Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драйвър за звук,видео,лан!

Featured Replies

Здравейте на всички!Сглобих една машина но не мога да открия драйвъри за win7 или 8,1 за Хп намерих и всичко беше 6 като сложих Хп но нали няма подръжка реших да сложа  7ца! До сега не ми се е налагало да търся драйвър за звук при уин7 но сега явно се налага!Ето и как ми излиза в EVEREST.Благодаря на всеки отзовал се!

Intel GMA 900    Видеокарта
Realtek ALC880(D) @ Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [b-1]    PCI
Realtek RTL8169/8110 Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212)    PCI

Точния модел на дънната платка?

Защото първо там се проверява за драйвери , след което по сайтовете за съответните устройства хардуер:

За звукът е лесно в сайта на Realtek.

Избирате Download/ High Definition Audio Codecs (Software)/ I accept.. отметката,  сваляте от списъка подходящите за Вас драйвери.

С видеокартата, проверявате в сайта на Intel. Но там се оказва , че няма драйвер за Windows 7, та какво остава за 8.

Погледнете това опитайте и през Windows 7 update, дали ще открие подходящ драйвер.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

Дънна платка    Foxconn 915M03-G/915M07-G мисля че няма да мога да се справя така.ако може направо линк за сваляне ще е най-добре!Благодаря ви!

Дънна платка    Foxconn 915M03-G/915M07-G мисля че няма да мога да се справя така.ако може направо линк за сваляне ще е най-добре!Благодаря ви!

Направо линк няма да дам, поради простатата причина, че в официалният сайт така се сваля, хем и да се научите.

Коя ОС имате инсталирана на PC, или смятате да инсталирате.

За да Ви кажа кой драйвер да си свалите за звукът. За препоръчване е да сложите максимум Windows 7 x32, на машината.

В сайта производител на дъното (в графата Tech Support) свалете драйвера за чипсета и го инсталирайте:

915M03-G-8EKRS2     Intel on board chipset driver.     6.2.1.1001     2.62M     6/2/2009

Това преди да инсталирате каквито и да било други драйвери.

Ако не разпознае LAN картата , след като инсталирате драйверите за чипсета, вижте това

Win7 and WinServer 2008 R2 Auto Installation Program (SID:1705495)     7.091    2015/1/27    6029

След, което продължавате с тези за звукът и т.н.

• Автор

Направо линк няма да дам, поради простатата причина, че в официалният сайт така се сваля, хем и да се научите.

Коя ОС имате инсталирана на PC, или смятате да инсталирате.

За да Ви кажа кой драйвер да си свалите за звукът. За препоръчване е да сложите максимум Windows 7 x32, на машината.

В сайта производител на дъното (в графата Tech Support) свалете драйвера за чипсета и го инсталирайте:

915M03-G-8EKRS2     Intel on board chipset driver.     6.2.1.1001     2.62M     6/2/2009

Това преди да инсталирате каквито и да било други драйвери.

Ако не разпознае LAN картата , след като инсталирате драйверите за чипсета, вижте това

Win7 and WinServer 2008 R2 Auto Installation Program (SID:1705495)     7.091    2015/1/27    6029

След, което продължавате с тези за звукът и т.н.

Аз го инсталирах с windows ЛАНКАТА РАБОТИ!За звука притеснява и видеото!в последствие ще слагам 8.1 когато се смени монитора с LCD защото сега ще се ползва с CRT

Аз го инсталирах с windows ЛАНКАТА РАБОТИ!За звука притеснява и видеото!в последствие ще слагам 8.1 когато се смени монитора с LCD защото сега ще се ползва с CRT

Съвета ми е да не минавате на 8-ца. Тъй като машината е достатъчно стара (в смисъл дъното) и няма  драйвери за новата ОС.

Пример е , че няма драйвери за видео картата.

Инсталирайте драйвери за чипсета. След което и за звуковата карта. Aко имате проблем с нея питайте, какво не Ви е ясно.

Kакъв е процесорът между другото, и колко RAM памет имате, защото ако някой слабичък, по-добре, премиминете на XP. (има драйвери за всичко в сайта на Foxcon)?

• Автор

Процесора е двуядрен .в момента тегля това! 915M03-G-8EKRS2 Intel on board audio drivers for 32 bit. това е за звука нали? не виждам къде пише кои са драйвърите за чипсета!Мале ще трябва да те водя на кръчма за това че ми помагаш!

Редактирано от bube760205 (преглед на промените)

Процесора е двуядрен .в момента тегля това! 915M03-G-8EKRS2 Intel on board audio drivers for 32 bit. това е за звука нали? не виждам къде пише кои са драйвърите за чипсета!Мале ще трябва да те водя на кръчма за това че ми помагаш!

