Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на нова платформа.

Featured Replies

Аз не знам някой да копае със 7790! ;) За 110 кинта се взима осезаемо по-бързата 7850!

Който с квото има копа ;) знаеш ли го кво е правил ... а и аз тъй си им викам на тия барахундери ;)

едит: http://olx.bg/ad/prodavam-videokarta-asus-radeon-hd-7790-oc-1gb-ddr5-ID4QVze.html#3d79ae2cca

не е копал много , само 4 месеца ;) и не е минавала 50 градуса :) тия яките вицове не ги пишат никъде вече

квото искате правете парите са си ваши щом имате много , аз нямам и за това никога няма да си купя такова нещо - точно защото нямам пари... руската рулетка е измислена мноогоооо преди копачкити та то по хората си ходи.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор

Единственото по-лошо от 2ра ръка копачка е , 2ра ръка копачка без гаранция.

м/у другото G3258 за 90 кинта от olx-a ли го взе или от познат?

От olx, като с процесора дойде и гаранция за още две години и 3 месеца

Единственото по-лошо от 2ра ръка копачка е , 2ра ръка копачка без гаранция.

м/у другото G3258 за 90 кинта от olx-a ли го взе или от познат?

От olx, като с процесора дойде и гаранция за още две години и 3 месеца.

ПП: За видео още не съм решил, какво точно да е, когато започна да мисля за него ще се допитам до вас :-)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Поне има гаранция http://olx.bg/ad/sapphire-1gb-gddr5-radeon-r7-260x-oc-ID5mR0m.html#b0b96a0b5f

което не е гаранция че и няма нищо или че моста  няма да ти каже "неправилна употреба" и да те разкара(което много рядко може да се случи)

• Автор

Здравейте, утре ми пристига дънната платка Asrock H81 pro BTC, за сега се колебая за охлаждането само, а видеото ще го пазарувам Септември месец, като рамта ще я закупя от Никем 4GB 1600Mhz Geil /bulk/ за 40лв. г/д. Бюджета за охлаждането да речем ~40-50лв. с доставката. Това, което съм харесал :http://nikem-bg.net/computer-components/LC-Power-Cosmo-Cool-CC95/picture.html

Пише че макс. TDP е 130. Дали ще бъде достатъчно за клок до 4,2 Ghz при 1.3 - 1.4V при добра бройка?

Това охлаждане сигурно е по-зле от бокса. Според мен охлажданията около тази цена нямат смисъл.

Иначе както и в подписа ми се вижда - при 1,25 волта е стабилен на 4,3 GHz. При добър чип можеш и с под 1,2 v да достигнеш 4,2. От там и температурата му доста спада.

От бокса по-зле не е ама по-добре да не минава 3.8.

пс. Тия дъна познай за какво се ползват?  :)

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

От бокса по-зле не е ама по-добре да не минава 3.8.

пс. Тия дъна познай за какво се ползват? :)

За копаене?
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Отново здравейте, искам да се похваля, че току що тествах конфигурацията и работи без никакви проблеми (засега).

Ето я и нея:

ASRock > H81 Pro BTC

Intel Pentium G3258

A-Data DDR3 1600Mhz.

Общата цена, която дадох дотук е 227, което означава че мога да отделя към 130-140лв за видео, и засега съм се спрял на тази:

http://olx.bg/i2/ad/video-karta-palit-gtx750-storm-x-1gb-gddr5-ID5olaa.html#:24c66ed763#gallery

:-) благодаря на всички, който ми помогнаха и се включиха в темата

• Автор

Виж ако има 2GB версия с гаранция.

Имаше една, но вече е продадена. Има и Ti версии, но те са над 200 лв.

Може да ви прозвучи смешно, но и gtx 285 2gb е вариант, 

Примерно обява: http://olx.bg/ad/prodavam-moschna-videokarta-nvidia-gtx285-2-gb-512-bit-gainward-ID5iMPK.html#11e6bdba40

Сравнение с r7 260: http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1867&gid2=166&compare=radeon-r7-260-vs-geforce-gtx-285 като сравнението е с 1GB версията

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

• Автор

TDP-то на тази карта е около 200W, безумно много, не мисля, че ми трябва тази печка. Още повече ще играя на резолюция 1280х1024 и тези два гигабайта са излишни поне на това време. Засега съм се спрял на едногигабайтовата и сега ще поразгледам за други варианти.

А какво мислите за R7 260X 1GB vs Gtx 750 1GB? АМДто ми идва с 30лв по-евтино :-)

Смятам че 1 GB в днешно време е доста малко. Може да решиш да включиш ТВ или пък да минеш да 1080п и няма да стигне за нищо. Ето две гаранционни HD 7850 (R7 265, 2 GB), които намерих:

HD 7850 Dual-X

PowerColor HD 7850

R7 265 > 260X > 750 (не ti)

или GB HD 7870

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

• Автор

Тези 7850, вероятно са копачки и не знам колко е удачно да ги купувам...

