Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ръчно полиране на автомобил?

Featured Replies

Здравейте колеги!

Снощи паркирах колата зад блока, но днеска сутринта когато тръгвах за работа забелязах, че колата е леко надраскана, без това си трябваше едно добро полирано, но сега вече оказателно трябва да я полирам. Вътре в купето пластмасите, леко са надраскани и захабени, дадох я на приятелката ми да я кара за 1 седмица, те са я направи ли на гъз цялата. Днеска ходих да питам, колко ще ми искат за полиране, но цената ми се вижда доста висока "160 лв от вътре/вънка" , та реших да си я полирам аз както трябва. Та ще съм благодарен, ако някой може да ми помогне. Препоръчаха ми "turtle wax - костенурка" , но реших първо да се допитам до вас.

От прехвалената turtle wax бягай далече. Казвам ти го от опит. Като нацапаш по пластмасата на броните или лайстните, няма почистване. Остава бяло. Мога да ти препоръчам това.

http://www.formula1wax.com/products/productDetail.php?productID=14

Дори и да нацапаш пластмасите с мокър парцал и повечко търкане се почиства. Продава се по Лукойл-бензиностанцийте. Около 10-12 лева някъде. Стига за полиране на 2 автомобила, 2 пъти. На едната кола задния капак е пребоядисван и цветът изглежда малко избелял и различен. Като нанеса 4-5 слоя и разликата изчезва. На тубичката си пише как се използва. След обработка /ръчно полиране/ предпазва около 3-4 месеца.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

• Автор

Ръчно или с машина мислиш да я полираш? 

Ръчно 

От прехвалената turtle wax бягай далече. Казвам ти го от опит. Като нацапаш по пластмасата на броните или лайстните, няма почистване. Остава бяло. Мога да ти препоръчам това.

http://www.formula1wax.com/products/productDetail.php?productID=14

Дори и да нацапаш пластмасите с мокър парцал и повечко търкане се почиства. Продава се по Шел-бензиностанцийте. Около 10-12 лева някъде. Стига за полиране на 2 автомобила, 2 пъти. На едната кола задния капак е пребоядисван и цветът изглежда малко избелял и различен. Като нанеса 4-5 слоя и разликата изчезва. На тубичката си пише как се използва. След обработка /ръчно полиране/ предпазва около 3-4 месеца.

Благодаря ти, но в Шел казаха, че никога не са получава ли от този продукт?

От прехвалената turtle wax бягай далече. Казвам ти го от опит. Като нацапаш по пластмасата на броните или лайстните, няма почистване. Остава бяло. ....

Напълно съм съгласен с написаното  за полиращите продукти на тази марка.Наистина са пълен боклук и на всичкото отгоре не вършат никаква работа.Ще хвърлиш много труд за нищо, както и парите си!

Аз съм оставал много доволен единствено от този техен продукт, но не знам дали все още го предлагат:

post-254770-0-29558200-1428245458_thumb.

Придаваше страхотен блясък на боята на колата, осигурява добро защитно покритие, лесно се работи и лесно се почиства, но не беше особено траен продукт - издържаше до 3 месеца.

Виж полиращата паста - ужасТ.Изключително тегава за работа, не върши почти никаква работа(скрива само най-дребните драскотини - тези дето едва ги усещаш с върха на ноктите си), а изцапаш ли пластмаса някъде....брррр.

• Автор

Напълно съм съгласен с написаното  за полиращите продукти на тази марка.Наистина са пълен боклук и на всичкото отгоре не вършат никаква работа.Ще хвърлиш много труд за нищо, както и парите си!

Аз съм оставал много доволен единствено от този техен продукт, но не знам дали все още го предлагат:

attachicon.gifwax.jpg

Придаваше страхотен блясък на боята на колата, осигурява добро защитно покритие, лесно се работи и лесно се почиства, но не беше особено траен продукт - издържаше до 3 месеца.

Виж полиращата паста - ужасТ.Изключително тегава за работа, не върши почти никаква работа(скрива само най-дребните драскотини - тези дето едва ги усещаш с върха на ноктите си), а изцапаш ли пластмаса някъде....брррр.

Ясно, но тогава предложете нещо добро да го полирам, че когато пекне малко слънце всичко се вижда....

Днеска ми казаха за някакви кърпи, пакет-а бил 4-5 лв. вътре имало 20 кърпи "подобни на мокри кърпички" , чисти ли пластмасите в купето и ставало като ново всичко, ако някой знае как се казват ще съм му благодарен ;)

П.п. Тези кърпи са били в два цвята червено/черно.

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Ами аз сега ползвам продуктите на Autoglym и съм страшно доволен, но не знам дали се предлагат в България!

https://www.youtube.com/results?search_query=Autoglym

Ползвал съм и Meguiar's - нищо особено!

Относно кърпите - нямам опит и не мога да твърдя нищо.

