Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype предупреждава: "Not enough storage is available to process this command"

Featured Replies

Здравейте! След вписване в Skype, минават няколко секунди, програмата започва да засича, екрана се размазва и ми излизат следните съобщения: "Not enough storage is available to process this command" и по-рядко това: "Exception EOutOfResources in module Skype.exe at 000673FC". Също така Skype използва памет от порядъка на 150 000 - 250 000 K. Какво ли не изчетох в интернет и какво ли не опитах, но проблема си остава. Дали най-новата версия на Skype може да се подкара нормално на Windows XP, с 1GB RAM или не е възможно?

CPU: 1.73GHz
RAM: 1GB

Благодаря предварително!

Деинсталирайте „Skype“ с помощта на: https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=44838

Почистете всички остатъци (програмата ще Ви пита дали желаете да се премахнат), рестартирайте! Инсталирайте „Skype“ 

отново, премахнете всички добавки (от контролен панел: скайп телефония беше май) и споделете резултата!

Ако няма промяна, ще се опитам да Ви помогна, но по друг начин. Успех! 

Няма свободно дисково пространство. Почистете дела, примерно с cleanmgr.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

премахнете всички добавки (от контролен панел: скайп телефония беше май)

Не го намирам. Къде по-точно?

Не го намирам. Къде по-точно?

Не се сещам как се казваше приложението. Можете да видите в „програмни файлове“, до папка „скайп“ ако има друга с подобно име, я деинсталирайте. Не написахте (ако сте преинсталирали скайп) има ли промяна?

• Автор

Нито в контролен панел, нито в програмни файлове не намирам Скайп телефония или нещо подобно.

има ли промяна?

Промяна - няма. Деинсталирах Skype и почистих всички остатъци с Revo Uninstaller, с изключение на папката "C:\Documents and Settings\User\Application Data\Skype", понеже искам да ми се запази хронологията, но си мисля, че проблема идва точно от тая папка. В нея намирам 5 файла съдържащи една от думите в предупредителното съобщение:

C:\Documents and Settings\User\Application Data\Skype\DataRv\offline-storage.data
C:\Documents and Settings\User\Application Data\Skype\DataRv\offline-storage-ecs.data
C:\Documents and Settings\User\Application Data\Skype\user\media_messaging\storage_db\asyncdb\storage_db.db
C:\Documents and Settings\User\Application Data\Skype\user\media_messaging\storage_db\asyncdb\storage_db.db-shm
C:\Documents and Settings\User\Application Data\Skype\user\media_messaging\storage_db\asyncdb\storage_db.db-wal

Отделно след това изтрих ръчно останалите регистри съдържащи ключова дума "Skype".

Няма свободно дисково пространство. Почистете дела, примерно с cleanmgr.

Преди да пусна темата бях изтрил ръчно всички файлове в папките "Temporary Internet Files" и "Temp". Сига почистих с Disk Cleanup, Revo Uninstaller и Ccleaner, и пак няма ефект. На хард диска имам свободни 13.1 GB.

Редактирано от SAKATAR (преглед на промените)

И пак ли пише недостатъчно дисково пространство? Проверете правата върху папките в C:\Documents and Settings\User\Application Data\Skype.

• Автор

И пак ли пише недостатъчно дисково пространство?

Да.

Проверете правата върху папките в C:\Documents and Settings\User\Application Data\Skype.

Как? Прочетох това --> https://support.microsoft.com/bg-bg/kb/810881, но нямам раздел "Защита".

Control Panel->Folder Options->в раздел View най-долу махни отметката на Use simple file sharing и потвърди с ОК.  Или използвай MS Fix It

Сега вече отвори дестинацията и щракни с десен бутон по папката, избери Properties, Seccurity и добави името на профила си.

• Автор

Изпълнено. Беше споделена с всеки, изтрих го и добавих моя профил. Пак засича и размазва менютата като влезна в Скайп.

Значи вече се вписваш в скайп?

Кои менюта? Сподели снимка! С коя версия на скайп си?

• Автор

Значи вече се вписваш в скайп?

Нямам проблеми с вписването, но като се впиша Skype започва да товари системата, всичко се размазва като мърдам мишката и почват да излизат предупредителните съобщения.

Кои менюта?

Всички. Абонати, Търси абонат, Последни дискусии, Настройки и т.н.

Сподели снимка!

Влезнах в Skype, за да направя снимка на екрана и когато ми изписа: "Not enough storage is available to process this command" не ми даде да направя снимката и ми изписа това: "Недостатъчно памет за създаване на растерна графика. Затворете едно или повече приложения, за да увеличите наличната памет". Излезнах от скайпа и влезнах пак, снимах екрана преди да се покаже съобщението за storage-то, стана, но като отворих Paint-а да поставя снимката - греда! Изписа ми това: "Грешка при получаване на данните от клипборда". Трети път влезнах и действах по-бързо преди да се сбъгяса ептен и успях: post-219754-0-24741800-1437230692_thumb.

С коя версия на скайп си?

Иначе когато Excel работи заедно със Skype, понякога в Excel-а ми изписва това: "Няма достатъчно системни ресурси, за да се покаже напълно"

А дори когато другите програми са затворени, а Skype работи сам - пак го има този проблем.

Нямам проблеми с вписването

Ама ти май и неблагодарен ще дойдеш? В началото така ли беше ситуацията с вписването? Май, не, а?

