Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет от М-Тел през USB устройство

Featured Replies

Лаптопа е на един приятел. Проблема е, че не може да се свърже с мрежата на М-Тел с тяхното USB устройство (показва го като ZTE). Ходил е в офиса на М-Тел, но от там са му казали, че няма проблеми, но и те не са могли от лаптопа му да се свържат. Реших, че може да има проблеми с Уиндоуса, и му казах да ми го донесе. Имам няколко компютъра с различни версии на Уиндоус - ХР, 7 и 8.1 но и при всичките показва една и съща грешка при опит за свързване, а тя е 619. Четох из нета, но пишат, че това е грешка, която се случвала само на ХР, но тук се случва и на 7-ца, и на 8-ца. Абонамента му е платен, но до колкото разбрах тази грешка не е свързана с него. Пин кода му е деактивиран от устройството, но пак няма свързаване с мрежата на М-Тел. Има ли начин да се оправи проблема и как? Лаптопа е DELL P03T, но мисля, че това не е от значение щом го има проблема и при още четири компютъра.

E след като в офиса на МТЕЛ не са успели да свържат 3G модема, какво толкоз има да се гадае. Проблема е от страна на МТЕЛ. Да ходи в техен офис и да им се кара.

Ето един цитат, който видях в интернет:

" Most time your usb modem or datacard could be faulty, in this case you are advice to get a new one.

Type 2 Dail Up errors “Error 619:A connection to the remote computer could not be established, so the port used for this connection was closed”
Causes Of Error 619 Internet Connection problems
The error 619 is peculiar with hauwei and zte 3G usb modems. The 619 error on hauwei and zte modem is caused by using a wrong internet connection settings on your usb modem.

M-tel :

Необходимите ръчни настройки за осъществяване на връзка са както следва:

Име на профил - M-tel Internet
 APN (статичен) - inet-gprs.mtel.bg
 CHAP удостоверяване -
Предпочита HSDPA - да
 Номер за достъп - *99#
Потребителско име - *
Парола - *
SMS център за съобщения - +35988000301

• Автор

@belivakov това за USB устройствата им ли се отнася или за модемите им?

@Emokostov според цитата, който си дал се оказва, че самото устройство е повредено. Ще кажа на приятеля ми да го занесе в М-Тел, но преди това ще върна Уиндоуса му във фабрично състояние от рековъри дяла, за да е всичко на чисто.

За 3G

The error 619 is peculiar with hauwei and zte 3G usb modems. The 619 error on hauwei and zte modem is caused by using a wrong internet connection settings on your usb modem.

Затова и дадох настройките на връзката.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

За 3G

Затова и дадох настройките на връзката.

Така е колега, не го оспорвам.

• 3 седмици по-късно...

И аз съм windows 8, исках за малко да използвам на един приятел флашката от теленор, компютърът ми никак не отреагира на нея, нито ми поиска, че трабват някакви настройки, нито нищо. Така и не можах да се свържа с интернета, този проблем също ли може да се реши по начина, който написахте по-горе?

И аз съм windows 8, исках за малко да използвам на един приятел флашката от теленор, компютърът ми никак не отреагира на нея, нито ми поиска, че трабват някакви настройки, нито нищо. Така и не можах да се свържа с интернета, този проблем също ли може да се реши по начина, който написахте по-горе?

1. На твоя компютър работят USB устройства и имало ли е проблем с тях?

2. Кажи марка и модел на 3G модема, който си пробвала, защото може да няма драйвери за Windows 8.1

3. При твоя приятел работи ли този 3G модем?

Постави модема в USB. Отвори диспечер на устройства (WinKey+R и в полето напиши devmgmt.msc) КАто се отвори прозореца, щракни с десен бутон по иконката Computer и избери Scan for hardware changes.

1. На твоя компютър работят USB устройства и имало ли е проблем с тях?

2. Кажи марка и модел на 3G модема, който си пробвала, защото може да няма драйвери за Windows 8.1

3. При твоя приятел работи ли този 3G модем?

1. Работят USB устройствата, с никакво друго не съм имала проблем. 
2. не знам марката, но е стар, може наистина да няма драйвери.
3. При него работи без проблем, той е с Windows 7

Постави модема в USB. Отвори диспечер на устройства (WinKey+R и в полето напиши devmgmt.msc) КАто се отвори прозореца, щракни с десен бутон по иконката Computer и избери Scan for hardware changes.

Ще пробвам този начин, следващият път, като се срешем, мерси. Исках още нещо да те питам, не е към темата, но дано не е проблем. Искам да си установя една програма, но windows-а не ми позволява, пише, че може да ми навреди на компютъра и я забранява. Така и не мога да си я инсталирам. мога ли по някакъв начин да го излъжа? 

Кой точно от Windows не позволява? Коя е програмата? Ако може щракни прозреца, с който се информира за опасността.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.