Премини към съдържанието
ZlotoFtw

Проблем с 5.1 - свирят само 2 от 5 колони

Препоръчан отговор


Модел на буфера и колоните: Edifier Multimedia M3500 5.1 Multimedia Speakers

Звукова карта: ASROCK B85M PRO4

Операционна система: Windows 7 - 64 бита.
Използвани кабели: 4x http://cdn.shopify.com/s/files/1/0094/2742/products/3-55_aux_1024x1024.jpg?v=132241736

Малко снимки:
http://prikachi.com/images/341/8075341V.jpg
http://prikachi.com/images/344/8075344S.jpg
http://prikachi.com/images/345/8075345C.jpg
http://prikachi.com/images/346/8075346f.jpg

Едит: От AIMP 3 се чува 5.1, но от скайп и windows player се чува само от 2, че на скайп даже и една и то слабо...

post-339676-0-32855300-1430055504_thumb.

Редактирано от ZlotoFtw (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо слагаш толкова много кабели като 3 са достатъчни за 5+1

те хората даже са ти ги сложили по цветове LF/RF на зеления жак, SL/SR на черния. C/SW на оранжевия

  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо слагаш толкова много кабели като 3 са достатъчни за 5+1

те хората даже са ти ги сложили по цветове LF/RF на зеления жак, SL/SR на черния. C/SW на оранжевия

Защото не разбирам, а "специалистите" от технополис им закарах буфера даже и ми казаха да го свържа така ..

Едит: Свързах 3-те кабела и има 5.1, както ме посъветва, но само в AIMP 3

Редактирано от ZlotoFtw (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами това е правилния начин на вързване, ако с AIMP е тръгнало значи трябва да си настроиш и останалите програми да работят с 5+1 звук.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вижте в настройките на звуковата карта (панела) дали е избрано 5.1.

Както ако сте Realtek звукова карта сложете отметка на Speaker Fill.

Което прави виртуално 5.1 от стерео.


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вижте в настройките на звуковата карта (панела) дали е избрано 5.1.

Както ако сте Realtek звукова карта сложете отметка на Speaker Fill.

Което прави виртуално 5.1 от стерео.

Единствения панел, който имам съм прикачил снимка в която показвам, че е нагласено на 5.1. Звуковата карта е Asrock.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проверете настройките на драйвера. Там си пише дори кое къде се свързва, и да трите жака са точно за 5.1 съраунд както е казал колегата по-назад в темата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Звуковата карта е Realtek, но спокойно може да кара и с вградените на windows-а но при тях не ги пише жаковете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Единствения панел, който имам съм прикачил снимка в която показвам, че е нагласено на 5.1. Звуковата карта е Asrock.

Звуковате Ви карта е Realtek ALC892, от сайта на производителя и е 7.1 канална.

Не бъркайте звуковата карта с модела на дъното.

Сега остава да кажете каква е ОС и колко бита (32 или x64) и дали имате инсталиране драйвери за звуковата карта?

Проверете от Контрол панел /Деинсталиране на програма.

Трябва да имате нещо от типа на Realtek High Definition Driver, ако е инсталиран.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Звуковате Ви карта е Realtek ALC892, от сайта на производителя и е 7.1 канална.

Не бъркайте звуковата карта с модела на дъното.

Сега остава да кажете каква е ОС и колко бита (32 или x64) и дали имате инсталиране драйвери за звуковата карта?

Проверете от Контрол панел /Деинсталиране на програма.

Трябва да имате нещо от типа на Realtek High Definition Driver, ако е инсталиран.

ОС-то е 64 бита описал съм тези неща в първия пост.

В контрол панела нямам такова животно, но не съм и 100% сигурен, че след поредната преинсталация съм качил драйверите за звука.

Може да прозвучи нагло, но може ли линк за драйвери подходящи за тази звукова карта?

Редактирано от ZlotoFtw (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ОС-то е 64 бита описал съм тези неща в първия пост.

В контрол панела нямам такова животно, но не съм и 100% сигурен, че след поредната преинсталация съм качил драйверите за звука.

Може да прозвучи нагло, но може ли линк за драйвери подходящи за тази звукова карта?

Моя грешка ,че не съм видял, че сте дали каква е ОС.

След, като сте сигурни проверили, че нямате инсталирам въпросният драйвер:

Последни драйвери ще намерите в сайта производител на звуковата карта

Избирате High Definition Audio Codecs (Software)/I accept to the above. (отметката).

След което сваляте:

64bits Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1 Driver only (Executable file)  R2.76

от Global  или другите линкове срещу името на драйвера.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Моя грешка ,че не съм видял, че сте дали каква е ОС.

