Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с видеокарта Nvidia 7300GT

Featured Replies

Добър ден !!! Преди няколко дни си поръчах 1GB RAM DDR400 и вчера куриера ми я достави.Сложих плочката всичко си беше на 6 работеше си идеално но ... когато свързах кабела към видеокартата и пуснах компютъра windows-a не пожела да зареди :( нито картина нито звук.Когато приместих кабела на вградената видеокарта всичко си тръгна windows-a зареди имаше картина :) И така няколко пъти местих от вградената на другата видеокарта ( 7300GT agp )

Но нямаше никъкъв смисъл windows-a не зареждаше с нея.След кратко разследване забелязах,че има 2 надути/спукани кондензатора :O На кондензаторите пише : GD702 1000 6.3v. Търсих из нета откъде мога да поръчам

такива същите намерих на доста места/цената им не превишаваше 30ст.

Разбрах,че могат да се сменят дори и в домашни условия,имам приятел който разбира от такива работи

той каза,че може да ги смени днес,само трябва да се разпоят спойките и да се запоят новите кондензатори.

Та въпроса ми е ... Когато се сменят кондензаторите,ще тръгне ли картината/ще си зарежда ли windows-a както

преди си работеше идеално или проблема може да не е в кондензаторите ;)

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ МНОГО МИ Е ПРИТЕСНЕНО КАРТАТА МИ ВЪРШЕШЕ ПЕРФЕКТНА РАБОТА !!! МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ МИ ПИШАТ НА КОМЕНТАРИ :)

П.С. - НАДЯВАМ СЕ,ЧЕ ТЕМАТА Е ПРАВИЛНИЯ РАЗДЕЛ,АКО СЪМ ОБЪРКАЛ РАЗДЕЛА НЕКА НЯКОЙ МОДЕРАТОР

ДА Я ПРЕМЕСТИ В ПРАВИЛНИЯ :wink12:

Защо не си гледал каква видеокарта купуваш. Няма как да се даде гаранция, че след сменянето на кондензаторите картата ще заработи или няма да ти прави други проблеми.

• Автор

Защо не си гледал каква видеокарта купуваш. Няма как да се даде гаранция, че след сменянето на кондензаторите картата ще заработи или няма да ти прави други проблеми.

Значи ... картата бях я взел от OLX преди по малко от година.Човека беше казал,че картата не е натоварвана допълнително с тежки игри и разни такива работи,била е ползвана главно за интернет,клипове,филми.Използвана е от хора на средна възраст поне доколкото си спомням човека беше казал 40-45 годишни и работи без никъкви проблеми ;) Така си и беше нямаше никъкви проблеми работеше идеално !!!

Значи ... картата бях я взел от OLX преди по малко от година.Човека беше казал,че картата не е натоварвана допълнително с тежки игри и разни такива работи,била е ползвана главно за интернет,клипове,филми.Използвана е от хора на средна възраст поне доколкото си спомням човека беше казал 40-45 годишни и работи без никъкви проблеми ;) Така си и беше нямаше никъкви проблеми работеше идеално !!!

Трябва да се сменят всичките кондензатори и да се прегледа като цяло самата видеокарта. Ако имаш твой познат, който се занимава може и да стане нещо. Занесеш ли я на сервиз никой няма да се занимава.

1. Самата цена за ремонта ще излезе повече от самата карта, колкото струва в момента.

2. Никой няма да може да ти даде гаранция, че след всичко това картата ще работи и няма да ти направи друг проблем.

• Автор

Трябва да се сменят всичките кондензатори и да се прегледа като цяло самата видеокарта. Ако имаш твой познат, който се занимава може и да стане нещо. Занесеш ли я на сервиз никой няма да се занимава.

1. Самата цена за ремонта ще излезе повече от самата карта, колкото струва в момента.

2. Никой няма да може да ти даде гаранция, че след всичко това картата ще работи и няма да ти направи друг проблем.

Картата съм я прегледал цялата никъде другаде няма надути/пукнати кондензатори ;) само тези 2та са спукани.Да се надяваме,че после когато ги сменим ще си тръгне да работи нормално както преди,защото ако не се получи ... става лошо в момента нямам излишни пари за да я сменям :(

Картата съм я прегледал цялата никъде другаде няма надути/пукнати кондензатори ;) само тези 2та са спукани.Да се надяваме,че после когато ги сменим ще си тръгне да работи нормално както преди,защото ако не се получи ... става лошо в момента нямам излишни пари за да я сменям :(

Не исках да те плаша. Предполагам, че след смяната на тези кондензатори картата ще заработи, но да си знаеш за напред какво да гледаш и да внимаваш.

• Автор

Не исках да те плаша. Предполагам, че след смяната на тези кондензатори картата ще заработи, но да си знаеш за напред какво да гледаш и да внимаваш.

Повече да се наплаша едва има шанс.После ще се разбера дали ще заработи кондензаторите GD702 1000 6.3v. ще бъдат сменени

от човек който разбира от тези работи ;) Вече съм намерил такива същите 6.3v. А за напред нов комп живот и здраве малко пари ако паднат ще го сменя ;)

Намерил си Suscon или Capxcon, които са абсолютни боклуци. TEAPO, Sanyo, Hitano, Nichicon, Rubycon са от читавите кондензатори, в реда от ляво на дясно тези по в ляво са по-лоши, тези по в дясно са по-читави. Ако беше около мен, да ти ги сменя, че да не вземеш да скапеш картата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.