Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за 3g usb modem

Featured Replies

Здравейте,

пуснахме си интернет на Виваком и ни дадоха карта за 3g интернет (има вид на сим карта) или нещо такова. Гледам, че в OLX например се продават доста 3g usb модеми, пише че са отключени и работят с всички оператори и искам да попитам дали ми трябва точно такъв модем и дали на всички лаптопи ще функционира, като се има предвид, че лаптопа ми е старичък, но е пъргав и си е ок. Надявам се да съм обяснила достатъчно добре, че всеки да ме разбере правилно. Благодаря предварително за всички отговори

По принцип не би трябвало да има проблем с 3G модемите. Някаква марка/модел на модема?

• Автор

По принцип не би трябвало да има проблем с 3G модемите. Някаква марка/модел на модема?

Отключен модем Huawei E303 -работещи с всички бг и чужди оператори (флашки за интернет).

Това пише в обявата :rolleyes:

Отключен модем Huawei E303 -работещи с всички бг и чужди оператори (флашки за интернет).

Това пише в обявата :rolleyes:

Другата обява е: Usb Modem 3G Alcatel One Touch Модемите са чисто нови отключени и работят с всички БГ оператори

Ако са отключени, ще работи. Може да се наложи да искате някой настройки от оператора.

И двата модема съм ги пускал под Windows 7 и си тръгват веднага.

Vivacom:

Необходимите ръчни настройки за осъществяване на връзка са както следва:

Име на профил - VIVACOM Internet
 APN (статичен) - internet.vivacom.bg
 CHAP удостоверяване - отметка
 Предпочита HSDPA - отметка
 Номер за достъп - *99# или *99***1#
Потребителско име - VIVACOM
Парола - VIVACOM
 SMS център за съобщения - +359878000333

Globul :

Име на профил - Globul Internet
 APN (статичен) - globul
 CHAP удостоверяване -
Предпочита HSDPA - да
 Номер за достъп - *99#
Потребителско име - globul
Парола -
SMS център за съобщения - +35989100000

M-tel :

Име на профил - M-tel Internet
 APN (статичен) - inet-gprs.mtel.bg
 CHAP удостоверяване -
Предпочита HSDPA - да
 Номер за достъп - *99# или *99***1#
Потребителско име - *
Парола - *
SMS център за съобщения - +35988000301

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

И двата модема съм ги пускал под Windows 7 и си тръгват веднага.

Покорно благодаря :wors:  Бяхте ми изключително полезни както винаги :)

Аз имам (под мен, разбирайте баща ми) 2 карти с интернет. Не се ползват, защото му излиза много по-скъпо да ползва тези карти в чужбина отколкото да си вземе такава от там. Пускам си ги под windows 8, инсталира си софтуера и си работи веднага. (след въвеждане на пин)

Флашките са 3:

Едната е кодирана към мтел.

Втората е кодирана към вивком.

Третата е купена от чужбина и е разкодирана. Мтелската и вивакосмата карта работят на този от чужбина.

Ако при пускането възникне проблем - драсни тук - ще помагам

• Автор

А някой може ли да ми каже кой модем е за предпочитане. Гледам, че имат някакви описания за скорост при даунлоуд и ъплоуд. Със сигурност цената говори много, но кой да предпочета или вие да препоръчате нещо

Ако при пускането възникне проблем - драсни тук - ще помагам

Супер, много ти благодаря :yanim:

Ами, няма голямо значение. То, тези които ти дават оператора мислиш че са скъпи ли ?

• Автор

Аз имам (под мен, разбирайте баща ми) 2 карти с интернет. Не се ползват, защото му излиза много по-скъпо да ползва тези карти в чужбина отколкото да си вземе такава от там. Пускам си ги под windows 8, инсталира си софтуера и си работи веднага. (след въвеждане на пин)

Флашките са 3:

Едната е кодирана към мтел.

Втората е кодирана към вивком.

Третата е купена от чужбина и е разкодирана. Мтелската и вивакосмата карта работят на този от чужбина.

Да разбирам ли, че ги продаваш и ако е така на каква цена и ще ми свършат ли работа

Ами, няма голямо значение. То, тези които ти дават оператора мислиш че са скъпи ли ?

Ами аз дори не знам оператора какви продава и на каква цена

Alcatel-ът кой модел е? One Touch 3G modem  X220 примерно?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Да разбирам ли, че ги продаваш и ако е така на каква цена и ще ми свършат ли работа

това, което разгледах е в OLX, дори не знам до колко е правилно да си взема от там

Alcatel-ът кой модел е? One Touch 3G modem  X220 примерно?

X220L това се вижда на кутийката като номер

Не ги продавам, просто давам пример. Само дето на този от чужбина връзката му е малко по-бавна.

• Автор

Не ги продавам, просто давам пример. Само дето на този от чужбина връзката му е малко по-бавна.

Значи има значение какъв е модема - до колкото разбирам някои осигуряват по-бърза и по-добра връзка, така ли?

И кой е по-добрия от двата, които аз съм си избрала - алкател или хюауей

Редактирано от kemi (преглед на промените)

Значи има значение какъв е модема - до колкото разбирам някои осигуряват по-бърза и по-добра връзка, така ли?

Въпросът не е в по-бърза и добра връзка, а по-добър обхват, който влияе на предните две. Посочените модели имат еднакви максимални скорости(D 7.2 /U 5.76 Mbps), които обаче ще постигаш рядко (да не кажа никога). За мен Alcatel-а е по-добрия избор, като визия и надежност, но избора е твой...

И двата модема ще работят по един и също начин. Стига да са здрави просто слагаш data картата вътре, инсталираш софтуера, въвеждаш PIN кода на картата за оторизация и използваш интернет свързаност. 

• 5 седмици по-късно...

Здравейте! Имам 3G флашка на Вива  ком ,а искам да я ползвам с  карта на Мтел.Може ли някой да ми генерира NCK кода?

Данни за модема : Alcatel ,One Touch X220L  10421

X220L-2AVVBG1

IMEI  :354595031598411

направих :unloock code-37748090  flash code-35956758 .Моля помогнете, че вече се обърках!Не приема новите кодове ,а останаха 5 опита!

Просто си купи нова флашка за нет която струва 10 лева, или ако договора с който си я взел вече е изтекъл, отиди във вивакома да ти я разкодират защото устройството вече е изплатено.

Просто си купи нова флашка за нет която струва 10 лева, или ако договора с който си я взел вече е изтекъл, отиди във вивакома да ти я разкодират защото устройството вече е изплатено.

продай,дай от къде може да се купи за 10лв.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.