Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно таксуване на Виваком

Featured Replies

Здравейте, имам питане дали се таксува набиране на номер в чужбина? За Австрия става въпрос, "стрелкане" на мобилен номер, Виваком го таксуват като разговор. Без значение дали той ми затваря или аз след 2-3 сигнала затварям. Та това нещо се таксува като разговор който варира м/у 1 и 30 секунди. Писал съм до Виваком чакам да ми отговорят. Не съм чел общите условия(ще ги разгледам и тях). Дали има вероятност в зависимост от чуждия оператор на който звъниш да се таксува дори без проведен разговор? И дали, ако някой се е сблъсквал с подобно нещо знае, пише ли го в условията на Виваком?

Вижте си договора как се таксуват обаждания в чужбина. На какъв пакет сте?

• Автор

Сега съм на промоционалния 1000 мин. към всички и т.н. от миналия месец. Но и с предишнияViva free е същата работа. Просто като сменях плана излезна някаква сметка 20 лв. и от там като се върнах и в предишните месеци ги имаше тези таксувания. По 3-4 на месец и не съм обръщал внимание. А сега са се оляли. След като забеляззах това, лично съм си направил експеримента с отказване, само прозвъняване без вдигане(то и никога не е вдигано де, ама все пак ..) и бам 76 ст. без изобщо да има отговор.

darco, не си уточнил как се казва тарифният ти план, доколкото разбирам е мобилен на абонамент.

Не си споменал и номера, който набираш дали е мобилен или наземен.

В тоя договор нищо няма да намериш относно таксуването при тази специфична ситуация.

Тук имам два въпроса към теб:

Сигурен ли си, че презвъняването към въпросния номер ти се таксува, и ако да, по какъв начин разбра? Имаш ли документирано това таксуване?

Проверил ли си как стои въпроса с оператора в чужбина по отношение на таксуването при изходящо повикване към техен номер?

За да си отговориш на този въпрос, трябва да прозвъниш въпросният номер от друг твой телефон или на твой познат. За препоръчване е да го прозвъниш от друг беге оператор. Идеята е, че така ще разбереш дали приемащият външен оператор те таксува като цяло, дори и само за презвъняване.

Поздрави

Редактирано от housetime (преглед на промените)

Проверил ли си как стои въпроса с оператора в чужбина по отношение на таксуването при изходящо повикване към техен номер?

За да си отговориш на този въпрос, трябва да прозвъниш въпросният номер от друг твой телефон или на твой познат. За препоръчване е да го прозвъниш от друг беге оператор. Идеята е, че така ще разбереш дали приемащият външен оператор те таксува като цяло, дори и само за презвъняване.

Много се съмнявам европейски оператор да си позволи неползвано таксуване. Нали ще ги разкостят от дела!

За прозваняване, пари,егаси работата.

Много се съмнявам европейски оператор да си позволи неползвано таксуване. Нали ще ги разкостят от дела!

Ами не е като да не се е случвало. Това, че много хора не са го забелязали, не значи, че не е факт.

Имайте предвид, че тези номерца сме ги взаимствали най-вече америка и от европа, така че няма какво да се чудите.

Отново кажете абонаментния план. В общите условия трябва да е описано всичко точно и ясно. При преминаване от един пакет на друг или при добавяне на определена услуга към даден пакет е нормално да има междинна фактура или отчитане за определен период от време. Можете да искате и разяснение на фактура от оператори на Виваком на номер 123.

• Автор

Плана трябва да е Net&Call XL. Да знам за междинната ф-ра. Ще изчакам да излезне, още не е.

darco, не си уточнил как се казва тарифният ти план, доколкото разбирам е мобилен на абонамент.

Не си споменал и номера, който набираш дали е мобилен или наземен.

В тоя договор нищо няма да намериш относно таксуването при тази специфична ситуация.

Тук имам два въпроса към теб:

Сигурен ли си, че презвъняването към въпросния номер ти се таксува, и ако да, по какъв начин разбра? Имаш ли документирано това таксуване?

