Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разработка на уеб игри

Featured Replies

Здравейте,

Имам желание да започна да се занимавам със web game developing, но нямам идея от къде да започна. Игри от типа на Farmerama, BgMafia, Xpro, където си правиш регистрация и съответно се развиваш и т.н.Flash, HTML, Javascript (до колкото чета из форумите) са някои от езиците, които ще ми трябват. Ако има някой възможност ще се радвам да ми обясни кои езици точно са ми нужни и кой език какво прави (ще се радвам ако е с конкретен пример на някоя от игрите по горе).

• Автор

"Ако има някой възможност ще се радвам да ми обясни кои езици точно са ми нужни и кой език какво прави (ще се радвам ако е с конкретен пример на някоя от игрите по горе)."

Въпросът ми не беше дали мога или не сам. 

Като чета в нета пише, че ти трябва HTML и JavaScript. Ако не си се занимавал с нещо такова досега - въоръжи се с доста търпение, защото има много учене.

• Автор

Може ли някой да ми обясни коя програма точно каква функция изпълнява в дадена игра ? Не искам да питам колко е трудно или колко души ми трябват. Мисля, че въпросите ми бяха ясни...

Каквото и да захванеш, рано или късно всичко опира до знанията ти по програмиране, алгоритми, структури от данни и подобни неща. А това дали ще се занимаваш с game development, е въпрос на имплементация на тези знания, стига да ги имаш, разбира се.

Може ли някой да ми обясни коя програма точно каква функция изпълнява в дадена игра ? Не искам да питам колко е трудно или колко души ми трябват. Мисля, че въпросите ми бяха ясни...

Функциите в тези игри не са изпълнявани от програми, а от написан код. Ако мислиш, че ще изтеглиш една програма, ще я разучиш малко и след една седмица ще имаш игра - бъркаш се. Тези игри, които си дал като примерни, вероятно са направени от няколко човека, всеки от които е учил и се е занимавал с тези неща поне 1 година. Ако искаш изтегли си Unity или Unreal Engine и се пробвай там(не знам дали става за web игри), но както каза gothicrock рано или късно ти трябват солидни знания по програмиране.

Ако искаш примерен код натискаш десен бутон върху някой сайт и цъкаш 'Inspect Element'. Същото нещо става и с F12.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

• Автор

Unity не ми върши работа. Очевидно е, че са направени от няколко човека. Обаче , нали се сещаш, че аз няма да тръгна да правя изображенията така. Ще са най-елементарни. 

"Функциите в тези игри не са изпълнявани от програми, а от написан код" Шегуваш се, нали ? Знаеш какво имам предвид. 3D Studio Max се занимава с дизайна на играта . На Java си пишеш Game Loop-a и т.н. Мислех, че тук можете да ми отговорите на най-елементарен въпрос, който съм задал. 

Кой програми се ползват за създаването на WEB MMORPG игра и коя с какво допринася за създаването и... Вие досега ми отговорихте, че ми е бил нужен екип, че трябвало да си изтегля Unity3D, че всичко опирало до знанията ми по програмиране, алгоритми, структури от данни и подобни неща. За тези неща не съм питал :)  Толкова ли е трудно да ми кажете. 

Вие досега ми отговорихте, че ми е бил нужен екип, че трябвало да си изтегля Unity3D, че всичко опирало до знанията ми по програмиране, алгоритми, структури от данни и подобни неща. За тези неща не съм питал :)  Толкова ли е трудно да ми кажете. 

Ами ние ти казваме, ама на теб не ти изнасят отговорите и чакаш някой да ти каже нещо, което те устройва. А така няма да стигнеш далеко в писането на игри. :P

Кой програми се ползват за създаването на WEB MMORPG игра и коя с какво допринася за създаването и... 

Ползва се IDE и допринася с това, че ти оцветява кода. Картинките ако искаш ги прави на Photoshop, GIMP, Paint. Ако искаш и на ръка ги рисувай и после ги сканирай. От там нататък ги вграждаш с HTML и  пишеш javascript. Нещо такова би трябвало да е.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

HTML е съдържанието на сайта. CSS е подредбата и оформлението на сайта. Javascript вкарва функционалност. В зависимост от сложността на играта, ще ти трябва PHP и MySQL за работата с базата данни. За по-сложни алгоритми ще ти трябва и C#.

Ползва се IDE и допринася с това, че ти оцветява кода...

:) Всъщност доста повече.

• Автор

Не беше трудно. Благодаря много на RJ45 и badsector за отговорите. Много ми помогнахте. 

За по-сложни алгоритми ще ти трябва и C#.

И какви са тези по-сложни алгоритми, за които ще ти трябва C#? :rolleyes:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.