А някой пробвал ли е пастата която продават във магазините за авто боя? Аз винаги от там си взимам паста, продават я на грамове, не е скъпа и наистина върши работа. Взимам си само от финната и полирам със тампон, но незнам дали става за ръчно полиране. Преди години когато за първи път ми се наложи да си полирам автомобила, отидох във една автомивка и там момчетата които полираха колата, ми казаха за тази паста. Те ползвали само такава, и като видях със очите си какви автомобили полираха със тази паста, ползвам само от нея.

Ползвам само от финната защото, полирам със ъглошлайф и ме е страх да не притрия боята със по едрата, със финната няма такава опасност от притриване.

• Автор

А някой пробвал ли е пастата която продават във магазините за авто боя? Аз винаги от там си взимам паста, продават я на грамове, не е скъпа и наистина върши работа. Взимам си само от финната и полирам със тампон, но незнам дали става за ръчно полиране. Преди години когато за първи път ми се наложи да си полирам автомобила, отидох във една автомивка и там момчетата които полираха колата, ми казаха за тази паста. Те ползвали само такава, и като видях със очите си какви автомобили полираха със тази паста, ползвам само от нея.

Ползвам само от финната защото, полирам със ъглошлайф и ме е страх да не притрия боята със по едрата, със финната няма такава опасност от притриване.

Трябва ми ръчно, не ми се дават 160 лв. А все пак, автомобила е мой така, че ръчно ще се постарая по-хубаво да го полирам.

И аз сам си полирам автомобила, но го полирам със ъглошлайф и памучен тампон. Става много по-бързо и лесно, ти сериозно ли искаш целия автомобил да го полираш сам на ръка със търкане? Ако успееш за един ден, не ми се мисли как ще са ръцете ти на следващия ден! Не знам дали ще е по-качественно от това да го полираш със машина, защото ще трябва да имитираш въртеливите движения които прави шлайв уреда.

• Автор

И аз сам си полирам автомобила, но го полирам със ъглошлайф и памучен тампон. Става много по-бързо и лесно, ти сериозно ли искаш целия автомобил да го полираш сам на ръка със търкане? Ако успееш за един ден, не ми се мисли как ще са ръцете ти на следващия ден! Не знам дали ще е по-качественно от това да го полираш със машина, защото ще трябва да имитираш въртеливите движения които прави шлайв уреда.

Не целия , а само там където трябва. А иначе вътре в купето, искам всички пластмаси да ги полирам, че да заприличат на нещо. Преди си бяха супер, но дадеш ли кола на жена я прави на гъз.

За жената и колата не съм съгласна...

Но, ако са малки драскотини, напръскай с WD40 и изтъркай с кърпа.

• Автор

От тук можеш да я поръчаш. Има и други продукти.

http://www.autoworldbg.com/bg/Преглед-на-група-продукти/16-FORMULA-1/

Благодаря ти Анди, ако може да кажеш само трябва ли ми някаква, специална кърпа или?

Нанасям с навлажнен, обикновен памучен парцал и полирам с микрофибърна кърпа. По-добър ефект се получава със старо одеало или вълнен парцал. На тубичката си има упътване. Като я нанесеш не чакай много да изсъхне и гледай колата да е на сянка или в гараж, че после пада яко търкане. Например мажеш с влажния парцал и препарата левия калник и веднага полираш. След това десния и така нататък.

• Автор

Нанасям с навлажнен, обикновен памучен парцал и полирам с микрофибърна кърпа. По-добър ефект се получава със старо одеало или вълнен парцал. На тубичката си има упътване. Като я нанесеш не чакай много да изсъхне и гледай колата да е на сянка или в гараж, че после пада яко търкане. Например мажеш с влажния парцал и препарата левия калник и веднага полираш. След това десния и така нататък.

Благодаря ти :)

• Автор

Анди тая паста, нищо не направи само дето ме бръкна в джоба.....

Анди тая паста, нищо не направи само дето ме бръкна в джоба.....

Я ми кажи ти какво очакваше ? С тия пасти ефекта е освежаване на вече матираната ти боя и съвсем дребни забележки от драскотини които не са засегнали цвета на боята а съвсем повърхностно едвам лака.

Ако твоя случай е за бояджия не си мисли че с пастата за полиране ще може да минеш метър.

• Автор

Я ми кажи ти какво очакваше ? С тия пасти ефекта е освежаване на вече матираната ти боя и съвсем дребни забележки от драскотини които не са засегнали цвета на боята а съвсем повърхностно едвам лака.

Ако твоя случай е за бояджия не си мисли че с пастата за полиране ще може да минеш метър.

Не, не е за бояджия. Просто колата има леки драскотини от чантите на приятелката ми, котки които са се качвали по колата са оставили следи от ноктите си, искам да ги залича.

Не, не е за бояджия. Просто колата има леки драскотини от чантите на приятелката ми, котки които са се качвали по колата са оставили следи от ноктите си, искам да ги залича.

Какви са ви котките, щом ноктите им оставят следи по колите ?

Сигурно са тигрови :D

• Автор

Смисъл? Котки като котки, улични оставих я за два дни при родителите ми зад блока и като отидох да я взема и видях драскотините.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.