Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чаркове за понижаване на температура до 150 лв.

Featured Replies

Здравейте Колеги,тъй като лятната жега идва и не мога да геймя заради температурите (при натоварване от 20% ФХ-6300 ми дига 60 градуса...)

Единственото ми желание е кутията да има кейбъл мениджмент,също желая и куулъра за процесора да е 212 ево.

Както вече казах крайния бюджет е 150 лв(до 10 отгоре,криза е за учениците хаха).

Мерси предварително.

Пп:Прозорец на кутията е желателен,но не е задължителен.

Редактирано от lannister (преглед на промените)

Най-евтино вземи да го почистиш и да му смениш термопастата,моя със стоковия охладител на 100% товар не вдига повече от 55C
П.С и то с овърклок на 4.00GHz

Редактирано от Десислав Петров (преглед на промените)

Здравейте Колеги,тъй като лятната жега идва и не мога да геймя заради температурите (при натоварване от 20% ФХ-6300 ми дига 60 градуса...)

Единственото ми желание е кутията да има кейбъл мениджмент,също желая и куулъра за процесора да е 212 ево.

Както вече казах крайния бюджет е 150 лв(до 10 отгоре,криза е за учениците хаха).

Мерси предварително.

Каква кутия ползваш в момента ?Ако бюджета за кутия и охладител е 160 лв. да не се окаже,че ще похарчиш тези финанси напразно без резултат или с минимално понижение на температурите на основните компоненти.За 100 лева трудно ще намериш наистина качествена кутия,отговаряща на изискванията ти и осигуряваща добър въздушен поток.

DEEPCOOL TESSERACT SW, Window, USB 3.0

В цената са включени две 120 мм перки за въздушен поток и е с долен монтаж на захранването.

Събира до 165 мм охладители та Евото не е проблем да се смести.

Има прозорец и светлинки щом това търсиш и по-важното евтина е.

Ето и по-скъпия вариант -

DEEPCOOL KENDOMEN TI, Window, USB 3.0

DEEPCOOL KENDOMEN RD, Window, USB 3.0

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

С някаква гадна кутия Делукс (Мг-416 мисля,че беше) и стоков охладител.И ако е възможно всичко да е от Никем,защото не искам да пискам като им го пращам за поправка(Колко изисквания станаха...).

Не в Никем не се предлага нито една от двете кутии.

Всъщност не разбрах какъв точно е проблема? Гаранцията си е за всяка част та дали си сменил кутията няма връзка.

Ако нещо даде дефект не е нужно да пращаш цялата машина в Никем.

Пич, въздушният поток зависи и от това, къде държиш компютъра. Ако си го забутал в някакво затворено пространство в бюрото без никакви дупки са нормални тези температури.

Може да пробваш да го спреш компа, после да го махнеш 1-ния страничен капак, да махнеш прахта и после да го оставиш на без капак... на нормално място го остави компютъра(не в някоя дупка)...не е задължително да е по средата на стаята... и да видиш как е.

Ама гледай да го СПРЕШ  компютъра... да не се самонакажеш;)

• Автор

какви 60 градуса при 20% товар - та моя на 100% не ги стига с най обикновенна кутия съм

Да,аз също се чудя и си блъскам главата много над този въпрос и се дразня.

Не в Никем не се предлага нито една от двете кутии.

Всъщност не разбрах какъв точно е проблема? Гаранцията си е за всяка част та дали си сменил кутията няма връзка.

Ако нещо даде дефект не е нужно да пращаш цялата машина в Никем.

Това е така,но аз по принцип съм доста бос в тези среди,първо,че няма да мога да локализирам проблема,и второ,че дори и да го локализирам няма да мога да го размонтирам,че да го пратя.

Точно заради това искам всичко да е от Никем,но като гледам не вярвам,че ще стане.

PP:Мислех си за нещо такова:

Thermaltake Commander MS-III USB3.0 VO100A1W2N

CM HYPER 212 EVO

CM 120MM CASE FAN/ SLEEVE

Обща стойност - 166.34 лв. с ДДС

Какво ще кажете?

ARCTIC-Freezer-13 изглежда на оферта. В newegg е 40 долара, пък тука 46 лева. А и не е кой знае колко по-назад от 212 Evo.

Това също е опция,стига да не е много назад от 212ката

Редактирано от lannister (преглед на промените)

От Никем нищо не могат да ти кажат. Причината да се купуват части отделно е точно да не се заробваш с обща гаранция.

В случая кутията или охладител не трябва да те притесняват. Ако нещо се скапе то ще е по-другите части та ще ходиш в Никем.

DEEPCOOL GAMMAXX S40

Ако правилно съм разбрал че няма клок и просто се търси по-ниска температура този е по-ефективен от Евото.

Ше държи малко по-ниска температура в същото време ще е по-тих а е и по-евтин.

Трябва да подчертая че това е при заводски честоти. При клок Евото се представя малко по-добре но пък е по-шумно.

Кутията която гледаш не е добър избор предвид колко струва освен това няма да събере охладителя ако държиш на Евото.

Първо си вземи една хубава паста и перка 80мм(5 лева) за отзаде на кутията , после си почисти машината и виж какво ще се промени. Тогава мисли за такива големи харчове за кутии и скъпи охладители.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор

А за Н400 какво ще кажете?Излиза по-евтино поради факта,че не трябва да купувам Вентилатор,и до колкото виждам може да побере Охладителя.Също мисля да променя местоположението на компютъра,надявайки се това да помогне.

Мерси предварително и също така се извинявам за това колко досаден и невеж съм .

Това ли е кутията ти с този телевизор отпред? или ги бъркам ...

14081157.delux-midletower-mg416.jpg

Зад телевизора може ли да се сложи перка има ли място?

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Гледай сега... аз не бих наливал толкова пари в този компютър... гледай да го оправиш по най-евтиния и тънък начин..... 

1) чистене
2) нова паста
3) перки, ако има нужда за смяна или добавяне
4) да не е забит в някоя дупка... да има въздух около него 1 педя поне
5) махни му страничния капак... ако може... успех ;)

• Автор

Това ли е кутията ти с този телевизор отпред? или ги бъркам ...

14081157.delux-midletower-mg416.jpg

Зад телевизора може ли да се сложи перка има ли място?

Неп,грешка,сега си намерих гаранцията,кутията е ДЛЦ-460

230258459.delux-dlc-mg460.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.