Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с монитор acer x223w

Featured Replies

Включвам захранването в монитора светва логото и пуска картина за 1-2 сек и изключва. От какво най-близко може да е за да наблегна там че да не го нося на доктор

Мерси предварително :)

• Автор

Явно нещо от вътре му е дошло времето :) нов или стар е монитора ?

Стар колко стар 5 години знам ли :D

Включвам захранването в монитора светва логото и пуска картина за 1-2 сек и изключва. От какво най-близко може да е за да наблегна там че да не го нося на доктор

Мерси предварително :)

На нищо не може да наблегнеш. Проблема е хардуерен а ти нямаш възможност да правиш тестове и проверки. Носиш монитора в сервиз и в зависимост от повредата ще се разбере има ли смисъл от ремонт или ще се купува друг.

Такива проблеми може да се получат от токови удари стария ми монитор пострада по същия начин и купих нов . Защото нямаше смисъл да инвестирам пари в него ..

• Автор

Такива проблеми може да се получат от токови удари стария ми монитор пострада по същия начин и купих нов . Защото нямаше смисъл да инвестирам пари в него ..

Знаеш ли ко стана?

Значи един път пак така стана не помня как стана носих го на ремонт и ми всеха 40 лв. 2 дена след тфа ПАК стана тфа и демек това ми е 2рия път и си викам да попитам хората тук може нялой да ми каже от ко може да е и да го направя сам да запоя, сменя знам ли ко още

Сменяй кондензаторите! Ако не ти светва с червен оттенък, значи не са лампи. Ако е инвертор, има вероятност да ти вади картина, просто да не светят лампите. Това ще го видиш като светнеш с фенерче срещу екрана. Ако се вижда нещо, някаква картина - инвертор. Ако не - сменяй кондензатори. Пада им капацитета, надуват се и прави така монитора. Ремонтирал съм ги такива. И слагай хубави кондери - Hitano, Hichicon, Rybicon, Sanyo. В най-лошият случай някакви като OST, Secon или JWCO. Не слагай Шушкон и подобни. Търси най-вече първите. С поялник за 15 минути се ремонтира. Съблюдавай поляритета на електролитните кондензатори!

Недей слушай Емокостов. Той вечно бърза да праща всичко в сервиз. Кондензаторите като части са ти около 5лв. Направи си списък и сменяй всичко надуто. Ако няма надуто можеш да познаеш кой е дефектен като използваш сешоар да обдухваш съмнителните. Като ги загрееш им се дига капацитета и монитора може да запали за по-продължително време - евентуално.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Знаеш ли ко стана?

Значи един път пак така стана не помня как стана носих го на ремонт и ми всеха 40 лв. 2 дена след тфа ПАК стана тфа и демек това ми е 2рия път и си викам да попитам хората тук може нялой да ми каже от ко може да е и да го направя сам да запоя, сменя знам ли ко още

С това започни, че си го носил на ремонт. Още отсега ти казвам да си търсиш нов монитор.

Вероятни причини за проблема с монитора са:

1. Повреден захранващ модул.

2. Повреден CPU модул.

3. Проблемен кондензатор или елемент.

• Автор

С това започни, че си го носил на ремонт. Още отсега ти казвам да си търсиш нов монитор.

2. Повреден CPU модул.

Ще сменя всички кондензатори а дядо ми е елек. Ще му дам схемата да види и ще следим факторите ти айде мерси :)

2. Повреден CPU модул.

Да ама ся кат се замисля нямс да е 1 и 2 от отговора ти щот ако беше това нямаше да тръгне а той тръгва но не задържа картина

Ще сменя всички кондензатори а дядо ми е елек. Ще му дам схемата да види и ще следим факторите ти айде мерси :)

Да ама ся кат се замисля нямс да е 1 и 2 от отговора ти щот ако беше това нямаше да тръгне а той тръгва но не задържа картина

Това са само предположения. Не мога да гарантирам със сигурност. Когато занесе монитора в сервиз, за какво ти взеха 40 лв?

• Автор

Това са само предположения. Не мога да гарантирам със сигурност. Когато занесе монитора в сервиз, за какво ти взеха 40 лв?

Не го вземах аз от сервиза а и за ко ми е да питам кат е готов :D

Не го вземах аз от сервиза а и за ко ми е да питам кат е готов :D

Защото след ремонт трябва да ти дадат гаранция и съответно да се знае каква е причината.

• Автор

Защото след ремонт трябва да ти дадат гаранция и съответно да се знае каква е причината.

Пхахах оправих го, препоих 2 кондензатора 1вия ми се струваше не запоен и еикам си дай да пробвам всичко е възможно после видях един дет се клатише много и него презапоих и ся е ок :)

Благодаря ти за всичко :)

• Автор

Сменяй кондензаторите! Ако не ти светва с червен оттенък, значи не са лампи. Ако е инвертор, има вероятност да ти вади картина, просто да не светят лампите. Това ще го видиш като светнеш с фенерче срещу екрана. Ако се вижда нещо, някаква картина - инвертор. Ако не - сменяй кондензатори. Пада им капацитета, надуват се и прави така монитора. Ремонтирал съм ги такива. И слагай хубави кондери - Hitano, Hichicon, Rybicon, Sanyo. В най-лошият случай някакви като OST, Secon или JWCO. Не слагай Шушкон и подобни. Търси най-вече първите. С поялник за 15 минути се ремонтира. Съблюдавай поляритета на електролитните кондензатори!

Недей слушай Емокостов. Той вечно бърза да праща всичко в сервиз. Кондензаторите като части са ти около 5лв. Направи си списък и сменяй всичко надуто. Ако няма надуто можеш да познаеш кой е дефектен като използваш сешоар да обдухваш съмнителните. Като ги загрееш им се дига капацитета и монитора може да запали за по-продължително време - евентуално.

От 2 кондензатора беше.

1вия се клатеше много и не беше запоен хубаво,2рия просто ме съмняваше и го препоих след тфа всичко си го прибрах,затворих го,и го пуснах и гледам работи ^^ та мерси  :)

Редактирано от VladkoJ (преглед на промените)

От 2 кондензатора беше.

Другият път знаеш кого да слушаш.

Стига, Емо, запри се! На моменти въобще не се чувствам като в раздел Хардуер. Нищо лично нямам към ттеб, но ми омръзна да те чета как пращаш всичко по кофите и сервизи. Значи аз съм човек, който това нещо го прави като професия, че иначе нема леп. Всичко, къде пишат проблем е обречено по подразбиране за теб. Е, не е съвсем така. ;)

Дет съ вика "с пари всеки може..."

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.