Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запитване за Дистанционно управление

Featured Replies

Здравейте, съфорумници.

Оказа се че имам проблем с дистанционното на аудио системата. Диода не става да се запои, тъй като доста му окастрих крачетата и фактически е невъзможно да се припои към платката на въпросното дистанционно. Незнам как да разбера колко нм трябва да е ИР диода за да знам какъв да закупя и да го припоя отново за да си работи дистанционното. Става въпрос за Хоум Тиатър система на Самсунг

Номера на дистанционното е : AH59-0177BE 

Моля ви за съвет, ако знаете как да разбера какъв диод ми трябва за да си го ползвам отново 

m2kXw7KRjACMj5nGKuHYs4w.jpg

Това е въпросното дистанционно.

Искам да добавя, че с това дистанционно мога да управлявам и телевизора коййто също е Самсунг. Това става при активиране на индикатора TV.

Поздрави

Ако искаш снимай диода, някой колега може и да знае какъв е.

Може да попитам в този сайт дали едно от последните 2 дистанционни на първа страница ще работи - http://www.rc-bg.net/index.php?cPath=20157_10774&sort=2a&page=1

Редактирано от DeathSkull (преглед на промените)

Здравейте, съфорумници.

Оказа се че имам проблем с дистанционното на аудио системата. Диода не става да се запои, тъй като доста му окастрих крачетата и фактически е невъзможно да се припои към платката на въпросното дистанционно. Незнам как да разбера колко нм трябва да е ИР диода за да знам какъв да закупя и да го припоя отново за да си работи дистанционното. Става въпрос за Хоум Тиатър система на Самсунг

Номера на дистанционното е : AH59-0177BE 

Моля ви за съвет, ако знаете как да разбера какъв диод ми трябва за да си го ползвам отново 

m2kXw7KRjACMj5nGKuHYs4w.jpg

Това е въпросното дистанционно.

Искам да добавя, че с това дистанционно мога да управлявам и телевизора коййто също е Самсунг. Това става при активиране на индикатора TV.

Поздрави

Не продават ли такива дистанционни ? 

Ако бях аз щях да купя некой от тези http://www.panda-bg.com/products.php?lang=bg&cat=0502&search=LEDи да пробвам. Зависи колко милиметра е огигиналният. Те са стотинки и не е проблем и да не стане.

Повечето са 940-950nm. Има и други http://elimex.bg/product/37597/led-ir-hirb5-43gc.htmlако не стане с тези.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако бях аз щях да купя некой от тези http://www.panda-bg.com/products.php?lang=bg&cat=0502&search=LEDи да пробвам. Зависи колко милиметра е огигиналният. Те са стотинки и не е проблем и да не стане.

Повечето са 940-950nm. Има и други http://elimex.bg/product/37597/led-ir-hirb5-43gc.htmlако не стане с тези.

Сърдиш се, че те критикувам, но ето това отново е много неточно и невярно, което си написал. На много от Вас, когато се каже, че някои неща са Ви непонятни, няма да се обиждате, а ще се учите. На дистанционните, диаметъра на диода не е важен колко е милиметра, а къде точно работят в инфрачервеният спектър.Не е необходимо да си прави експерименти човека, а да си възтанови дистанционното. Да, има да се продават за Самсунг, но са и малко скъпи - до към 50 лева някои модели. После, при запояването , диода си има "анод" и "катод", който стриктно се спазва. Ти сигурен ли си в това, че питащият ги знае тези неща и дали ще може да се справи? В електрониката  трябва да си наясно с много неща. Ако ли не, съветите ти са безполезни. Според теб, прав ли съм или не, когато критикувам. Да си ме видял да те критикувам в събирането на хардуер? Не. Защото и аз не съм в час.Ама и не вземам участие в дискусиите.

"....тъй като доста му окастрих крачетата и фактически е невъзможно да се припои..."

Колко са "окастрени" тези крачета ? И на мен се е случвало да скъся крачета повече от необходимото. Ако са останали поне 1-2 мм, става - взимаш други крачета (режеш от един резистор примерно) и много внимателно ги запоиваш за остаъците от крачетата на диода, след което надяваш шлаухчета на новополучените крачета.

Малко е пипкава работа и трябва по-слаб поялник, но става.

п.с. правил съм това упражнение с резистор, само щото не ми се разкарваше до магазина ...

После, при запояването , диода си има "анод" и "катод", който стриктно се спазва. Ти сигурен ли си в това, че питащият ги знае тези неща и дали ще може да се справи? В електрониката  трябва да си наясно с много неща. Ако ли не, съветите ти са безполезни. Според теб, прав ли съм или не, когато критикувам.

Мисля, че ще се справи и няма да обърка анод и катод. Щом пише, че и преди е запоявал значи си има поне малко понятие. Ако ги обърка просто няма да заработи и ще ги размени. Не е фатално.

Аз давам съвети които са възможно най-практични и пряко свързани с въпроса. Дали за някой са полезни или не, е въпрос на гледна точка.

Няма лошо да критикуваш(всички сме го правили понякога), но не може ли да е по-тактично. Да си видял да пиша аз на някой с думи като "хлапе", "лапе", "отидай да учиш" и подобни. Вече съм голям и не ми е на нивото използването на такива думи. Още по-малко пък във форум където не знам на кой ги пиша. Ако за тебе нормално да ги използваш добре, но аз никога не съм ги вкарвал в речника си, че да ги използвам и да давам определения на непознати за умствения им багаж.

Пиша по принцип. Няма нищо общо нито с темата, нито с автора й.

Въобще няма да се справи като го е окастрил. Отивай в сервиз да ти го ремонтират. Около 3-5лв. в зависимост от кривината на ръцете ти. Или 12-15 лв за ново в зависимост от магазина. Много ме съмнява че в магазините ще намериш точно такова, обикновено се поддържат складови наличности само за популярни телевизионно модели. Или поръчка при Конел

Не давайте тъпи идеи за "стотинки в магазина" защото при разстоянията в голямото село и транспортните разходи, съответно пропиляното време обезсмислят упражнението. Ако можеше да го направи нямаше да има поредната тъпа тема.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.