Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешно поставен процесор

Featured Replies

Една доста глупава тема,но ще питам

Взех си едно ново прцесорче,обаче от бързането забравих да махна предпазителя на дъното и не тръгна.Пробвах няколко пъти да изключа е включа захранването но уви не тръгна.Та махнах охладителя и си видях грешката....другата е,че го сложих правилно но не видях с лупата за изкривети пинове ,само на око,и този път не тръгна.Предполагам че съм го изгорил(дано не съм че е скъпичък) та питането ми е,дали е изгорял защото очевидно не иска да тръгне

П.п извинявам се за глупавата тема ама сефте ми се случва подобна глупост..

Темата не е глупава, а показва точно какво и как не се прави. При хардуера не се бърза, а се внимава доста. Виж като за начало да не си изкривил някое от крачетата на процесора.

• Автор

Ами огледах ги имаше но съвсем малко бяха изкривени-оправих ги,пробвах-пак нищо

Ами огледах ги имаше но съвсем малко бяха изкривени-оправих ги,пробвах-пак нищо

Трябва самия процесор да влезне хубаво в самия сокет. По-добре викни някой приятел, който разбира, за да не счупиш някой пин :)

Пинове се изправят много добре със златна кредитна карта.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

А този процесор поддържа ли се от чипсета на дънната платка ?Сокета може да е същия но ако не се поддържа от чипсета няма да стане.

Каква е дънната платка,процесора какъв е?Дай малко инфо де .

• Автор

Процесора е fx 6300 be ,asus m5a78l/usb3 ,подържа го,това с картата ще го пробвам :)

Да, дай повече информация, понеже интелските 1150/1155 не процесора има "пинове", а сокета

С коя версия на БИОС ти е дъното?

6300 се поддържа от 1401 на горе.

• Автор

ха,дракула хич не ми дойде на ума,може и да е по стар биоса,трябва да видя и ако е така да го рефлашна

• Автор

разглеждам упътванията и книжките на дъното но никъде не пише версията на биоса,то тази конфигурация дъното рама и процесора са нови,не съм ги пускал

М/у пробвам само с 2-та кабела 24 пиновия и тоя за процесора и вентилаторчетата не тръгват

разглеждам упътванията и книжките на дъното но никъде не пише версията на биоса,то тази конфигурация дъното рама и процесора са нови,не съм ги пускал

М/у пробвам само с 2-та кабела 24 пиновия и тоя за процесора и вентилаторчетата не тръгват

Ако сега си ги купувал може някоя част да е повредена и залагам на дъното.Ако можеш го върни за рекламация.Между другото ако махнеш процесора и рамта и пуснеш дъното с двата куплунг би трябвало да изпищи за липсващ процесор.А може и захранването да си е...майката :D

Редактирано от Десислав Петров (преглед на промените)

Проблемите стават сериозни...  :(

Напиши серийния номер на дъното и ще ти кажа с коя версия на BIOS е.

...ако махнеш процесора и рамта и пуснеш дъното с двата куплунг би трябвало да изпищи за липсващ процесор...

Не съм сигурен, че "пищи" без процесор

Не съм сигурен, че "пищи" без процесор

Aко не си е закачил спикъра няма как да пищи разбира се :D Мойто дъно даже през колоните си казва NO CPU INSTALLED ;)

Aко не си е закачил спикъра няма как да пищи разбира се :D Мойто дъно даже през колоните си казва NO CPU INSTALLED ;)

Възможно е - предполагам обаче че това е само при по- съвременните, които са с UEFI. Тези, които са с обикновен BIOS едва ли могат да съобщават така.

Така,значи сглобих комп с точно тоя модел дъно и точно тоя процесор и специално търсих за него без ъпгрейд на биоса си върви

Повгарям колегите,но погледни пак пиновете,ако всички са ок, преди да затвориш сокета намести процесора

леко напред назад наляво и надясно но леко,за да си сигурен,че е точно на мястото си.Процесора силно се съмнявам да е изгорял,погледни дъното дали му светва лампичката,ако да-то е ок.Като направиш това ,сложи термо пастата(внимавай каква е!!!!! Ако е сребърна гледай да не излиза извън охладителя при поставянето защото наистина ще си отиде...дано си внимавал)накачи копма,всичко последователно и пробвай.А да преди да сложиш процесора издухай пиновете добре.Дано всичко е ок :)

П.п нарочно те карам да го накачиш,номера с 24 пиновия и този за процесора не върши работа,върши но на по-стари дъна и специално на това не,защото моето го взимах 2-ра ръка така го пробвах без да накачам другото ,и не тръгна.Накачих всичко,пуснах го и воала :)

За да провериш захранването даваш на късо зелена и черна жичка на 24-ри пиновия,асо тръгне фана на захранването -ок е

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

• Автор

Мерси на всички ви,наистина помогнахте,направих каквото линдрос каза и всичко тръгна :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.