Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с часовник Seiko

Featured Replies

Значи купих много хубав ръчен часовник SEIKO, самонавиващ се / не кварцов с батерия/

Обаче на ден ми забавя с 8 сек , 1 седмица дефакто със 1 минута близо. Какво да направя? Чувал съм, че ги качват на стенд и ги регулират, но не съм сигурен.

Tози "много хубав ръчен часовник SEIKO" от магазина,ли си го купи или от"колегите" biggrin.gif ?

Няма ли гаранционна карта?

Редактирано от chichomitko (преглед на промените)

Не знам за какви"колеги" говориш, но си го купих от ЦУМ.

П.С. има гаранция 1 година, но няма телефон, само адрес и трябва да бия път за проблем, който не знам дали ще ми помогнат. Затова пиша тук.

Редактирано от winnt (преглед на промените)

Не знам за какви"колеги" говориш, но си го купих от ЦУМ.

П.С. има гаранция 1 година, но няма телефон, само адрес и трябва да бия път за проблем, който не знам дали ще ми помогнат. Затова пиша тук.

<{POST_SNAPBACK}>

Имах подобен проблем с Swatch - пак самонавиващ се, който също изоставаше...та един приятел ми каза да не го свалям докато спя. Аз му се изсмях в лицето, но пробвах и взе, че се оправи. Не знам обаче как, след като докато спиш почти не се движиш...странно. При теб може и да е по-сериозен проблема.

И ти кфо..спиш с него?! Ми ок, ще пробвам...

но баща ми има почти същия модел като моя, но само че на 26 години /по-стара вариация/ и си го сваля като си дойде от работа /към 7:30/ и на другия ден го слага пак...и не бави....

Аз преди имах самонавиващ се Orient той е на същия принцип и като по остаря почна да прави същите номера.Като го носиш постоянно избързва като го свалиш си върви перфектно проблема на тези часовници е спиралата (пружинката която отговаря за сороста на движение на механизма) като го носиш махалото се движи и навива часовника но пък и влияе на тази спирала този проблем е технологичен дефект и не знам дали някои може да го оправи въпреки че съм сигурен че ще се намерят доста хора които ще тие убеждават че ще се справят с него за секунди и че това е една дреболия в наъ добрия случеи ще постигнат временен ефект от които последствията в бъдеще за твоя часовник ще са пагубни.Следващия път като си купуваш часовник питаи някои които разбира да ти даде съвет какви са предимствата и недостатъците на различните модели,марки и механизми и после си вземи този които на теб най-много ти харесва cool.gif Носи си го така е моя съвет и прави това което те е посъветвал твоя приятел това е спасението,има и вариант при който почваш да го носиш на ремонти насам и на там и в крайна сметка ще стане още по зле от колкото е сега.Защото най-вероятно някой "експерт" ще ти смени спиралата и не е ясно каква ще ти сложи тя ще работи но въпроса е как.Хаиде честито за новата придобивка да я носиш дълго време със здраве!

И ти кфо..спиш с него?! Ми ок, ще пробвам...

<{POST_SNAPBACK}>

Аз отдавна не го позлвам моя, не знам дали при теб ще стане така, но пробвай...колкото и тъпо да звучи. biggrin.gif

Ако опреш до ремонт /въпреки, че той е гаранционен/ отиди на ул. "Солунска", на 100-тина метра от площад "Славийков" има много добър сервиз, който работи от времето на нашите родители! Аз съм ходил доста пъти там и досега не са ме разочаровали!

Успех!

duhast, именно на гаранцията пише че е солунска! Сигурно става дума за този сервиз. Иначе аз с баща ми сме свободни в събота, и аз ще спя днес със него и ако пак забавя, ще отида там.... пък и да не забавя пак може да идем :)

Първо, поздравляния за часовника. Попаднал си на ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБЪР екземпяр. 8 секунди на денонощие за механичен часовник от средния клас е повече от много добро постижение. За информация - прочети характеристиките на Omega chronometer (едни от най-прецизните механични часовници, чиято цена започва от $1500-$2000). Допустиното им отклонение е от -4 до +6 секунди на денонощие АКО СА ЗАТОПЛЕНИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ.

