Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молба за съвет при избор на телефон до 500-550 лв с определени изисквания

Featured Replies

Има доста подобни теми, прочетох ги внимателно, но така и не стигнах до модела. Телефонът е за внезапно закъсал мой близък, чиито HTC 816 се повредил вчера и ще ходи на ремонт, но му казали, че ще отнеме 1 месец (поне), а е налична спешна нужда от достатъчно добър телефон. Поради различна степен на разочарования, продукти на Samsung, Sony, а от вчера вече и на НТС не са желателни, както и екзотични такива. Не ще и Windows Phone, макар че моят избор е точно в тая посока.

Телефонът ще се полза основно за разговори (много), сърфиране и офис документи. Игри не се предвиждат, нито пък снимки за изложба, не че добрата камера е излишна.

Изисквания (бюджетът е в заглавието):

- задължително българско меню (ако това не е изпълнено, предложенията отпадат на мига)

- задължителна покупка от български сайт/магазин (бърза доставка и по-лесно приложима рекламация)

- минимум 1,5 ГБ оперативна памет

- минимум 16 ГБ памет, слотът не е от особена полза и важност

- Аndroid KitKat (евентуално с възможност за Lollypop)

- за предпочитане е с 1 SIM, но няма проблем и да е с 2

- батерия 3000 mAh и нагоре

- 5" екран, за предпочитане IPS

- Wi-Fi (безпроблемен!)

Рових доста снощи и сведох предложенията си до Lenovo P70 , LG G2 16 GB и Xiaomi Mi3 (но е с Jelly Bean, та не знам дали подлежи на ъпдейт поне до KitKat, не съм сигурен и в наличието на българско меню). Приемат се и други предложения, стига да отговарят на изискванията.

Моля за компетентни мнения. Телефонът, който и да е той, следва да бъде избран най-късно до утре сутринта, за да може по-късно да се поръча с цел доставка във вторник.
Благодаря за вниманието :).

Има доста подобни теми, прочетох ги внимателно, но така и не стигнах до модела. Телефонът е за внезапно закъсал мой близък, чиито HTC 816 се повредил вчера и ще ходи на ремонт, но му казали, че ще отнеме 1 месец (поне), а е налична спешна нужда от достатъчно добър телефон. Поради различна степен на разочарования, продукти на Samsung, Sony, а от вчера вече и на НТС не са желателни, както и екзотични такива. Не ще и Windows Phone, макар че моят избор е точно в тая посока.

Телефонът ще се полза основно за разговори (много), сърфиране и офис документи. Игри не се предвиждат, нито пък снимки за изложба, не че добрата камера е излишна.

Изисквания (бюджетът е в заглавието):

- задължително българско меню (ако това не е изпълнено, предложенията отпадат на мига)

- задължителна покупка от български сайт/магазин (бърза доставка и по-лесно приложима рекламация)

- минимум 1,5 ГБ оперативна памет

- минимум 16 ГБ памет, слотът не е от особена полза и важност

- Аndroid KitKat (евентуално с възможност за Lollypop)

- за предпочитане е с 1 SIM, но няма проблем и да е с 2

- батерия 3000 mAh и нагоре

- 5" екран, за предпочитане IPS

- Wi-Fi (безпроблемен!)

Рових доста снощи и сведох предложенията си до Lenovo P70 , LG G2 16 GB и Xiaomi Mi3 (но е с Jelly Bean, та не знам дали подлежи на ъпдейт поне до KitKat, не съм сигурен и в наличието на българско меню). Приемат се и други предложения, стига да отговарят на изискванията.

Моля за компетентни мнения. Телефонът, който и да е той, следва да бъде избран най-късно до утре сутринта, за да може по-късно да се поръча с цел доставка във вторник.

Благодаря за вниманието :).

Твърдо за G2!Успех!

Още един глас за G2 от личен опит. Не защото аз ползвам такъв, а защото наистина е добър.

LG G2 32 GB - с 9 лева над посочения бюджет. Лично ползвам такъв и съм много доволен от машинката. Можеш, разбира се, да вземеш и с по-малката памет. Екранът на LG-тата обаче е 5,2 инча, не 5.

screenshot_2015-02-22cxu4s.jpg

Ъпдейтът до Lollipop беше пуснат тестово за Южна Корея и почти веднага спрян заради множеството проблеми. Очаква се да се ъпдейтне до следващата версия - 5.1, която се очаква през март. Тъй че актуализацията може да почака и до лятото. Приятел има Samsung Galaxy S5. Телефонът му се ъдейтна до Лолипоп и сега реве кански.