Аз бих си взел 750 дори и 5% по-слаба от 260x , ако в нещо ти е слаба билдера ще ти обясни как да си я клокнеш и да вдигнеш с 10-15% кадрите.

• Автор

Аз бих си взел 750 дори и 5% по-слаба от 260x , ако в нещо ти е слаба билдера ще ти обясни как да си я клокнеш и да вдигнеш с 10-15% кадрите.

Да но пък R7 260Х е 110лв, докато 750ката е 140, но пък 750 е малко по-студена и по-слаба. И за 260-ката ще имам DX12, като сложа 10-ката. При GTX-а ще го имам ли? Сори че задавам тъпи въпроси, но пиша от мобилен телефон и нета ми е отврат :-)

Нямам идея чети тука за картата http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-750/specifications

При две еднакви карти +-5% винаги ще избера nvidia няма една причина заради която да предпочета ati(освен ако е по-високия клас и имам freesync монитор). Защо според теб две еднакви карти едната е по-скъпа явно има за какво.

А ти какво ще вземеш вече си е твоя работа това си е моето мнение.

• Автор

Мисля, че си намерих 750-ка 2 гига на изгодна цена г/д. А за 7850 фортрона ще е достатъчен ли? Че ще се опитам да взема такава гаранционна за 100лв. Поръчах си 750-ка 2гига, други ден пристига :-)

Процесора колкото и да го клокнеш не би трябвало да дърпа повече от 70-80 вата, а картата не повече от 130, така че всичко изглежда наред.

При две еднакви карти +-5% винаги ще избера nvidia няма една причина заради която да предпочета ati(освен ако е по-високия клас и имам freesync монитор). Защо според теб две еднакви карти едната е по-скъпа явно има за какво.

Има защо - NVidia имат по-добър маркетинг. Като питаш някой що е взел интел процесор + NVidia карта, ще ти каже защото съответните марки са по-добри. Пазарният длял на AMD може вече да е паднал под 20% и тия +5% по-скъпи енвидии скоро ще станат повече. Недей и ти да разсъждаваш така.

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

Процесора колкото и да го клокнеш не би трябвало да дърпа повече от 70-80 вата, а карта не повече от 130, така че всичко изглежда наред.

Има защо - NVidia имат по-добър маркетинг. Като питаш някой що е взел интел процесор + NVidia карта, ще ти каже защото съответните марки са по-добри. Пазарния длял на AMD може вече да е паднал под 20% и тия +5% по-скъпи енвидии скоро ще станат повече. Недей и ти да разсъждаваш така.

расъждавай квот си искаш не ми пука както и кои карти къв дял има ли или кой има реклами , аз говоря за карти а ти какви неща си мислиш изобщо не ме интересува ;) ако имаш мение за карта просто си го кажи не ме занимавай мене аз какво мисля.

• Автор

Поръчах си 750-ка с 2 гигабайта, за 135лв с година и 7 месеца остатъчна гаранция. Други ден пристига, картата и ще ви кача снимки, като се прибера в Перник, може да направя и няколко тестчета за вас, ако някой го интересува :-)

Поръчах си 750-ка с 2 гигабайта, за 135лв с година и 7 месеца остатъчна гаранция. Други ден пристига, картата и ще ви кача снимки, като се прибера в Перник, може да направя и няколко тестчета за вас, ако някой го интересува :-)

Дано нямаш никакви проблеми , ако картата е на  палит е много хубава продал съм много бройки от нея - страхотна карта тиха, хладна и икономична.

едит: щом е с толкова гаранция значи е ползвана само 5 месеца почти нова е за nvidia от 230лв до 130лв за 5 месеца е много добра цена дано и няма нищо.

• Автор

Дано нямаш никакви проблеми , ако картата е на  палит е много хубава продал съм много бройки от нея - страхотна карта тиха, хладна и икономична.

едит: щом е с толкова гаранция значи е ползвана само 5 месеца почти нова е за nvidia от 230лв до 130лв за 5 месеца е много добра цена дано и няма нищо.

Човекът ми показа снимки от новата му карта 970-ка, пък и за 5 месеца не знам какво може да и се случи... Ще разберем други ден :-)
  • 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте, днес се прибрах най-сетне вкъщи. До сега тествах видеото (вече 2 часа) и се държи много добре, температурите са удивително добри (53 градуса под FurMark). Чакам един приятел да ми донесе флашка, за да преинстална Уина, като сменя платформата и на цялата конфигурация ще и ударя един тест и ще пиша как се държи. Благодаря на всеки един отзовал се в темата по даден въпрос. Много ми помогнахте и без вас нямаше да се справя толкова добре. Ето един шот от GPU-Z. :

ПП: Видеото е на Gigabyte :)
8356243i.gif

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.