Нe това са драйверите за Windows Xp.

В първият линк съм дал драйверите за звуковата карта, как се свалят. Като стигнете до таблицата със сваляне на драйвери, сваляте:

Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1 Driver (32/64bits) Driver only (Executable file)    R2.75    2014/5/21    226255k

За да свалите драйвера избирате линка Global, или другите срещу файла.

Но първо си инсталирайте драйверите за чипсета (пост #4, или вторият ми пост в темата)

и след това за звукът. Те се инсталират винаги първи, след като се инсталира ОС!

Не, разбрах колко ГБ RAM имате?

Това нищо не означава. Какъв е точно процесорът?

32 битова 7-ца ли сте инсталирали?

• Автор

В първият линк съм дал драйверите за звуковата карта, как се свалят. Като стигнете до таблицата със сваляне на драйвери, сваляте:

Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1 Driver (32/64bits) Driver only (Executable file)    R2.75    2014/5/21    226255k

Но първо си инсталирайте драйверите за чипсета (пост #4, или вторият ми пост в темата)

и след това за звукът. Те се инсталират винаги първи, след като се инсталира ОС!

2 гб рам -Олеееее хептен се омотах.вие обяснявате добре ама аз се омотах! Сега ще опитам да вида какво съм разбрал!

• Автор

Звука тръгна!Но в понеделник чак ще мога да пробвам на монитора какво се получава!!!!

Звука тръгна!Но в понеделник чак ще мога да пробвам на монитора какво се получава!!!!

В смисъл.

Няма, ли закачен монитор в момента?

• Автор

В смисъл.

Няма, ли закачен монитор в момента?

в момента има закачен монитор но е Моя лични които е LCD-a компютъра ще е за сестра ми където живее другаде и тя си е намерила CRT монитор като за начало докато си купи друг и в понеделник ще ходя да и го нося и да нагласям!!!

в момента има закачен монитор но е Моя лични които е LCD-a компютъра ще е за сестра ми където живее другаде и тя си е намерила CRT монитор като за начало докато си купи друг и в понеделник ще ходя да и го нося и да нагласям!!!

Това че ще работи на друг монитор, не значи , че трябва да оставите PC, без дайвери

Единствено се сменя резолюцията на видеокартата, ако е необходимо, като го закачите на CRT-то.

Вижте дали има всички драйвери качени, за да нямате проблеми занапред (с десен бутон) от Компютър/Управление/Диспечер на Устройствата.

Ако има удивителни, питанки, означава че имате липсващ драйвер

Инсталирахте, ли драйвери за чипсет-а (chipset)?

• Автор

Това че ще работи на друг монитор, не значи , че трябва да оставите PC, без дайвери

Единствено се сменя резолюцията на видеокартата, ако е необходимо, като го закачите на CRT-то.

Вижте дали има всички драйвери качени, за да нямате проблеми занапред (с десен бутон) от Компютър/Управление/Диспечер на Устройствата.

Ако има удивителни, питанки, означава че имате липсващ драйвер

Инсталирахте, ли драйвери за чипсет-а (chipset)?

утре ще довърша инсталациите,защото децата легнаха и да не тропам в стаята......

• Автор

Между другото,намерих Драйвър за видеото  заместител може би!Попаднах на клипче в Тубата и там има и линк от къде да се дръпне и се получи!Пак имам 1 питанка но поне ми се отключиха и другите възможности за смяна на резолюцията!И имам една питанка на порт 1394 или както се води!Но него определено няма кои да го ползва!!!

Между другото,намерих Драйвър за видеото  заместител може би!Попаднах на клипче в Тубата и там има и линк от къде да се дръпне и се получи!Пак имам 1 питанка но поне ми се отключиха и другите възможности за смяна на резолюцията!И имам една питанка на порт 1394 или както се води!Но него определено няма кои да го ползва!!!

Редно е да споделите, кое е това видео. Защото и други могат да имат вашият проблем и да го решат по лесно в последствие.

Относно порта FireWire, като споделите кой е хардуерният идентификатор на неразпознатото устройството (ID), ще опитаме да намерим по него драйвер.

(както колегата simens123 е насочил правилно със линк).

http://www.intel.com/p/en_US/support/detect изтегли и инсталирай Intel® Driver Update Utility. Стартиеай го и той ще си дръпне необходимите драйвъри - за чипсета и за видеото.

Само за видеото:

https://downloadcenter.intel.com/download/18223/Intel-Graphics-Media-Accelerator-Driver-for-Windows-7-exe-

За звука - тук долу:

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

С драйвърите посочени в клипчето се получи!Сложих компютъра вързах го към CRT- монитора и нямаше никакви грижи-настрой резолюцията и заспа!Благодаря ви ако искате заключете темата!!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.