Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прегряване на процесор

Featured Replies

С какво дъно си ?И с какво я измери тази температура ?Да не си с някое Албатрон дъно

Дъното ми е: Epox EP-4PCA3+, а температурата съм я мерил и с Everest и със SpeedFan (едни и същи градуси показват).

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

scobidoobidoo аз имам същия процесор като теб AMD Athlon XP 2500+ Barton на почти две години вече, като се има в предвид, че откакто го притежавам работи на FSB 200 - реални 2200Mh (стандартно е на 166 не клокнат), без да съм повишавал волтажа. С Титанско охлаждане цялостно, с изцяло меден радиатор и средно голям вентилатор работещ при обороти - 4500, температурата ми в момента по данни на Еверест е:

Дънна платка 35 °C (95 °F)

Процесор 42 °C (108 °F)

Диод на процесора 51 °C (124 °F)

Hitachi HDS722525VLAT80 33 °C (91 °F)

Вентилатори

Процесор 4219 RPM

Кутия 2482 RPM

Като се има в предвид, че използвам и не маркова паста, тъй като не бях доволен от тази която ми бяха поставили в началото (температурите на процесора бяха с около 7 градуса по-високи), в момента изоплзвам най-обикновена българска термо-контактна паста (мисля, че на някаква силиконова основа, не твърдя, че е добър или удачен избор, такава ми попадна в момента, просто давам пример за моите показатели). При солидно натоварване на процесора, температурата не бележи ръст, с повече от 3-4 градуса. При зимни условия температурата беше с около 5 градуса по-ниска от сегашните параметри (35-37 при датчика на процесора).

Дъното ми има минимално ограничение за термална защита от 75 градуса Целии (Soltek SL-75FRN3), мисля че твоите температури се поместват в разумните граници, макар и в горните нива, още повече като се има в предвид, че говориш за не клокнат процесор, евентуално можеш да си провериш волтажа на ядрото на процесора дали е на стандартното равнище (1.65 V), ако е по-високо води до засилено греене на процесора. Може да помислиш за допълнителни вентилатори на кутията (аз лично използвам два, един на предната страна на кутията който да засмуква въздух отпред и един отзад близо до радиотар на процесора който да изхвърля горещия въздух както saentist спомена, за по добра тяга около самия радиатор на процесора). Другото за което можеш да помислиш, след новата паста и почистването е, евентуално да си потърсиш по-високо оборотен вентилатор на радиатора (в зависимост от размера на охладителя с който разполагаш).

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Имам Celeron 2400/200,256мг РАМ!Speed fan ми показва температура на CRU диоде 47C , а в същото време програмата Хардуер сенсорс монитор ми показва температура на CRU(без диоде)54.7C.

Защо има разлика в показанията?

Да ви препоръчам една програмка, че нещо не ми се чете всичко, пък гледам, че не сте я писали...

S2kCtl

S2K Control - "изключва" northbridge-a когато не се използва процесора и значително намалява температурата на процесора. Сваля от 5-15 градуса, зависи от машината. Като я стартирате ви излиза една стрелка в tray-а, долу до часовника. Трябва да е зелена, ако е червена съкате 2-3 пъти с лявото копче и се орпавя. С дясно влизате в настройките и на S2k Settings слагате чертичките (забравих как се казваха, тия подвижните) на границата, която ви е между сините и червени сектори (повече няма и да ви позволи). Oт Monitoring избирате дали и коя температура да ви показва в tray-а, но и аз си ги гледам със Speed Fan. Аdvanced -> Miscellaneous - отметка на autorun и ако ви позволява качете честотата на FSB Control. Ето и линкчета за последните 2 версии:

S2kCtl v1.5b101 Xmas Edition и

S2kCtl v1.5b103 Xmas Edition 2

In download section you may found S2kCtl utility.Significant power savings of the AMD Athlon processor only occur if the processoris disconnected from the system bus by the Northbridge while in the Halt or Stop Grant state.The Northbridge can optionally initiate a bus disconnect upon the receipt of a Halt or Stop Grant special cycle. The option of disconnecting is controlled by an enable bit in the Northbridge.

Program key features:

Enables bus disconnect bit in the Northbridge.

Full control under Clock Control (CLK_CTL) MSR that determinse the internal clock divisor when Athlon system (S2k) bus is disconnected.

• 2 години по-късно...

Аз съм със слабо компютърче..процесора е Intel Celeron M 410 1.46 GHz.Имам чувството, че значително прегрява процесора- дига до 70 градуса Целзий.Диод на процесора е винаги с 2-3 градуса повече от на процесора.Напрежението му пък е 1.262.Не знам какво да правя вече.Пък и на всичко отгоре видеокартата е силна, пък е настроена да ползва само 8 mb и по този начин една игра не мога да изиграя като хората.Между другото съм с лаптоп и не знам как да почистя перката...Помагайте моля, ви ! :rolleyes:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

220575v.jpg

Да ви препоръчам една програмка, че нещо не ми се чете всичко, пък гледам, че не сте я писали...

S2kCtl

:rolleyes:;):wors:

свали с 10градуса температурата на процесора в idle

Редактирано от Crosshair (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.