Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми се рестартира вместо да се изключва

Featured Replies

Преинсталирах си Уиндоуса,но и това не помогна.Какви могат да бъдат причините за това нежелано рестартиране?

Модел на дънната платка и версия на операционнаата система?

Преинсталирах си Уиндоуса,но и това не помогна.Какви могат да бъдат причините за това нежелано рестартиране?

Определено не е от Windows. Марка и модел на дъното както те е посъветвал колегата Belivakov. Ако не знаеш откъде да ги видиш програми като AIDA или Speccy ще ти помогнат.

• Автор

Модел на дънната платка и версия на операционнаата система?

Gigabyte GA-P55-US3L v1.0 ,а аперационната система е Windows 7 Ultimate SP1 32bita.Преди преинсталацията също имаше този проблем.Аз форматирах само диск "C".Някъде прочетох,че драйвърите може да са причината.Интересното е,че след преинсталацията нямам липсващи драйвъри или аз просто си въобразявам,но в Device Managera не виждам липсващи такива,а аз не съм инсталирал ръчно,нито пък са се инсталирали автоматично.В диск "D" имам папка driverwin7.

Имаш проблем...варианти много.

В1. Долу ляво клик на --> Start button, десен клик на --> shut down button,в средата --> start menu, гледай за настройка --> power button action,ако не е я сложи на --> shut down. Проверяваш.

В2. Долу ляво клик на --> Start button, десен клик на Computer --> Properties -->горе,ляво Advanced System Settings -->в средата Advanced -->графа Startup and Recovery --> Settings -->графа System Failure --> Automatically Restart Ако Windows крашва, ще има Bluescreen, запиши номера на грешката.

В3. Долу ляво клик на --> Start button,в полето за търсене напиши RUN -->стартирай  RUN, напиши regedit-->Enter, следвай пътя през тези папки -->HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon -->>Двоен клил на PowerdownAfterShutdown, АКО е 0 (нула) го смени на 1 (едно) или АКО е 1 (едно) го смени на 0 (нула) --> Enter. 

Рестартираш и пробваш Shutdown.

ВАЖНО: Ако несработи върни оригиналната цифра преди промянта.

В4. Възстановяване на фабричните настройки на CMOS (грешно наричан от много - BIOS) като извадиш батерията, която е до процесора на дъното, за около 10-15 секунди.

В5. Ъпдейт на драйвъра на SATA 2 Controller.

• Автор

Някой може ли да ми каже как да направя ъпдейт на драйвъра на SATA 2 Controller?

http://www.wintips.org/windows-7-not-shutdown-completely-problem-solved/

А може да се наложи актуализиране на BIOS:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3640#bios

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Не стана по първия начин.Не знам как се ъпдейтва биос.Може ли да направя по-голям проблем с това ъпдейтване?

Ъпдейта инсталира ли?

http://support2.microsoft.com/kb/977307

А за BIOS - ако неси уверен всебе си, по-добре си изтегли последната версия на BIOS и занеси компютъра в сервиз да ти го обновят.

• Автор

Ъпдейта инсталира ли?

http://support2.microsoft.com/kb/977307

А за BIOS - ако неси уверен всебе си, по-добре си изтегли последната версия на BIOS и занеси компютъра в сервиз да ти го обновят.

Ъпдейт на какво?

При мен са получи подобно при слагане на бета версия на БИОС!

Мисля че случая е сходен ;)

Гигабайт имат софт за ъпдейт на Биос - @Bios (май се казваше).

Инсталирай си го и той автоматично ще свали актуалната версия и с твоя помощ ъпдейтне.

Редактирано от atridi (преглед на промените)

Авторът не е актуализирал BIOS

Инструментът @BIOS е за AMD платформите.

• Автор

Извадих батерията на дъното.След новото стартиране ми излезна син екран и ми изписа post error occurs.Не знам какво точно направих и дали вместо да съ възстановят фабричните настройки не са се върнали предишните настройки,но компютърът продължава да си работи нормално и все още си се рестартира вместо да се изключва.

Като изваждаше батерията, компютърът беше ли разкачен от захранване? Окъси ли плластните в цокъла й? На синия екран каква грешка имаше?

• Автор

А зареди ли настройките на BIOS по подразбиране?

Не съм сигурен дали съм ги заредил,но след това датата и часовникът ми бяха сменени.

Това показва само, че са изтрити настройките на BIOS. Намери в BIOS Load Optimized defaults(обикновено е зад меню Exit)

А в BIOS се влиза с Del, F2, F10, F12, Shift+F10 според модела на BIOS.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Намерих Load Optimized defaults,но все още не мога да се справя с рестартирането.

А изобщо с Windows 7 вървяла ли е нормално системата? Коя е версията на BIOS?
Start->Search->напиши cmd и като се появи черната икона, щракни с десен бутон по нея и избери Run as administrator. В черни я прозорец посави следнияя текст:
wmic bios get smbiosbiosversion

и натисни Enter.

Преди да се рестартира не се ли появява за малко син екран? За всеки случай спри автоматичното рестартиране при грешки в системата.

И аз имах наскоро подобен проблем с един компютър. И с Windows и с Linux се рестартираше. Оказа се, че виновникът е захранването. Пробвай с друго, но да е читаво.

Редактирано от mir4a (преглед на промените)

• Автор

Преди си работеше с Windows 7.Интересното е,че това ми е второ захранване.Първото рестартираше компютъра при малко по-голямо натоварване и се наложи да го сменя.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.