Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

странна работа с wi-fi

Featured Replies

На виваком съм. В последните 2-3 месеца често ми пада нета като нещата изглеждат така: http://postimg.org/image/q1lf5u9tp/и не може да зареди нищо. Оправям го ръчно - като се откача от мрежата и се свържа наново. Особено дразнещо е обаче когато съм си пуснал музика за релаксация и съм си легнал и изведнъж спре, а след няколко минути сигналът се оправи и музиката тръгне пак. Днес обаче когато за пореден път се получи видях ново чудо: http://postimg.org/image/6alaji8l3/ Моята мрежа е тази с цифрите, безименната за пръв път се появява. Какво може да бъде това?

Каква услуга използва на Виваком? Мрежата ти свободна ли е или с парола? На колко голямо разстояние си от безжичното устройство? Има ли стени или някакви други прегради? Освен музика има ли пуснат торент клиент или някаква друга програма, която ти генерира трафик? Само ти ли използваш безжичната връзка или и някой друг?

• Автор

Каква услуга използва на Виваком? Мрежата ти свободна ли е или с парола? На колко голямо разстояние си от безжичното устройство? Има ли стени или някакви други прегради? Освен музика има ли пуснат торент клиент или някаква друга програма, която ти генерира трафик? Само ти ли използваш безжичната връзка или и някой друг?

Услугата е домашен интернет с рутер. Не зная как точно се нарича понеже договорът е сключван преди няколко години когато имената на пакетите бяха други. Сега виждам че имат fibernet и vivacomnet, не знам към кое от двете спадам. Един и същ кабел доставя домашен телефон и интернет до рутера. Мрежата ми е с парола, WPA2-PSK криптиране. Разстоянието да е към 10 метра, има стена. Не държа отворен торент клиент, имам навика да държа по няколко раздела в браузъра отворени по няколко дни/седмици докато се наканя да ги прегледам, карам на хибернация, предполагам че след като вече веднъж са заредени не генерират трафик? Интернета го ползват и мои близки - от компютър свързан с кабел към рутера и от друг лаптоп, но проблемът се получава в повечето случаи когато никой от тях не ползва връзката.

Ако услугата е VivacomNET значи си с АДСЛ модем и услугата върви по телефонна линия.

Ако услугата е FiberNEТ на адреса трябва да имате рутер ( ваш или от страна на Виваком)

Коя от двете услуги се използва?

Отвори центъра за мрежи и споделяне и виж срещу неизвестната мрежа кой мрежов адаптер е изписан.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Добрее.. услугата върви по телефонна линия и стига до разпределителна кутийка, от която единият кабел осигурява сигнал за стационарен телефон, а другият - до бяло устройство, което разпръсква сигнала безжично, бях свикнал да го наричам рутер, явно погрешно. Един от индикаторите му е ADSL, на бележката на гърба е означено като Home Gateway. Следователно трябва да е  vivacom net.

belivakov, това ли имаш предвид http://postimg.org/image/lastym3jf/

Редактирано от Шри Компютърджи (преглед на промените)

Добрее.. услугата върви по телефонна линия и стига до разпределителна кутийка, от която единият кабел осигурява сигнал за стационарен телефон, а другият - до бяло устройство, което разпръсква сигнала безжично, бях свикнал да го наричам рутер, явно погрешно. Един от индикаторите му е ADSL, на бележката на гърба е означено като Home Gateway. Следователно трябва да е  vivacom net.

Да, услугата е АДСЛ и работи с модем предоставен от Виваком. Как сега ти е настроена безжичната мрежа ( свободна или с парола, кой канал на излъчване използваш, на какво разстояние се намираш от модема, има ли стени или прегради, има ли друга програма, която използваш, докато слушаш музика, колко компютъра още има закачени за модема)

• Автор

Сега видях и нещо друго, изкарва ми свързан някакъв рутер http://postimg.org/image/e0bxdnlnd/
А моето устройство което както сега научих е модем Huawei HG 530

Значи май има натрапник, ето какви специфика ми изкарва за него

http://postimg.org/image/wrduntg7t/

Сега видях и нещо друго, изкарва ми свързан някакъв рутер http://postimg.org/image/e0bxdnlnd/

А моето устройство което както сега научих е модем е Huawei HG 530

Значи май има натрапник, ето какви специфика ми изкарва за него

http://postimg.org/image/wrduntg7t/

Не, няма натрапник, просто ти си се вързал към свободна мрежа на рутер TP-Link.

• Автор

Както споменах, мрежата е с парола WPA2-PSK, кабелът е включен в първи канал, на десет метра съм, има панелна стена. По принцип и други хора ползват мрежата но проблемът се получава и когато ги няма, както е сега например.Не ползвам торент клиент или нещо друго което да генерира трафик.

Странно. ако е така, тази свободна мрежа не фигурира никъде надолу в списъка с мрежи http://postimg.org/image/3svzg7349/за да мога да се откача от нея..

Отвори центъра за мрежи и споделяне и виж срещу неизвестната мрежа кой мрежов адаптер е изписан.

• Автор

Успях да се освободя от нея като пуснах диагностика и troubleshoot, който рестартира адаптера. Мога да публикувам доклада от него ако някой е съгласен да го прегледа.

• Автор

Грешка.. извинявам се, объркал съм кабелите  :)  (говорех за жълт кабел който свързва модема със стационарен компютър, ползван от друг човек - нещо което няма отношение към темата). Иначе горе от четирите индикатора под формата на арабски цифри свети първият, означен като 'LAN1', предполагам за това е въпросът?

Грешка.. извинявам се, объркал съм кабелите  :)  (говорех за жълт кабел който свързва модема със стационарен компютър, ползван от друг човек - нещо което няма отношение към темата). Иначе горе от четирите индикатора под формата на арабски цифри свети първият, означен като 'LAN1', предполагам за това е въпросът?

До тук добре. Сега с кабел има ли интернет на модема или не?

• Автор

Има интернет. Проблемът е че периодично пада и се налага ръчно да се свързвам. Другото, което ме притесни беше тази безименна мрежа и непознатия рутер които се появиха днес.

Има интернет. Проблемът е че периодично пада и се налага ръчно да се свързвам. Другото, което ме притесни беше тази безименна мрежа и непознатия рутер които се появиха днес.

Безименната мрежа и непознатия рутер са се появили, защото някой просто си е закупил рутер или се е абонирал за интернет. Тествай връзката само с кабел и провери дали така ще прекъсва периодично.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.