След, като сте сигурни проверили, че нямате инсталирам въпросният драйвер:

Последни драйвери ще намерите в сайта производител на звуковата карта

Избирате High Definition Audio Codecs (Software)/I accept to the above. (отметката).

След което сваляте:

64bits Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1 Driver only (Executable file)  R2.76

от Global  или другите линкове срещу името на драйвера.

След инсталацията на драйверите изчезна звука, а когато се опитам да пусна песен ми излиза

 

Code: -1 (FFFFFFFF)
Message: Unsupported format
-------------------------
Format: 44100 Hz / 32 Bit / Stereo

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

След инсталацията на драйверите изчезна звука, а когато се опитам да пусна песен ми излиза

 

Code: -1 (FFFFFFFF)
Message: Unsupported format
-------------------------
Format: 44100 Hz / 32 Bit / Stereo

Обикновено няма проблем с инсталирането на драйвер от сайта на Realtek. но при вас има несъвместимост.

В такъв случай деинсталирате и теглите драйвера от производителя от този линк  (първият драйвер -audio).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Обикновено няма проблем с инсталирането на драйвер от сайта на Realtek. но при вас има несъвместимост.

В такъв случай деинсталирате и теглите драйвера от производителя от този линк  (първият драйвер -audio).

Щом пусна 5.1 от контролния панел на Realtek и всичко близко до звук изчезва..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом пусна 5.1 от контролния панел на Realtek и всичко близко до звук изчезва..

Опитайте следното:

1.Изваждате/изключвате всички жакове от звуковата карта на компютъра.

2.Деинсталирате драйвера за звукът от контрол панел.

3.Инсталирате драйвера от сайта производител на дъното. последният линк който съм дал.

Това се прави при спряни всички приложения и плеъри бразузери и т.н.

4. След което включвате жаковете на правилните места и настройвате 5.1 от настройките панела на звуковата карта.

Ако е необходимо включвате и настройката Speaker Fill.(за който писах по-горе)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитайте следното:

1.Изваждате/изключвате всички жакове от звуковата карта на компютъра.

2.Деинсталирате драйвера за звукът от контрол панел.

3.Инсталирате драйвера от сайта производител на дъното. последният линк който съм дал.

Това се прави при спряни всички приложения и плеъри бразузери и т.н.

4. След което включвате жаковете на правилните места и настройвате 5.1 от настройките панела на звуковата карта.

Ако е необходимо включвате и настройката Speaker Fill.(за който писах по-горе)

 

Просто го рестартирах и се оправи, но само на AIMP3 се чува 5.1 в KMPlayer няма, но явно ще трябва да се мъча по - късно да го настроя, че вече не ми останаха нерви...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Просто го рестартирах и се оправи, но само на AIMP3 се чува 5.1 в KMPlayer няма, но явно ще трябва да се мъча по - късно да го настроя, че вече не ми останаха нерви...

След инсталирането на драйвер винаги се рестартира, за да влезнат в сила промените.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След инсталирането на драйвер винаги се рестартира, за да влезнат в сила промените.

Направих го, но след като направих настройките 5.1 пак го рестартирах иначе се губеше звука

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Със това дъно има диск  със драйвери а  има и официален сайт  на който пак има драйвери. Съраунд звук ще имаш само ако  медията която гледаш или слушаш  разполага  със 5+1 озвучаване На скайп и орязани филми и mp3- никога няма да имаш 5+1. На буфера си пише коя колона  къде се слага а и кабелите сигурно са надписани. Имаш и опътване със тоя буфер  ако  евентуално не се оправиш.

Колоните се връзват така:

SL- задна лява

SR- задна дясна

FL -предна лява

FR- предна дясна

SB -буфер

C- център

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искам да попитам с Windows 8.1 Enterprise 64-bit нямам Realtek HD Audio Drivers от къде да си го свля за да си настроя колоните 5,1 модела на дъното ми е Aspire XC-605 (LGA1150)

post-359100-0-53936200-1431103440_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искам да попитам с Windows 8.1 Enterprise 64-bit нямам Realtek HD Audio Drivers от къде да си го свля за да си настроя колоните 5,1 модела на дъното ми е Aspire XC-605 (LGA1150)

http://www.driverscape.com/manufacturers/acer/laptops-desktops/aspire-xc-605/102270

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

 

Кое от всички да дръпна? :)

 

 

post-359100-0-97646800-1431106569_thumb.

Редактирано от toni98050 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е ти не виждаш ли че са  подредени по дати бе пич :) Драйверите са  за едно и също нещо  само версията и датата на излизане е различна.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кое от всички да дръпна? :)

първия,че е по-нов.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема е софтуерен, какво подяволите търси в раздел хардуер?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.