Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прехвърляне на игра, запаметяване, акаунт в Google

Featured Replies

Здравейте, имам няколко въпроса:

1. Имам двуядрен телефон с Андроид, на който съм сложил карта с 20 ГБ памет. На тази карта се записва всичко: игри, контакти, приложения, СМС-и, ...

От известно време играя една игра, но напреднах и започнах да ми забива. Искам да си купя четириядрен телефон с андроид и да прехвърля играта на него. Как може да стане това без да се загубят настройките на играта? Тя е запаметена на картата с памет, но мой познат ми каза, че нямало как да се прехвърли всичко и да продължа играта от същото ниво. Някакви настройки се изтривали и започваш играта отначало.

2. Ако си купя телефон, който има само вградена памет, тоест без възможност за поставяне на карта с памет, тогава как да прехвърля играта, така че да не се губят настройките й?

3. Когато започвам да играя ми се появява прозорче и ме пита дали да запаметя играта в някакъв Гугъл акаунт. Къде е този акаунт, как се прави, за какво служи, как и какво се запаметява в него, ако имам нов телефон, може ли направо през него да продължа да играя играта там, докъдето съм стигнал?

4. Имало възможност да запаметя всичко в Gmail акаунт. Въпросите ми за този акаунт са същите, както в точка 3.

1. Имам двуядрен телефон с Андроид, на който съм сложил карта с 20 ГБ памет. На тази карта се записва всичко: игри, контакти, приложения, СМС-и, ...

От известно време играя една игра, но напреднах и започнах да ми забива. Искам да си купя четириядрен телефон с андроид и да прехвърля играта на него. Как може да стане това без да се загубят настройките на играта? Тя е запаметена на картата с памет, но мой познат ми каза, че нямало как да се прехвърли всичко и да продължа играта от същото ниво. Някакви настройки се изтривали и започваш играта отначало.

2. Ако си купя телефон, който има само вградена памет, тоест без възможност за поставяне на карта с памет, тогава как да прехвърля играта, така че да не се губят настройките й?

3. Когато започвам да играя ми се появява прозорче и ме пита дали да запаметя играта в някакъв Гугъл акаунт. Къде е този акаунт, как се прави, за какво служи, как и какво се запаметява в него, ако имам нов телефон, може ли направо през него да продължа да играя играта там, докъдето съм стигнал?

4. Имало възможност да запаметя всичко в Gmail акаунт. Въпросите ми за този акаунт са същите, както в точка 3.

3,4. Да, щом ви предлага да запишете нещата си в гугълски акаунт се възползвайте от това. И с новия телефон играта ще прочете настройките и ще продължите от където сте стигнал

Преди да направиш покупката на нов телефон, пробвай фабрични настройки, защото телефона може да се е по омазал.

3,4 Да, запаметиш ли го в google акаунт, всичко се връща автоматично на новото устройство. Иначе, новия телефон може и да е 100 ядрен, но ако процесора е тотален боклук, пак не струва.

• Автор

Преди да направиш покупката на нов телефон, пробвай фабрични настройки, защото телефона може да се е по омазал.  -  Тоест?

3,4 Да, запаметиш ли го в google акаунт, всичко се връща автоматично на новото устройство.  -  Автоматично ли се запаметява или аз трябва да го направя?

Иначе, новия телефон може и да е 100 ядрен, но ако процесора е тотален боклук, пак не струва.  -  Мисля да си купя Самсунг С4 или С5, но ако ми дойдат скъпи ми препоръчаха марка Хуйвей. Имало четириядрени и били много добри телефони.

Къде се намира този Гугъл акунт или автоматично се създава и всеки нов телефон сам си го намира?

Къде се намира този Гугъл акунт или автоматично се създава и всеки нов телефон сам си го намира?

Играта от къде я инсталира ?

Как влезе там ?

Преди да направиш покупката на нов телефон, пробвай фабрични настройки, защото телефона може да се е по омазал. - Тоест?

3,4 Да, запаметиш ли го в google акаунт, всичко се връща автоматично на новото устройство. - Автоматично ли се запаметява или аз трябва да го направя?

Иначе, новия телефон може и да е 100 ядрен, но ако процесора е тотален боклук, пак не струва. - Мисля да си купя Самсунг С4 или С5, но ако ми дойдат скъпи ми препоръчаха марка Хуйвей. Имало четириядрени и били много добри телефони.

Изчакай около месец за да на в лазят новите флагман ти и да спадне цената на s5.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

• Автор

Играта от къде я инсталира ?  -  От Магазина я изтеглих и я инсталирах на картата с памет. След това ми даде да си направя някакъв акаунт към Гугъл, от който се влиза с имейл и парола. Всеки път, когато вляза в играта, се появява едно прозорче и пише, че се синхронизира с Гугъл плей или нещо подобно, но става само, когато имам интернет.

Как влезе там ?  -  Там е работата, че не мога да вляза, защото не знам как.

Изчакай около месец за да на в лазят новите флагман ти и да спадне цената на s5.  -  О, преди лятото няма да си купувам. Какво ще кажеш за телефоните Хуйвей?

Играта от къде я инсталира ?  -  От Магазина я изтеглих и я инсталирах на картата с памет. След това ми даде да си направя някакъв акаунт към Гугъл, от който се влиза с имейл и парола. Всеки път, когато вляза в играта, се появява едно прозорче и пише, че се синхронизира с Гугъл плей или нещо подобно, но става само, когато имам интернет.

Как влезе там ?  -  Там е работата, че не мога да вляза, защото не знам как.

Донякъде отговори сам на въпросите си. Нали ?

Влизането там, откъдето си изтеглил играта, става с помощта на Google account.

• Автор

Да, горе-долу ми стана ясно.

Остава още един въпрос: За сегашния ми телефон и направих акаунт в Гугъл и там се запаметява играта. Когато си купя нов телефон и реша за него да си направя нов акаунт, мога ли да прехвърля данните от стария акаунт на новия?

Да, горе-долу ми стана ясно.

Остава още един въпрос: За сегашния ми телефон и направих акаунт в Гугъл и там се запаметява играта. Когато си купя нов телефон и реша за него да си направя нов акаунт, мога ли да прехвърля данните от стария акаунт на новия?

А какво налага при покупка на нов телефон да правиш нов акаунт ?

Ако пък си решил да си правиш нов, може да се мине първо през възстановяване на данните през стария акаунт, после да смениш на телефона стария с новия и да архивираш данните вече на новия акаунт.

Ако пък тези данни се пазят в Google drive сигурно може да се копират от единия на другия, без да се минава през сваляне/качване през телефона.

А какво налага при покупка на нов телефон да правиш нов акаунт ?

Ако пък си решил да си правиш нов, може да се мине първо през възстановяване на данните през стария акаунт, после да смениш на телефона стария с новия и да архивираш данните вече на новия акаунт.

Ако пък тези данни се пазят в Google drive сигурно може да се копират от единия на другия, без да се минава през сваляне/качване през телефона.

Ако включи опцията за автоматично архирвиране и автоматично възстановяване, те данните ще се възтановат автоматично на новият телефон.

Ако включи опцията за автоматично архирвиране и автоматично възстановяване, те данните ще се възтановат автоматично на новият телефон.

От новия акаунт ?

А кой първо ще ги качи там ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.