Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Идея да направя домашна система за видеонаблюдение

Featured Replies

Здравейте и привет на всички!От много време не бях влизал във форума,но ето че днес ми се наложи...Не съм сигурен дали съм в правилния раздел,но предварително се извинявам за грешките който евентуално ще допусна с въпросите и изказванията си...
Преминавам към съществената част имам идеята да направя домашна система за видеонаблюдение,намират ми се няколко компютъра на части и две куполни камери марка SUNHA model:SH501 идеята ми е да си закупя платка която да сложа в някой от компютрите и да свържа камерите към нея.До тук добре,Но
-не знам каква препоръчителната конфигурация за компютъра,към който ще са свързани камерите
-на каква операционна система ще работи коректно (windows XP/7/Vista;Linux Ubuntu/Mint и т.н.)
-има ли значение каква ще е самата платка,понеже видях из продавалника няколко модела на различни цени,предполагам че от тях ще зависи самия запис и организирането му
-и най-сложния ми въпрос е следния как да свържа камерите понеже са свалени по най-варварския начин-с резаците и от тях стърчат 2 броя кабели,които си нямам и на идея как да свържа и захраня и към какво на снимките по долу се вижда какво има върте и как изглеждат самите камери силно се надявам някой да ми помогне,за което благодаря предварително! :wors:

post-358299-0-44967100-1428052607_thumb.

post-358299-0-32821900-1428052608_thumb.

post-358299-0-22880400-1428052609_thumb.

post-358299-0-02919500-1428052610_thumb.

post-358299-0-86138300-1428052610_thumb.

post-358299-0-69309400-1428052611_thumb.

Това, което искаш да постигнеш, само частично може да се обясни във форума. Най-добре си вземи един стар DVR, за да не се занимаваш с платки и софтуери.

Това, което искаш да постигнеш, само частично може да се обясни във форума. Най-добре си вземи един стар DVR, за да не се занимаваш с платки и софтуери.

То ще му трябва: платката, софтуера за нея и ако записва 24/7 минимум 1 ТБ.

Но не мога да ти помогна, защото като напиша модела в гугъл, не ми излиза нищо друго освен някаква asha.

Няма значение какви са камерите, намираш един DVR с 480 тв линии с четири входа. Червеното на камерата ти е +12 волта, черното ти е маса, бялото/жълтото е видео. За видео се слага мъжко BNC, а за захранването - женско 2.1мм жакче.

175037351_CCTV_dome_camera_cable_s.jpg

Редактирано от Пунта мара (преглед на промените)

• Автор

Няма значение какви са камерите, намираш един DVR с 480 тв линии с четири входа. Червеното на камерата ти е +12 волта, черното ти е маса, бялото/жълтото е видео. За видео се слага мъжко BNC, а за захранването - женско 2.1мм жакче.

175037351_CCTV_dome_camera_cable_s.jpg

а такъв кабел готов мога ли да си намеря някъде или трябва сам да си го правя?Предполагам че като свързва камерата с компютъра ще говорим за 10-ки метри най-вероятно?

• Автор

По повод софта за картата ми отговориха че с нея вървял диск с драйвъри и някаква програма за опериране с камерите и записите,а по повод колко време ще записва ако не се бъркам имаше някакво приложение,което включва записа само при наличие на движение,а дори и без него системата ми трябва само ми през нощта или да речем 2-3 дни ако сме извън града

По-добре си вземи един DVR втора ръка, защото на компютър не може да се вярва. Аз поне не бих се доверил. Кабелите от горе са предназначени за камерата и не я свързват директно с DVR-a. Тази връзка се осъществява с друг кабел, който е с женско BNC от двата си края. Най-често тези кабели са двойка - видео и захранване. Трябва да помислиш и как ще се захранват камерите. Този DVR изглежда добре, а този още повече. Този пък е най-добре. Това е само на пръв поглед, дори са и нови.

варианта с dvr е за предпочитане - много по сигурен е (лесен и с по малко главоболия), а повечето dvr ползват адаптери на 12 волта и може да му се закачи акумулатор и да работи много по дълго от 20-30 минути, които би работил с ups или компютър с ups... на каква о.с. зависи само от платката, тя си върви със софтуер, който обикновено работи само на xp, просто всички производители или са се ориентирали да правят dvr или са извън бизнеса... избира се dvr с необходимия брой входове, някои записват и звук... важна е и комресията на запис, както и това че кадрите се цепят между всички камери, тоест ако dжр прави до 100 кадъра за сек, при 1 камера може да записва със 100кад/сек, при 4 камери ще записва по 25, това важи и за платка за компютър...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.