Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Таблет за незрящи - българска сензация в технологичния свят

Featured Replies

http://www.blitz.bg/news/article/347090

Какво мислите за това българско техническо постижение?

Аз се радвам но..............от години обаче си мечтая да се направят безопасни монитори за телевизори, компютри, лаптопи, таблети, смартфони и мобилни телефони.  Иска ми се да се помисли за безопасността на зрението на виждащите, но вероятно това не е изгодно на съвременния свят, защото ще намалеят пациентите в очните кабинети. Мъчно ми е, че нямам иженерна и техническа мисъл, за да го направя аз, защото няма кой друг.  Преди 7 и половина години бях принудена да си съсипя очите..........абе, не ми се говори. Но ден не е минавал, без да се обвинявам, че бях твърде уморена за разправии и изпълних капризите на една ревнивка...........То кой човек не би направил всичко, за да го оставят на мира в нета..............А сега съм със съсипани очи и всеки ден се страхувам, че ще ослепея. :(

Мечтая си също да може да се намери начин да се връща зрение, но явно не може. :( Явно медицината е безсилна пред някои неща.

Мисля,че за пореден път показваме колко кадърни хора раждаме.Защото не само трябва да имаш капацитета и уменията да го направиш,трябва да имаш и въображение.Вижда се през колко трудности са преминали,мога да само да ги поздравя!

Как точно са Ви съсипани очите,и какво казват докторите по въпроса?  

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Мисля,че за пореден път показваме колко кадърни хора раждаме.Защото не само трябва да имаш капацитета и уменията да го направиш,трябва да имаш и въображение.Вижда се през колко трудности са преминали,мога да само да ги поздравя!

Този проект ми хареса, ама ако не си намери спонсори, ще остане в историята.

Този проект ми хареса, ама ако не си намери спонсори, ще остане в историята.

Спонсорите не може да сме нито аз,нито ти.Искат се хора с дълбоки джобове.Но това за пореден път доказвам колко интелигентна нация сме.Или поне какво хора раждаме.

Спонсорите не може да сме нито аз,нито ти.Искат се хора с дълбоки джобове.Но това за пореден път доказвам колко интелигентна нация сме.Или поне какво хора раждаме.

Именно, но ще спонсорират само ако те печелят доста.

Именно, но ще спонсорират само ако те печелят доста.

Което е тъжно но е така.Просто светът отдавна е единствено и само пари,хуманост няма.Не ,че някога е имало,но сега е много зле.Всеки гледа как да те прецака ,и да изкяри от теб.Може би съм твърде мащабен и поставям всички под един знаменател.Нека не всеки но поне 99 процента от хората са такива..Реално и в природата донякъде е така.Животните са на стада,само и единствено за да оцелеят.Най-силната връзка и при тях,и при нас е семейството.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Много стоях пред компютъра - почти денонощно, защщото си търсих затритите графики. :(  Тъпо е, знам, но......... бях ги събирала в продължение на година, а една луда ми прати троянски кон. Почти събрах всичко за 3 - 4 години, но беше трудно и бавно, гледах да си почивам.  Нося очила от 15 години,  но от тогава зрението ми се влоши, не виждам без очилата надалеч, виждам само на съвсем близо.  Пия сок от моркови, ям яйца (умерено, че бях прекалила и това ме вкара в болница май), гледам да правя гимнастика на очите, да гледам растения и надалеч,  мокря ги със студена вода, слагам овлажняващи капки, но май старите ми диоптри няма да се върнат. :(  Освен това оттогава не понасям слънцето, много ми е ярко, понеже съм с увреден слух и за да чувам, в слънчев ден вдигам главата, като сме навън и това слънце ми бърка в очите, страхувам се да не ослепея. :(  Пък и така ме беше страх пак да не получа вирус и онази пак да ми затрие всичко, знаеше ми домашния адрес, постави ме в стрес и депресия, не можех да спя от страх, някакъв ужас е. И всичко това, защото отказах да и дам моя снимка, а тя ме тормозеше, защото бях влюбена в гаджетои (а не знаех, че той си имма някоя, пък и не ме интересуваше).

Много стоях пред компютъра - почти денонощно.....

Не е от компютъра! Наследствено е.

Единственото решение за сега е операция с лазер, което пак е свързано с пари. В такъв свят живеем, Напълно несправедлив.

Не е от компютъра! Наследствено е.

Единственото решение за сега е операция с лазер, което пак е свързано с пари. В такъв свят живеем, Напълно несправедлив.

Напълно възможно е.Просто облъчването да го е провокирало да се развие по-бързо от колкото трябва.Живота е несправедлив,но трябва да гледаме малкото ,и да се радваме на това което имаме,а не към това което нямаме или да гледаме все лошото,типично българска черта.Защото много хора мечтаят затова което ние имаме,но просто не оценяваме!

http://www.blitz.bg/news/article/347090

Какво мислите за това българско техническо постижение?

