Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със 5.1 система ..

Featured Replies

Здравейте от както имам тази система на Creative  задня лява колона почти никога не е свирела ..  :no-no:  .Някакви идей защо ?  CAB59EC7B755DCF03883D166D598FEC5.jpg

Здравейте от както имам тази система на Creative  задня лява колона почти никога не е свирела ..  :no-no:  .Някакви идей защо ?  CAB59EC7B755DCF03883D166D598FEC5.jpg

Ако буквално никога не е работела, не е зле да тестваш на друга конфигурация и ако там не работи, си е фабричен дефект и ще се възползваш от гаранцията.

• Автор

Имам я от 2005 със стария ми компютър , сега на новия пак не свири само на моменти се обажда при филм най вече.

Имам я от 2005 със стария ми компютър , сега на новия пак не свири само на моменти се обажда при филм най вече.

Значи няма гаранция, отваряш и и проверяваш спойката.

Провери отзад буксите как са настроени на компа също така на самия буфер тествай и на друг жак как ще е ...

Здравейте от както имам тази система на Creative  задня лява колона почти никога не е свирела ..  :no-no:  .Някакви идей защо ? 

Размени задната лява колона с друга (някоя от предните).

Ако засвири, значи изхода на буфера (за задните колони) е развален

Ако продължава да мълчи (а задна дясна работи) когато пускаш 5.1 звук, значи самата колона не е наред.

Това при положение, че сателитните колони са свързани с буфера. Ако ги свързваш директно към звуковата карта, пак пробвай разместване.

Ако обаче от време на време работи значи някъде нещо не е затегнато добре или кабела прекъсва. Но щом при филми работи, си мисля, че само тогава пускаш 5.1 звук.

Ако искаш винаги да работят всички колони, разгледай настройките на драйвера на звуковата карта и софтуера към нея. Потърси нещо от рода на "up mixing" и задай колоните да са 5.1 ако може.

За да е по-лесно да се помага при проблеми е желателно да се описва по-подробно ситуацията. При теми рода на "Имам проблем, кажете как да го опрява" топката е останала при автора и без да се кажат подробности не може да се помогне много. Стандартния отговор би бил "Ходи на сервиз".

• Автор

Размених ги задна лява със предна лява и засвири . Сега проблема е в буфера така ли ?

Размених ги задна лява със предна лява и засвири . Сега проблема е в буфера така ли ?

А тази, която до сега не "свиреше" засвирили на другото място? Не можеш ли да даваш по ясна информация? Докато разменим 5 колонки с вас, ще изпишем и 5 страници постове

Тази препоръка на колегата от горния пост, прочете ли я?

"За да е по-лесно да се помага при проблеми е желателно да се описва по-подробно ситуацията. При теми рода на "Имам проблем, кажете как да го опрява" топката е останала при автора и без да се кажат подробности не може да се помогне много. Стандартния отговор би бил "Ходи на сервиз".

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

А тази, която до сега не "свиреше" засвирили на другото място? Не можеш ли да даваш по ясна информация? Докато разменим 5 колонки с вас, ще изпишем и 5 страници постове

Да засвири , а предната с която я размених - не .

Редактирано от SpeeD_DeViL (преглед на промените)

Значи, че проблема е в самата колонка, а не в суббуфера. Сега има две положения

1. сам можете да я проверите

2. ако не разбирате - сервиз или приятел, който разбира от това.

Може да е кабелът, жака между кабела и суббуфера, който се куплира към него, прекъсната или скъсана намотка на говорителя в кутията и други.

Най вероятно е куплунга, свързващ кабела с суббуфера или самият кабел.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Имам и един въпрос за това : http://media.snimka.bg/s1/4348/034939492-big.jpg Какво прави това Enable Room Correction  и по точно за колоните нагласа разстояние от  земята или една от друга ?  Както и опцията Speaker Fill ?

Имам и един въпрос за това : http://media.snimka.bg/s1/4348/034939492-big.jpg Какво прави това Enable Room Correction  и по точно за колоните нагласа разстояние от  земята или една от друга ?  Както и опцията Speaker Fill ?

Това е опция да настроите/въведете ръчно разстоянията (като ги измерите с ролетка например) между тонколоните, с цел подобряване на звука в стаята.

• Автор

Това е опция да настроите/въведете ръчно разстоянията (като ги измерите с ролетка например) между тонколоните, с цел подобряване на звука в стаята.

Ясно , а не е от земята до колоната ,че аз така ги направих .

Ясно , а не е от земята до колоната ,че аз така ги направих .

Това изглежда да е правилната настройка.

Като писах по горе, за разстоянията може да греша. Ако съм си мислил, че разсточнията се мерят между стоящият пред монитора  и дадената тонколона.

Но на скрийншота, защо са поставени две различни височини на задните тонколони?.Би трябвало да са еднакви.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

А сигурен ли си че си пуснал 5.1 звук, когато тества разменените колони?

Щом и двете колони работят, макар и на различни изходи на звуковата карта, значи не е в тях проблема. Остава да е в кабелите (малко вероятно) или в изхода на звуковата карта. Това ще стане ясно след като потвърдиш дали си пуснал 5.1 звук (пробвай пак със филм с 5.1 звук) при разменените колони. Прбвай и с други размествания.

Дай една снимка от страницата "Speaker Configuration"

Редактирано от supervas (преглед на промените)

• Автор

Ето настроено е 5.1 а за колоната заработва когато я сменя с изход предна лява от буфера .  034940374-big.jpg

Разменете  само кабелите.

Ако кабела на не-свирещата, не свири с друга тонколона, значи проблема е в кабела.

И си оставете настройките 5.1 на звуковата карта и не ги променяйте.

На снимката в ляво горе има бутон RESET. Натисни го и пробвай дали ще свирне колоната.

Имах предвид да дадеш снимка на страницата "Speaker Configuration" от програмата Realtek HD Audio Manager, а не на системните настройки на Windows. Най-добре дай снимки и на 'Sound Effects' и 'Default Format'.

Ето :

Настройките изглеждат наред.

За да си сигурен, че трябва да чуваш звук от всички колони, намери програмка (евентуално тази на Realtek), която да показва силата на звука за всеки канал поотделно. Ако тогава някоя колона не се чува, а трябва, значи има проблем с нея или някъде от звуковата карта до крайната колона. Може да разгледаш по-подробно програмата на Realtek и да видиш какви възможности има. Плейарите за филми и музика също имат функции за управление на звука.

• 9 месеца по-късно...
  • Автор

И сега предна лява ми отказа,но като я разменя с предня дясна от буфера чинчовете и засвирва .. как мога да отстраня проблема ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.