къде да завие но при моето не е същото.

Пробвах да бутна 2настройки да видя дали ще се оправи но уви :
Бутнах  : "подсказва наличието на указание" го направих на макс да е т.е да е от "по-малко разстояние" и си мислех че така е най-добре да стои ти какво мислиш?
Също така и : "при вкл. отклонение от маршрута : 20м или 100м трябва да бъде?
Придържане към пътя беше на "автоматично" така ли трябва да бъде или примерно " придържане към пътя : по-близък 100м)

Общо взето ще ми е от полза но проблема е ,че аз съм още на моята улица и съм 200м назад а стрелката и таблета летят със 50км напред и това може да те обърка и накрая трябва да спреш демонстрацията и да видиш колко близо си до улицата и евентуално да го пуснеш наново за да може да се оправиш. Надявам се ,че ме разбра моля те помогни :D

Имам диск със драйвери трябва ли да направя някакъв update?

Kак да не показва,къде трябва да завиеш?Освен това трябва да има гласово съобщение на всеки завой.Гледаш ли оренжевата стрелка  горе отляво на снимката?Тя показва след какво разтояние трябва да завиваш и накъде.http://www.prestigio.com/pimg/s/resize/500x500x900x900/141125082955159820.jpg

• Автор

Имах предвид ,че прекалено много избързва аз не мога навсякъде из града да летя със 50 особено ако трябва да изчакам коли да минават то онова за 1 мин ще е минало 1 км и после ще се пусне демонстацията наново.По принцип в книжката пише ,че като маркирам примерно на точен адрес мога да продължа по маршрута или да задам демонстация.Аз до сега само да задам маршрута и така да карам да вида дали ще ме навигира не съм пробвал?
На авера на телефона му показваше реално къде е като го навигира а не го "изпреварва" навигацията разбираш ли колега.Мисля ,че ползваше Sygic 

И от какъв зор му пускаш "демонстрация"?... Задай крайна точка, и го остави да навигира в реално време. Нали това му е предназначението.

• Автор

Докато малкия играеше до преди 1час на pc-то точно това ми мина през акъла ... .Еми не знам колега утре ще пробвам ......а ако кажеш нещо по настроиките които писах по-горе за тях как е най-добре да бъдат ще ти бъда много благодарен.Той и ония в магазина беше толкова компетентен колкото аз маи маи

Вкл. аз сателитчето на екрана светла зелено имаше 7на брой сателита ... направих няколко метра пеша и изглежда ,че задклавиатурното устройство дето се вика е необразовано ... утре като гледам всичко ще е по мед и масло пичове ... благодаря за вниманието ако може да добавите нещо за настроиките дали да ги барам и така.Лека вечер ще пия едно пиене бъдете живи и здрави.

• Автор

А ако има обновления като се вкл. към сателита автоматично ли ще изтегли или някаква шмекерия трябва да направя със диска който имам към навигацията?

Не, няма да направи автоматично обновления,и с диска не можеш да направиш нищо. Освен да помолиш някой да изтегли най новите карти и да ги инсталира.

• Автор

Аха ... щото човека ми каза,че имам 2г безплатно обновление на карти явно е тяхна поддръжката , след 1г примерно ще отида с документа да видим какво ще кажат. 
Интересното е ,че с моя gps,със на сестра ми от телефона някакво пак приложение и със на авера app-а не намира точно нашата улица от целия град и изкарва горната улица като текущо местонахождение . Не знам защо така :D
Иначе вчера в нашия град TomTom се разкарваха с една кола явно снимаха ли какво правиха не знам.За пръв път ги видях. 

Ъпдейти на картите и на софтуера трябва да си теглиш сам, от сайта на Navitel .

Коя е твоята улица, че не я намира? Да пробвам на телефона си Sygic и iGo как ще се справят ;) .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.