Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой усб адаптер е по добир Levelone wua-0614 ili Tp-link n722

Featured Replies

Защо не се опиташ да направиш двоен квадрат от добре калайдисан многожилен проводник ако разполагаш с поялник. Просто за експеримента и да видиш разликата. Калайдисването е за добиване на устойчивост на проводника. Не съм сигурен какво ще се получи, просто току-що ми хрумна, но би трябвало да стане.

Разбира се, че ще стане. В този случай излиза, че наместо "мед" за проводник се ползва калай, което е предпоставка за оразмеряване наново на "квадрата" но то ще е в малки граници. Така поне последният няма да вибрира от най- малкото съприкосновение на въздуха. Аз съм му написал. В тази техника, всичко е въпрос на експеримент, но понякога последният се проточва с месеци, докато постигнеш желаният резултат.Важното е, че има мерак, което е и похвално.

• Автор

За теорията и практиката си е вярно .Не няма да скасявам нищо сега ще пробвам по този начини на снимката да видим ко ще стане .Надявам се този път да успея а другата седмица ще купя материалите за 2-та квадрата ,но намам перциглас с медно покритие и ще използвам алуминиево тиксо широко 5см .

post-216948-0-80318700-1427818740_thumb.

За теорията и практиката си е вярно .Не няма да скасявам нищо сега ще пробвам по този начини на снимката да видим ко ще стане .Надявам се този път да успея а другата седмица ще купя материалите за 2-та квадрата ,но намам перциглас с медно покритие и ще използвам алуминиево тиксо широко 5см .

Дано успееш, ама не ми се вярва хич, макар че го желая. Постарай се като отговаряш на определен човек, ръководейки се от написаното от него, да отговаряш също последователно. За квадратите ти трябва не перцеглас, а парче двустранно фолиран стъклотекстолит, от който се изработват печатните платки. По магазините навярно и в Испания го има, само дето е малко скъпичък. За алуминиевото фолио - може да го ползваш. Да, но как ще "запоиш "ширмовката" на коаксиалния кабел?С плюнка не става, да го завиваш с болт, също не е редно. Първо - двата метала са разнородни и се окислява , а и "проходимостта" хич не я бива при този случай.Затова съм те насочил към стъклотекстолита. Таблици и данни за антените не е необходимо да постваш. Това са данни при реални условия, мерени на "полигон" с нужната апаратура. Ти това не можеш да го направиш. Както забеляза, пълни разочарования от първият ти опит.Сега се сещаш, че само с приказки не става.Като направиш 100 броя антени, вече ще е съвсем друго.Тогава и на сън ще знаеш на колко точно трябва да се намира вибратора от рефлектора при дадено сечение и размер на проводника и квадрата.Май не е необходимо, ми се струва да пиша повече.Успех от мен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Много сте несериозни в тази тема. Безжичните карти в персоналните/преносимите компютри са с функция и предназначение - крайни устройства, които да могат да оперират в покритието на домашна или фирмена мрежа, при относително добър сигнал. Никой не изисква от тези устройства да бъдат мощни или с големи антени, това трябва да бъде предвидено в мрежовата инфраструктура. Те са крайни клиенти.

Ако искате да правите връзка с устройство с голяма отдалеченост от вас, безкрайно по-удобно и правилно е да се ползва съответният AccessPoint. И един рутер-сапунерка с външна антена, а дори и с комплектованата диполна може да направи връзка в порядъка на километър.. На адаптера колкото и да му сложите антени, все тая. Тоя адаптер е безкрайно ограничен от максималната дължина на USB кабела, а отдалечаването на антената от него е свързано със загуби, които в даден момент ще са съизмерими с усилването на антената. Това не са неща, които може да се направят оптимално във вариант THTM.

Другото е, че за някакви смешни пари се продават доста свестни антени - готови и тествани.

Лично аз нямам нерви и търпения да правя куад, бикуад, яги и всякакви подобни вариации. Изисква се твърде висока прецизност при честоти от порядъка на 2.4 - 5Ghz, което сериозно ограничава възможността успешно да се направи у дома нещо такова с подръчни материали, което действително да си струва труда.

• Автор

Здравейте искам да се колсултирам с вас за тази антена .Размерите на рефлектора ги дават 110 на 220мм но аз имам останало от другата антена едно парче 150 на  210мм от материала за платки .

post-216948-0-73072000-1428348147_thumb.

Редактирано от hyusein (преглед на промените)

"Много сте несериозни в тази тема." Я да ни светнеш в какво сме несериозни?

Напиши ма като за първолаци, че всички да те разберат.Колегата има конкретни питания, които са далеч от твоите предложения. Защо не му преписа учебника за "AccessPoint."

Прочете ли всички постове от темата?

Здравейте искам да се колсултирам с вас за тази антена .Размерите на рефлектора ги дават 110 на 220мм но аз имам останало от другата антена едно парче 150 на  210мм от материала за платки .

Ползвай го спокойно. Важно е на какво разтояние от рефлектора се намира вибратора.

• Автор

Разтоянието между рефлектор и вибратор е 15мм и ще използвам тръбичка с диаметър 15мм за връзка между рефлектора и вибратора.

Редактирано от hyusein (преглед на промените)

Огледай новите попълнения

Archer T4UH

Archer T2UH

един банд отгоре не вреди

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.