Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Firmware

Featured Replies

D-link dir-300, h/w Ver.: B1 ; basic f/w version: 2.04

Оригиналният фирмуар е отдавна заместен с DD-WRT. Дайте съвети.

Те това е рутерът: http://www.dlink.com/uk/en/support/product/dir-300-wireless-g-router?revision=deu_revb

Редактирано от JackSparroww (преглед на промените)

Този стар модел рутер,който има само 802.11g стандарт,няма да заработи по-бързо,с никоя версия!

Другия вариант е OpenWrt. Ако нямате проблем с DD-WRT, не виждам смисъл да сменяте фирмуери, тъй като този си е достатъчно стабилен, и e доста по-добър от фабричния. От как го сложих на моя 740N, не се е налагало да го рестартирам поради някакъв проблем (единствено Енергото го прави когато спре захранването поради профилактики).

~# uptime
 07:00:40 up 17 days, 13:40,  load average: 0.30, 0.25, 0.23

Tomato или Gargoyle няма за модела, така че ако не ви харесва този, остава единствено OpenWRT или връщане до заводския фирмуер.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

По скоро новия firmware да ти скапе рутера още повече и да става за коша и като си ъпдейтнеш firmware мъките започват спри да мислиш за глупости и си сипи една бира обяд е . А ако този модел ти се струва бавен вземи си tp link 740 N и си свиркай ..

По скоро новия firmware да ти скапе рутера още повече и да става за коша и като си ъпдейтнеш firmware мъките започват спри да мислиш за глупости и си сипи една бира обяд е . А ако този модел ти се струва бавен вземи си tp link 740 N и си свиркай ..

740N но веднага трябва да му се качи DD-WRT, че фабричния има много бъгове, и се налага често да се рестартира. В предния пост вече казах, че е стабилен за този модел. OpenWrt не съм пробвал как се държи, но едва ли ще има изненади...

Модела на автора не поддържа N стандарта, и е доста ограничен откъм възможности, но иначе може спокойно да върши работа като AP.

• Автор

Откакто смених оригиналния с DD-WRT, скоростта се подобри. Даунлоудвам с 6 мб/сек (с кабел), докато със стария - макс 3 мб (с кабел).

Единствено – лампичките на рутера за захранване и интернет от зелено, почнаха да светят в оранжево.

И не знам дали си е от интернета проблема или от рутера (по принцип нямам никакви проблеми като цяло, интернетът не спира), но една определена игра като я играя онлайн и доста често ме дисканектва (само мен изхвърля), а нетът нищо му няма. Не знам дали спира за части от секундата или проблемът е в рутера или фирмуара.

Със сигурност е от фирма, вероятно някакъв бъг щом си работят останалите функции. Ако искате да си поиграете можете да върнете до сток с webrevert, и да налеете OpenWrt.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Този рутер/модем, който съм посочил по-горе, мога ли да го ползвам само за модем?

И да свържа тп-линк 841н към него?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.