Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Към собственици на DVD камери

Featured Replies

Здравейте,

реших да си взема такава камера и имам възможността преди да я купя да си поиграя с нея (Sony DVD205), но имам няколко въпроса за нея към хората които са запознати :

1. Относно трите режима на снимане върху мини DVD-то :LP-60min; SP-30min; HQ-20min

Много ли е осезателна разликата между качествата на крайния запис при трите режима на запис?

Вие кои режим използвате най-често?

Кой е препоръчителен и в какви случаи да се използват?

2. Оносно екранното съотношение - 16:9 или 4:3

Аз използвам 4:3 CRT телевизор 29 инча и от това става ясно че за да виждам записа на цял екран трябва и да записвам в същото екранно съотношение, но когато този 4:3 запис се пусне на 16:9 телевизор как ще се вижда?

Вие как правите своите записи , в какво екранно съотношение! Честно да ви кажа на мен ми допада 16:9 запис, да го гледам на 4:3 телевизора ми! Интересно става, като филм!

Препоръки ?

3.Оносно прехвърлянето на записа от 8 см на 15 см DVD диск.

Ясно как става това, но ако един мини диск е 1.4 Г и се запише на 4,7 такъв, то остава доста похабено празно място!

Как мога да събера примерно 3 мини диска на един DVD5?

Препоръчайте ми програма с която да мога да ги събера на едно, без да ги компресира и да губи качество !

Имайте предвид че искам да си ги обработя с менюта и тн преди да ги кача на DVD5, за тази цел използвам Ulead DVD Workshop 2.0, а с нея не съм пробвал дали става това!

Поздрави !

между другото къде във Варна има специализиран магазин от който да си купя качествени мини DVD носители +RW или -RW?

Здравей,

не мога да ти дам точен отговор на първия въпрос, но от третия разбирам че искаш да си прехвърляш записите на голям носител. Това пък ме навежда на въпроса защо изобщо си се спрял на DVD камера? Дори и в гореспоменятия HQ-20min режим качеството е под това на MiniDV касетка, а за останалите не ми се мисли. За сравнение 1 мини ДВД е около 1,2ГБ, а 20 мин запис на MiniDV е към 4,5 ГБ.

Ти си знаеш най-добре, но според мен си заслужават тези камери единствено и само ако искаш после директно да си пускаш мини-дискчетата на DVD плеара. Останалото е маректинг :).

отноно втроия ти въпрос - едно че е въпрос на вкус и друго, което играе роля е как камерата ти съвместява 2-та режима 4:3 и 16:9. дали DSP на камерата просто "изрязва" излишните пиксели до 16:9 или използва цялата площ на матрицата, може дори самото CCD да си e 16:9 направо. Обикновено не е дадено в спецификациите в книжката и се налага да ровиш във форуми за конкретния модел, но от това пък ти зависи качеството на картината при режима, който не е native за камерата.

• Автор

Мерси за отговорите на някой от въпросите ми !

Страшно ми харесва идеята да не превъртам разни касети, записите които правя да ми излизат под формата на икони и да имам по- бърз достъп от камерата до желаната сцена, страшно ми допада и това, че няма да ползвам никакви кабелаци, да чакам и да свалям записа от касетата на харда и да се притеснявам за огромния файл който се получава, допада ми това , че след това няма да си грая и да го мачкам с разни кодеци или да го цепя на части и да го конвертирам в ДВД формат и стандарт за да мога да го гледам на домашния си плеър или на компютъра ! Можеби и ти си прав, но нали знаеш когато един човек реши да има по-новата технология..... Харесват ми още доста неща, но не е това въпроса ми сега.

"отноно втроия ти въпрос - едно че е въпрос на вкус и друго, което играе роля е как камерата ти съвместява 2-та режима 4:3 и 16:9. дали DSP на камерата просто "изрязва" излишните пиксели до 16:9 или използва цялата площ на матрицата, може дори самото CCD да си e 16:9 направо. Обикновено не е дадено в спецификациите в книжката и се налага да ровиш във форуми за конкретния модел, но от това пък ти зависи качеството на картината при режима, който не е native за камерата."

Относно екранното съотношение и аз не съм наясно много, но ето ги спецификациите и DVD205

Ако имаш време погледни , ще съм ти благодарен!

Наясно съм за това какъв клас е камерата, но това ми стига за любителско домашно кино !

Имаш ли представа за последния ми въпрос, как да събера няколко мини ДВД-та на едно голямо , без да губя качество! Програма и тн..

Мерси отново , че си ми отговорил !

Ами ако си мислиш, че от MiniDV e трудно прехвърлянето на компютъра, лъжеш се. Аз съм с MiniDV и е перфектно. 2-3 натискания на бутона и е ОК.

Погледни тази тема.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=12892

• Автор
Ами ако си мислиш, че от MiniDV e трудно прехвърлянето на компютъра, лъжеш се. Аз съм с MiniDV и е перфектно. 2-3 натискания на бутона и е ОК.

Погледни тази тема.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=12892

Много добре знам как е от Мини ДВ касетка ...

Аз всъщност имах други въпроси.... cool.gif

Мерси все пак! cool.gif

Здравейте,

И на мен много ми харесват DVD камерите. Мислех да си закупя моделът 405, но напоследък се чудя дали да не си закупя камера, която записва директно на хард диск. Има вече такива но не знам дали са по добри от тези дето записват на DVD. Ако някой е наясно да споделя. Преди имах миниDV камера и много се ядосвах на бавното прехвърляне. Продадох я и сега се чудя какво да си купя?

Редактирано от Chapolin (преглед на промените)

Е, да. С този вид камери отпадат проблемите с кабели и бавно прехвърляне, но пък се появяват други: Влошаване на качеството поради лимитирания обем на дисковете, а пък ако евентуално искаш да обработиш видеоматериала трябва отново DV прекомпресия и обратно DVD компресия т.е. последвало влошаване на качеството.

Можеби със камерата идва софт за сглобяване на отделните сесии в голям диск, но целта на камерата е друга (както споменах в горния ми пост) и едва ли производителите ще са се втурнал да го правят суперкадърен.

Предполагам че тези с хардиск ще пишат директно в DV формат и нуждата от кабели и големи файлове остава, затова пък прехвърлянето ще е малко по-бързо. Някой ако има такава камера може да сподели :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.