Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с флашка

Featured Replies

Здравйте,

Имам следния проблем с една флашка. Копирам да речем 10 файла с папки, 7 се копират, останалите само папките, без файловете в тях. Тръгвам да ги копирам пак само тези 3 и ми казва, че файла вече го има и ме пита дали искам да заменя файла и т.н., т.е. файла уж го има, но всъщност го няма. :) Много странно. Освен това ми го отчита и като заето пространство. Като копирам обратно папката пак го няма. Няма значение вида на файла, както и последователността - общо взето си копира, които иска. Понякога изчезват веднага, понякога ги има и като извадя флашката тогава изчезват. Форматирам и пак същото...

Ени айдеас?

• Автор

Не разбирам въпроса ви,ако можете -преведете го.

Форматирайте флашката,най-добре с този инструмент.

Ами толкова е странно, че не знам как да го обясня по-ясно. Ще опитам с конкретен пример: Флашката е празна. Копирам наведнъж в нея 6 филма. 4 се копират, останалите 2 само папките, без самите филми и субтитрите вътре. Като се опитам да копирам пак филмите и субтитрите понякога ми изписва "файла вече съществува, искате ли да го замените" или нещо такова. Т.е. според уиндоулс тези файлове съществуват на флашката, но аз не ги виждам. Като дам "да" пак се копират и пак изчезват. Пуснал съм опцията да се виждат "невидимите" файлове и папки, за всеки случай ако ги прави "невидими" случайно.

Форматирах с посочения инструмент и единственото, което се промени е свободното пространство на флашката - намали се с около 80%. Т.е. в момента флашката ми е "заета" на 80%, въпреки, че е празна. :)

Да не се окаже после че не било флашка ами фалшка,

Най-вероятно. :)

• Автор

А тези 4 които са се копирали тръгват ли филмите или дава грешка?

Да, с тях няма проблем.

И поне напишете марката и модела на флашката. И с какъв обем е.

Умишлено не съм споменал тези подробности, първо защото ще ми се смеете много :) и второ, защото знам каква ще е реакцията. А аз наистина искам да знам дали има някакъв шанс.

Е, добре, дръжте се здраво: флашката е китайски боклук, няма марка, обемът е... 1 ТБ (няма грешка - терабайт :) ), цена 25 лв. :)

Така, не съм някакъв наивен идиот - още като я поръчвах ми беше ясно, че има някаква уловка. Ама викам 25лв. къде не отишли. Просто ми беше любопитно къде е уловката. Първо се учудих, че въобще пристигна. :) После като я мушнах и видях, че наистина има 1 ТБ свободно пространство за миг дори си помислих, че няма уловка. И "добре" че се появи този проблем, че... :)

И все пак не може да не отречете, че проблемът е странен. Ако нямаше пространство,нямаше да ми даде въобще да копирам. А то си копира и даже ми изписва, че ги има файловете. И все пак ще се радвам да чуя някакви други идеи, различни от "ти си луд, въобще не се занимавай с тоя китайски боклук" и т.н...

Да, с тях няма проблем.

Умишлено не съм споменал тези подробности, първо защото ще ми се смеете много :) и второ, защото знам каква ще е реакцията. А аз наистина искам да знам дали има някакъв шанс.

Е, добре, дръжте се здраво: флашката е китайски боклук, няма марка, обемът е... 1 ТБ (няма грешка - терабайт :) ), цена 25 лв. :)

Така, не съм някакъв наивен идиот - още като я поръчвах ми беше ясно, че има някаква уловка. Ама викам 25лв. къде не отишли. Просто ми беше любопитно къде е уловката. Първо се учудих, че въобще пристигна. :) После като я мушнах и видях, че наистина има 1 ТБ свободно пространство за миг дори си помислих, че няма уловка. И "добре" че се появи този проблем, че... :)

И все пак не може да не отречете, че проблемът е странен. Ако нямаше пространство,нямаше да ми даде въобще да копирам. А то си копира и даже ми изписва, че ги има файловете. И все пак ще се радвам да чуя някакви други идеи, различни от "ти си луд, въобще не се занимавай с тоя китайски боклук" и т.н...

Няма пространство! Контролера лъже операционната система. И ви казва че ги е записало защото таблицата с описания на файлове е разположена върху съществуваща памет.

И това са 25 лева наистина хвърлени на вятъра. Ет ви флашка 1ТБ: http://www.amazon.com/Kingston-DataTraveler-Predator-1TB-DTHXP30/dp/B00E65QM8O/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1428346983&sr=8-1&keywords=flash+1tb

Аз не разбрах с каква големина са файловете? Я покажи снимки да видим как се разпознава?

Решението е да се тества с h2testw за да се прецени реалния обем на паметта, и да се преформатира.

1TB флаш памет за 25 лв. - как пък няма да има уловка?!? От ясно по-ясно е, че капацитета й няма да е този, който е обявен... Почти сигурен съм също че скоростите на четене/писане ще са абсурдно ниски на това менте.

Уловка - уловка, интересно ми е може ли да излъже Виндовс-а :D

Уловка - уловка, интересно ми е може ли да излъже Виндовс-а :D

Да, може - както Capnemo е писал, това става с манипулиран запис в контролера.

С такива флашки със си имал работа само веднъж, някаква имитация на Kingston DTI 4GB. Интересното беше че на компютър се виждаше като 4ГБ, а на един китайски DVR като 0 МБ колко е бил реалния и капацитет не знам, тогава нямах време да си поиграя с нея.

• Автор

Аз не разбрах с каква големина са файловете? Я покажи снимки да видим как се разпознава?

Кои файлове? Филмите ли? М/у 1 и 2 ГБ. Около 10 ГБ събира. Там някъде е истинския капацитет май. Каква по-точно снимка искаш?

Решението е да се тества с h2testw за да се прецени реалния обем на паметта, и да се преформатира.

1TB флаш памет за 25 лв. - как пък няма да има уловка?!? От ясно по-ясно е, че капацитета й няма да е този, който е обявен... Почти сигурен съм също че скоростите на четене/писане ще са абсурдно ниски на това менте.

Би ли ми обяснил малко по-подробно как да тествам с h2testw? Иначе, както вече писах - аз тия 25лв. ги отписах още при поръчката. Въобще не очаквах даже да пристигне нещо. Така че и 10 ГБ да имам пак ще съм доволен. Просто пусто любопитство. :) А скоростите си мисля, че са нормални като за USB 2.0

Не се занимавай въобще с тази флашка да не вземе да направи някаква беля на компютъра. Просто я изхвърли. Виждал съм как флашка при включване в USB port просто се запали и запуши.

Може колегите да ми се смеят или да ме оборят, но аз знам какво видях и какво се случи. Добре, че имах клещи подръка, че и дъното вероятно щеше да замине.

С такива флашки със си имал работа само веднъж, някаква имитация на Kingston DTI 4GB. Интересното беше че на компютър се виждаше като 4ГБ, а на един китайски DVR като 0 МБ колко е бил реалния и капацитет не знам, тогава нямах време да си поиграя с нея.

С  4GB никой няма да се занимава - струват стотинки и не си струва хакванет!!! По-скоро е било някакъв проблем със самото устройство.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.