ПП. Гледам, че има няколко предложения, които ти се вместват в бюджета.

Също гласувам за G2, но и Леновото не е за подценяване :)

Чудесно си се оринтирал към добрите модели и добри съвети си получил също.

Моят съвет е да огледаш и Meizu MX4, който модел отскоро се появи официално на нашия пазар и чудесно се вписва във всички твои изисквания.

Свободната му цена във Виваком с карта Виваклуб е 527 лева.

И още едно предложение от мен е Huawei Ascend G7, който отговаря също на всички твои изисквания.

Цената му в същия Виваком със същата карта е с 19 лева повече от бюджета ти - 569 лева, но за мен си струва всяка стотинка и този производител го предпочитам пред китаеца по-горе.

Поразгледай и в онлайн магазините, защото би трябвало и на по-добра цена да го има.

пп. Да добавя само, че и двата не съм ги купувал и ползвал, но достатъчно дълго съм ги разгледал и пробвал, за да кажа, че ми харесват.

Редактирано от algor (преглед на промените)

HTC816 е микро/нано сим ако искате да ползвате сим картата търсете телефон със същия слот.Операторите искат по около 20 лв. за смяна на сим.

Един глас за MX4 все пак е ''най-бързия'' андроид телефон за миналата година.

Ориентирай се към Meizu MX4! ;)

• Автор

HTC816 е микро/нано сим ако искате да ползвате сим картата търсете телефон със същия слот.Операторите искат по около 20 лв. за смяна на сим.

Има адаптери, размерът не е проблем.

Що се отнася до Meizu и Huawei, сигурен съм, че приятелчето няма и да ги погледне дори, защото едва ли ги е чувал.

...Екранът на LG-тата обаче е 5,2 инча, не 5...

Е, няма да изпадаме чак в такива подробности :)

...Ъпдейтът до Lollipop беше пуснат тестово за Южна Корея и почти веднага спрян заради множеството проблеми. Очаква се да се ъпдейтне до следващата версия - 5.1, която се очаква през март. Тъй че актуализацията може да почака и до лятото...

Знам това, макар че ползвам друга ОС. Четох доста коментари за 5.0 и май не срещнах ни един положителен, но се твърди (?), че 5.1 (или 5.0.1) ще оправи бъговете ... или ще отвори нови.

Засега като че ли G2 се заформя като фаворит (и аз съм чувал и чел преобладаващо положителни коментари от собственици).

Знам това, макар че ползвам друга ОС. Четох доста коментари за 5.0 и май не срещнах ни един положителен, но се твърди (?), че 5.1 (или 5.0.1) ще оправи бъговете ... или ще отвори нови.

Ползвам в момента една Моторола, която ъпдейтнах преди 10-ина дни с 5.0.2 и казвам чистосърдечно: прекрасна работа, никакви крашове, чудесна батерия без дрейнове и прочие загрявания...

Накратко - нищо лошо не мога да кажа!

• Автор

От името на приятеля, както и от свое, благодаря на всички, взели участие в темата и дали ценни съвети и препоръки - LG G2 32 GB е вече поръчан, при това в комплект с кожен калъф и протектор!

:)

Избора ви е добър, пожелавам дълго и безпроблемно ползване.

Що се отнася до Meizu и Huawei, сигурен съм, че приятелчето няма и да ги погледне дори, защото едва ли ги е чувал.

Повечето хора купуват на принципа ще взема "ХХХ марка"  щото съм я чувал.И обикновено са доволни, този тип хора рядко използват и половината от възможностите на устройството.

Разбира се има и хора на съвсем противоположно мнение които гледат да минат тънко и си мислят че за сто лева ще вземат върха на технологията и избират супер не известни марки и после се оказва че няма софтуерни ъпдеити и половината приложения от маркета не се поддържат.

А иначе двете споменати марки са в челната петица от поне година насам изпреварвайки утвърдени марки като Самсунг LG и т.н.

Евтините им модели са дървени и недодялани но средния клас е с много добро съотношение цена качество.

• Автор

...Повечето хора купуват на принципа ще взема "ХХХ марка"  щото съм я чувал.И обикновено са доволни, този тип хора рядко използват и половината от възможностите на устройството....

Така е, съмнявам се, че ще ползва нещо извън най-основните функции, но не бе търсен апарат за забавления, а за доста сериозна работа. То телефон "ще вади хляб", това му е основното предназначение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.