Металите, от които е изработен часовника, както и всеки друг метал имат определено термично разширение. При промяна на температурата това води до известно изменение на размерите на зъбните колела и от там - до избързване или изоставане. За това и отклоненията са по-малки, ако часовникът е на ръката ти през цялото време - ти го топлиш и температурата му постоянно е около 36 градуса.

В гаранционната карта на Seiko-то ти би трябвало да са посочени допустимите отклонения, но имам някакъв спомен, че бяха около 15-20 секунди на денонощие за механичните модели. Така че никой няма да ти признае 8 секунди за гаранционен дефект, а дори и да го коригират през лятото отново ще започне да изостава или избързва.

Редактирано от V12 (преглед на промените)

ДА, ще погледна гаранцията да видя с колко са измененията. Обаче тази нощ спах с него и ми забави пак точно с 8 секунди, както и вчеера, онзи ден и т.н. , а темп са различни, преди не спах с него. А на баща ми както вече казах има почти същия часовник, неговия нито секунда отклонение!!!

P.S. калибъра на сейкото ми е 7S26.

P.S. в книжката, и залепената с нея визитка с гаранцията никъде не пише за отклонение...пише, че работи нормално от 4 градуса до 40, като при превишаване/намаляване за кварцовите модели ще скъси живота на батерията, а механичните по-бързо ще се изтощи енергията. Е, аз 100% не съм надвишил / намалил границите ...

Успях да намеря телефона на сервиза. Там ми казаха, че за най-много 15 минути ще го регулират /на стенд/:yanim:

Успях да намеря телефона на сервиза. Там ми казаха, че за най-много 15 минути ще го регулират  /на стенд/:yanim:

<{POST_SNAPBACK}>

Ми чудесно, дано после нямаш повече проблеми :speak:

оправиха го. сега ще видим дали пак ще има отклонения...

Са па избързва уфффф днес сутринта гледам е с 7 сек напред!

P.S. но когато си го купих на другия ден с 15 сек беше назад, което ме навежда на мисълта, че може и в бъдеще да нема проблеми. Ще вида ако утре сутринта е с 14 сек напред /7+7/ ще го водя пак.

E нема... сега е по-зле и от преди. ИЗБързва с 22 секунди за 24 часа. ПАК ЩЕ МУ ГО НОСА НА ТОА ЧИФ*Т!!!

winnt,баща ми имаше такъв проблем отиде до сервиза и зам му казаха,че било нормално да изостава/напредва със секнди,но не повече от десетина докато влезе в режим,обаче при теб са повече,което вече е проблем!!sad.gif

А след колко време се разработва?

А след колко време се разработва?

<{POST_SNAPBACK}>

Ами аз навремето също имах самонавиващ се часовник и имах малки проблеми, но наистина след време се оправи. Все пак времето не беше особено много. Баща ми беше дълги години със Сейко и не се е оплаквал от такъв проблем.

Сервиза на тебе безплатен ли ти е? Защо не им го занесеш пак, явно не са особено кадърни.

В момента намаля избързването. Предишните 24 часа /от 21:00 оня ден до 21:00 вчера/ избърза с 10 секунди, които ги направи през нощта. Днес сутринта също избърза с 10 сек, и на тази логика трябва да нема отклонения до довечера. Но има нещо по-интересно-секундарника избързва, но минутника не-в смисъл, да кажем че е точно 10:30, но секундраника когато е на 12, т.е. показва точно 10:30, то стрелката за минутите още не е легнала изцяло върху "30"-тата минута, а когато секундарника покаже 10:30 и 20 сек то стрелката показва точно 10:30. Не знам дали в бъдеще ще бъде така. Но засега това забелязах.

Ами оправи се след седмица,най-много!!!После си тръгна в режим!!! ;)

А споко ще се оправи,а ако ли не,отиди в сервиза и започни спокоен разговор,който така или иначе ще прарасне в скандал,а последиците-ще ти оправят часовника!!! ;)

Ах дано :yanim:

Относно това за секундарника не е верно. За последните 12 часа има разлика 5 секунди.

Разлика +5 към предишната или само 5 сек?

само 5 сек.... да го кажа така: на 28-ми в 12:00 АМ го сверих и от тогава до сега /29-ти в 01:00 АМ/ ми е напред с 5 секунди. Но не знам аз сега си лягам и на сутринта не ми се мисли просто какъв ще бъде резултата... на бас че ще е с над 10 сек.... ще пиша като стана :yanim:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.