Пусни проверка на системния дял:

Start->Search->пишеш cmd  и като се появи черната иконка, щракни по нея с десен бутон. Сега избери Run as administrator.

Копирай цитирания текст по-долу:

echo y|chkdsk c: /F /B & shutdown /r /t 000 /d p:1:1

Сега щракни с десен бутон в черния прозорец и избери Paste. Натисни Enter. Системата ще рестартира, така, че преди това запази отворените документи.

При следващото зареждане ще започне проверка - не прекъсвай и не изключвай компютъра!

Иди пий едно кафе(кола) и като се върнеш трябва да е завършила проверката.

Дай информация за размера на системния дял, свободното място там и размера на оперативната памет.

След проверката си увеличи и размера на pagefile.

Явно машинката си издъхва. Както е писана в първия коментар, е била актуална когато баба ми е била млада. Лека й пръст.

Така, така!!!!

Тук във форума е и написано не малко по темата, а и е разисквано кои версии са подходящи за съответната ОС и машина.

За да не наруша някои правила, то питащия т с малко труд и четене ще намери "подходяща" и безпроблемна версия!!!

Какво ще намери платената поддръжка от $400 на година за XP, или ще се драпа с архаични версии на скапето? Тя машинката сама си съобщава: "Бе не мога, бе!". Докага тези версии, ще се разбират, със значително по-новите отсреща?

• Автор

Ама ти май и неблагодарен ще дойдеш? В началото така ли беше ситуацията с вписването? Май, не, а?

Напротив, благодарен съм! Явно нещо не сте разбрали. Никъде не съм написал, че имам проблеми с вписването.

Здравейте! След вписване в Skype, минават няколко секунди...

Пусни проверка на системния дял

Тези дни правих две проверки, но с различни команди от тази, която сте ми написали. Първата се извърши при първия рестарт, втората не стана от първия, а от втория, а сега пробвах няколко пъти с тази команда, но компютърът се рестартира и си влиза в Windows, без да прави проверка.

Дай информация за размера на системния дял, свободното място там и размера на оперативната памет.

Имам само 1 дял: C

Размер: 74.5 GB

Свободно място: 12.9 GB

Оперативна памет: 1 GB

След проверката си увеличи и размера на pagefile.

На скоро го увеличавах. В момента е толкова: 1522-2030 MB. Колко да го направя?

Архивирай долните два файла в един архив и го качи на http://dox.abv.bg/files/share

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx

C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

Публикувай линка в следващия си пост.

• Автор

Нямам такива файлове. Пуснах и търсене в My Computer, но не откри нищо.

Това го видях и на друг компютър и когато обнових версията до последната се оправи. Имаше 30 ГБ свободно място на С-то ,но и компа беше 11 годишен.Явно едноядрени с по 1 ГБ рам са останали само в България и затова тия от Скайп не знаят за проблема.

• Автор

Също така някога, когато Skype е включен и товари системата опциите за рестарт на компютъра и за изключване на компютъра не функционират. След като задам някоя от тях при опит да включа Task Mamager-a, не се показва. В такива случай изваждам батерията на лаптопа.

Забелязах, че лога System в Event Viewer е спрял да се актуализира от 19.07.2015 в 01:45. Според мен е спрял или след аварийно изваждане на батерията или при първия ми опит да направя проверка на диска с командата:

echo y|chkdsk c: /F /B & shutdown /r /t 000 /d p:1:1

По-скоро може би второто, защото последния записан лог е "The Event log service was stopped."

Какво да направя, за да може системните събития да се записват отново?

Предварително благодаря!

• Автор

Пусни проверка на системния дял

Забравих да напиша, че след въвеждането на командата и натискането на Enter в cmd ми изписва това: "Invalid parameter - /B". Точно преди да се рестартира компютъра.

Skype 4.2.0.187 Patched

Просто новите версии на скайп не работят на ХР. Теглиш си това по-горе и инсталираш на чисто. Като се логнеш забраняваш обновяването и готово.

• Автор

Windows 7?

echo y|chkdsk c: /f /r & shutdown /r /t 000 /d p:1:1

С Windows XP Professional SP3 съм. За това не съм намирал пътя и разширенията на логовете. Обаче с тази команда стана от раз, :) дори без да натискам Enter, само като го поставих започна рестарта и после проверката. След нея системните събития се записват отново. Благодаря, за което!

Ето резултата от проверката:

Checking file system on C:

The type of the file system is FAT32.

A disk check has been scheduled.

Windows will now check the disk.                         

Volume Serial Number is 274B-1112

Windows is verifying free space...

Free space verification is complete.

Windows has checked the file system and found no problems.

78129056 KB total disk space.

1578944 KB in 240 hidden files.

314144 KB in 9354 folders.

62653408 KB in 171151 files.

13582528 KB are available.

32768 bytes in each allocation unit.

2441533 total allocation units on disk.

424454 allocation units available on disk.

А ето и логовете: http://dox.bg/files/dw?a=562587be82

Просто новите версии на скайп не работят на ХР. Теглиш си това по-горе и инсталираш на чисто. Като се логнеш забраняваш обновяването и готово.

От няколко дена го обмислям като краен вариант. Колебая се между него и инсталиране на допълнителна памет. Но май ще се спра на първото, защото до 1 година максимум, живот и здраве, ще съм си купил нов лаптоп. А уж в сайта на Skype, в изискванията на най-новата версия пише, че работи на XP с 1GB RAM, ама... Ако няма други предложения ще го мисля.

А колко максимум мога да направя размера на pagefile?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.