Поздрави

Уточнил съм още в първия пост. Става въпрос за Австрийски мобилен оператор. За разбирането, като си погледнах подробните разпечатки. Не ги бях гледал до сега :(. Телефона е на жената, шурито(брат) ѝ е в Австрия. В първия момент викам, абе той без да иска е дигал. Да ама няколко месеца всеки път да е дигал.... И направих опитите които по-горе съм описал. А именно, набираме- шурито затваря. Следва набиране и след 3-4 сигнала затваряме. Това става към 21-22 часа. Сутринта сметката е с 1,52 повече. Колкото са 2 мин. А и жената се е разправяла с оператор, та и те са казали.

Ето линк с характеристики и общи условия на твоята услуга. Не мога да кажа как се процедира ако се набира международен номер и той не ти вдигне. Звънни на 123 и питай оператор затова. Може да искаш и разяснение на фактура.

Плана трябва да е Net&Call XL. Да знам за междинната ф-ра. Ще изчакам да излезне, още не е.

Уточнил съм още в първия пост. Става въпрос за Австрийски мобилен оператор. За разбирането, като си погледнах подробните разпечатки. Не ги бях гледал до сега :(. Телефона е на жената, шурито(брат) ѝ е в Австрия. В първия момент викам, абе той без да иска е дигал. Да ама няколко месеца всеки път да е дигал.... И направих опитите които по-горе съм описал. А именно, набираме- шурито затваря. Следва набиране и след 3-4 сигнала затваряме. Това става към 21-22 часа. Сутринта сметката е с 1,52 повече. Колкото са 2 мин. А и жената се е разправяла с оператор, та и те са казали.

Мерси за уточнението. Пак ти казвам, пробвай да набереш чуждия номер от друг български оператор, да видим в крайна сметка, от Виваком ли идва таксуването или от приемащият обаждането оператор.

Естествено, че Виваком няма как да ти обяснят кое и защо. Има ли отчетено таксуване - има. Всичко друго са празни приказки.

Мерси за уточнението. Пак ти казвам, пробвай да набереш чуждия номер от друг български оператор, да видим в крайна сметка, от Виваком ли идва таксуването или от приемащият обаждането оператор.

Естествено, че Виваком няма как да ти обяснят кое и защо. Има ли отчетено таксуване - има. Всичко друго са празни приказки.

Напротив, от Виваком ще обяснят кое и какво. Това им е задължението. Може да поиска и подробна разпечатка на фактурата. Там ще се види какво и къде е звъняно.

Напротив, от Виваком ще обяснят кое и какво. Това им е задължението. Може да поиска и подробна разпечатка на фактурата. Там ще се види какво и къде е звъняно.

Много зависи от сътрудника с когото се разговаря, дали е втори ден на работа или втори месец, има голямо текучество. За седем месеца работа в кол центъра имах възможността да си направя някои изводи за това, каква информация се предоставя и как се изкривява пред клиента, само и само да приключат разговора, понеже на всеки му се броят секундите на обаждане.

Справката човека си я има, тя показва, че има таксуване.

darco, последен въпрос, казваш, че е таксувано по детайлната справка. Там трябва да има търсен номер, говорени секуди и т.н.  Колко секунди са отчетени средно на неосъществен разговор с въпросния номер?

Редактирано от housetime (преглед на промените)

• Автор

Много зависи от сътрудника с когото се разговаря, дали е втори ден на работа или втори месец, има голямо текучество. За седем месеца работа в кол центъра имах възможността да си направя някои изводи за това, каква информация се предоставя и как се изкривява пред клиента, само и само да приключат разговора, понеже на всеки му се броят секундите на обаждане.

Справката човека си я има, тя показва, че има таксуване.

darco, последен въпрос, казваш, че е таксувано по детайлната справка. Там трябва да има търсен номер, говорени секуди и т.н.  Колко секунди са отчетени средно на неосъществен разговор с въпросния номер?

В повечето случаи е 1 секунда. Ще пробвам и от друг оператор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.