Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интегриране на форумни теми в сайт

Featured Replies

Здравейте,

Не съм сигурен дали темата е за този раздел, но задавам въпроса си.

Имам html страници с видео. Доста са. Смятам да създам форум, в който на всяко видео (съответно и на всяка страница) ще се пада по една тема. Тоест ако имам видео 45, ще направя и тема 45. Ако имам видео 23, ще направя тема 23 и т.н.

Работата е следната. Искам в страницата под всяко видео да интегрирам съответстващата му тема във форума. Там хората да могат да четат, да коментират, да виждат другите преди тях какво да писали, да задават въпроси ако нещо не са разбрали от видеото и т.н. Един вид да концентрирам мненията за видео X в една тема, в която всеки, който гледа видеото, да може да се включи. Подчертавам, искам това да стане чрез интеграция на форум (напр. phpBB или vBulletin), а не чрез добавяне на форми за коментари или нещо.

Ще съм много благодарен ако помогнете.

Единствения вариант е да си направиш сайт чрез WordPress. Там ще може лесно да направиш това, което искаш.

Не казваш докъде си навътре в HTML5, CSS3, JScrit. PHP, MySQL.

Единствения вариант е да си направиш сайт чрез WordPress. 

Защо да е единствен? :doh:

Може да си направи сайт и със собствен код. :P

,,,

А не те ли интересува нивото му на Python и Ruby?

И точно тук е момента да те осведомя, че Joomla! (пише се слято с удивителен знак) има превъзходна интеграция с няколко водещи форумни системи, че даже може да се интегрира до мини социална мрежа с разширенията JomSocial  или Community. Builder. И не е нужно да си "девелопер", "web-designer"  и прочие, че да накараш нещата да оживеят.

Пред тези мускули WordPress издиша като селска латерна на мегдана.

smallman, за да не си създаваш хемороиди и преоткриваш топлата вода - на първо време инсталира SMF и си в джаза!

Защо да е единствен? :doh:

Може да си направи сайт и със собствен код. :P

Ако можеше колега нямаше да пуска така темата и да бъде такова запитването.

А не те ли интересува нивото му на Python и Ruby?

И точно тук е момента да те осведомя, че Joomla! (пише се слято с удивителен знак) има превъзходна интеграция с няколко водещи форумни системи, че даже може да се интегрира до мини социална мрежа с разширенията JomSocial  или Community. Builder. И не е нужно да си "девелопер", "web-designer"  и прочие, че да накараш нещата да оживеят.

Пред тези мускули WordPress издиша като селска латерна на мегдана.

smallman, за да не си създаваш хемороиди и преоткриваш топлата вода - на първо време инсталира SMF и си в джаза!

Това не го оспорвам колега. Просто давам съвет. Моят не е единствен и съответно постващия не е нужно да се съобразява с него.

Аргументът има по-голяма тежест от сватбарските изстрели, а подобни не чета в коментарите ти.

Та колко моста* си постигнал между phpBB и WordPress? Наясно съм, че си прегледал предложенията за готови plug-in в хранилището на WordPress, но конкретно колко моста си постигнал?

Хубаво е нещата да се симулират на локален сървър преди да се пренесат на боен. А тук неминуемо изкача модул mod_rewrite за пoстигане на различни пинизи. Модът изисква познаване на мини език RegExp на база Perl, което също можеше да включиш към низа от езици.

*мост - възможност с едно потребителско име и парола логването в phpBB да е еквивалентно в WordPress и обратно.

Аргументът има по-голяма тежест от сватбарските изстрели, а подобни не чета в коментарите ти.

Та колко моста* си постигнал между phpBB и WordPress? Наясно съм, че си прегледал предложенията за готови plug-in в хранилището на WordPress, но конкретно колко моста си постигнал?

Хубаво е нещата да се симулират на локален сървър преди да се пренесат на боен. А тук неминуемо изкача модул mod_rewrite за пoстигане на различни пинизи. Модът изисква познаване на мини език RegExp на база Perl, което също можеше да включиш към низа от езици.

*мост - възможност с едно потребителско име и парола логването в phpBB да е еквивалентно в WordPress и обратно.

Това нещо трябва да го разбере или да се обясни на постващия. Той иска да направи подобно нещо. Понеже не е питал конкретен въпрос, затова го насочих към Wordpress. Ще му е много по-лесно.

• Автор

Здравейте, благодаря на всички за отговорите.

Сайта ми е статичен, така че на този етап не говорим за CMS-и. Нивото ми на php, mySQL е доста слабичко, незадоволително е, сравнително добре съм с HTML, но примерно ако има конкретен код или действително да се посочи метода, по който може да стане това, което искам да направя, ще намеря човек, който да го направи. Струва ми се, че не е сложно, не е дълга работа, но там е тънкостта - да разбера как ТОЧНО трябва да стане. По-дългото ще е да се занимавам със създаването на форума.

Виждам, че сте доста по-навътре в езиците от мен, та ще може ли някак като напътствие да ми кажете как точно да процедирам, например ако приемем, че вече имам форума - от тук нататък какви са стъпките.

Благодаря Ви!

Редактирано от smallman (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.