Аз се радвам но..............от години обаче си мечтая да се направят безопасни монитори за телевизори, компютри, лаптопи, таблети, смартфони и мобилни телефони.  Иска ми се да се помисли за безопасността на зрението на виждащите, но вероятно това не е изгодно на съвременния свят, защото ще намалеят пациентите в очните кабинети. Мъчно ми е, че нямам иженерна и техническа мисъл, за да го направя аз, защото няма кой друг.  Преди 7 и половина години бях принудена да си съсипя очите..........абе, не ми се говори. Но ден не е минавал, без да се обвинявам, че бях твърде уморена за разправии и изпълних капризите на една ревнивка...........То кой човек не би направил всичко, за да го оставят на мира в нета..............А сега съм със съсипани очи и всеки ден се страхувам, че ще ослепея. :(

Мечтая си също да може да се намери начин да се връща зрение, но явно не може. :( Явно медицината е безсилна пред някои неща.

Е то има проектори им викат.

Относно новината нищо ново въпроса е дали ще я видим реализирана изобщо. Помня преди години как откриха летящите коли, лек за всички болести с манипулиране на някакви там работи по ДНК и прочие но не съм ги срещал в мола още.

Е то има проектори им викат.

Относно новината нищо ново въпроса е дали ще я видим реализирана изобщо. Помня преди години как откриха летящите коли, лек за всички болести с манипулиране на някакви там работи по ДНК и прочие но не съм ги срещал в мола още.

Не си ги срещал защото големите компаний печелят милиарди от тези болести. То не са операций, леченя, лекарства ... и това всичко струва няколко хиляди на човек, сега го умножи по няколко милиона.

Много добра новина,наистина.Ани и аз мисля че проблема не от компютъра,да натоварва, но не чак толкова.С колко диоптара си, защото моите са доста ,почти 10.Трябва да се ползват както знаеш подходящи очила и всички съвременни облекчения при работа с компютър да ни ги изброявам защото ги знаем.И  аз работя на компютър, понякога цял ден но не мога да го обвиня че ми е съсипъл зрението. При мен е наследствено, и по маичина и по бащина линия.От 30 год съм със контактни лещи, нося  и очила когато ги свалям.Пробвала ли си как ще ти се отрязят евентоално контактни лещи.Ако искаш направи си един преглед и виж какво ще ти каже и очния

Много добра новина,наистина.Ани и аз мисля че проблема не от компютъра,да натоварва, но не чак толкова.С колко диоптара си, защото моите са доста ,почти 10.Трябва да се ползват както знаеш подходящи очила и всички съвременни облекчения при работа с компютър да ни ги изброявам защото ги знаем.И  аз работя на компютър, понякога цял ден но не мога да го обвиня че ми е съсипъл зрението. При мен е наследствено, и по маичина и по бащина линия.От 30 год съм със контактни лещи, нося  и очила когато ги свалям.Пробвала ли си как ще ти се отрязят евентоално контактни лещи.Ако искаш направи си един преглед и виж какво ще ти каже и очния

Аз съм с астигматизъм на лявото, който ми откриха преди година по случайност. :D (някакъв тест в даскалото) С много малък диоптер съм, върти се около 1.

• 1 месец по-късно...

Много стоях пред компютъра - почти денонощно, защщото си търсих затритите графики. :(  Тъпо е, знам, но......... бях ги събирала в продължение на година, а една луда ми прати троянски кон. Почти събрах всичко за 3 - 4 години, но беше трудно и бавно, гледах да си почивам.  Нося очила от 15 години,  но от тогава зрението ми се влоши, не виждам без очилата надалеч, виждам само на съвсем близо.  Пия сок от моркови, ям яйца (умерено, че бях прекалила и това ме вкара в болница май), гледам да правя гимнастика на очите, да гледам растения и надалеч,  мокря ги със студена вода, слагам овлажняващи капки, но май старите ми диоптри няма да се върнат. :(  Освен това оттогава не понасям слънцето, много ми е ярко, понеже съм с увреден слух и за да чувам, в слънчев ден вдигам главата, като сме навън и това слънце ми бърка в очите, страхувам се да не ослепея. :(  Пък и така ме беше страх пак да не получа вирус и онази пак да ми затрие всичко, знаеше ми домашния адрес, постави ме в стрес и депресия, не можех да спя от страх, някакъв ужас е. И всичко това, защото отказах да и дам моя снимка, а тя ме тормозеше, защото бях влюбена в гаджетои (а не знаех, че той си имма някоя, пък и не ме интересуваше).

В интернет има клипове за най-нелепите самоубийства... Можеш да умреш от сок от моркови... тялото ти пожълтява, натравя ти кръвта и умираш за 3 часа... всичко е хувабо в умерени количества.

В интернет има всякакви глупости. Не всичко е хубаво в умерени количества. Примерно на употребата на наркотици,  кое му е хубавото на умерените количества. Почнеш ли, свършен си,  дори и да не приемеш свръх-доза.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.