Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за домашна аудио система - 2 тонколони + усилвател/ресийвър

Featured Replies

Здравейте,

От известно време разглеждам варианти да сменя пластмасовата си гадно звучаща Luxeon 4.1 система, не съм много запознат с терминологията и техническите значения на нещата и заради това се извинявам ако такива теми, но просто не мога да се ориентирам какво ми трябва като пълен комплект.

Интересувам се основно от втора употреба техника (Technics, Denon, ONKYO, Sony ... и т.н.), нещо старо, изпитано и качествено.

Какво може да ми предложите като комплект за следните "изисквания" - домашно ползване с чисто звучене(да няма пращене като се усили до средата на възможностите на усилвателя/ресийвъра/колоните), мек бас, букшелф колони - понеже нямам много място?

Смятам да слушам основно от компютър/лаптоп.

Какви устройства трябва да почна да следя ?
Само усилвател + колони ли .... рисийвър, усилвател, колони ?

От София съм, ако може също така да ме ориентирате къде има такива магазини/сервизи за втора употреба техника от този вид където мога да чуя комплекта в действие icon_smile.gif .

Ценовия диапазон, който съм си определил е 250-400лв.

Нещо подобно как ви се струва:

Усилвател Technics SU V5

http://olx.bg/ad/usilvatel-technics-su-v5-ID5kBwY.html

или

Усилвател SONY TA-FE520R 

http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%933892794/%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-sony-ta-fe520r-2x100-80-w-4-8-oma-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE

Колони ONKYO SC-370

http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%939738897/%D0%B1%D1%83%D0%BA%D1%88%D0%B5%D0%BB%D1%84-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8-onkyo-sc-370-100w-8-oma-%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BC

Колони Technics SB X1

http://www.usilvateli.com/ad/view/Technics-SB-X1-4003

Това са неща, които видях, че ги има качени за продаване ... но дали все още ги има никой не знае :).

Няколко кратки съвета за съчетаване на усилвател/ресийвър и колони ще бъде много полезно - какви омове трябва да е усилвателя/колоните ... и т.н. по другите характеристики.

Каква е разликата между ресийвър и усилвател и трябва ли да ги имам и двете, има ли разлика ако ги имам и двете ?

Много благодаря предварително на всеки, който отдели време да ми помогне!

Каква е разликата между ресийвър и усилвател и трябва ли да ги имам и двете, има ли разлика ако ги имам и двете ?

Разликата е,че усилвателите обикновенно са стерео,а ресиверите пак са усилватели,но с повече канали.Т.е. ресивер ти е нужен,ако ще използваш 4 колони и субуфер,за гледане на филми.Този техникс,който си постнал ми харесва и си струва,но колоните не.Виждал съм да се продават добри колони,така,че търси...

Цената, която сте посочил за такава техника е малка и с парите не можете да избирате свободно каквото ви хареса.Аз ви препоръчвам понеже сте от София, да посетите този магазин и се срещнете със собственика за допълнителни разяснения. Няма да направите грешка, защото ще ви гарантира изправна техника, докато линковете, посочени от вас, както сте написал не се знае дали ги има компонентите все още и в какъв технически вид се намират.Цените  им са малко по-високи от нормалните за такива изделия секънд хенд, като се изходи и от позицията , че са доста стари като производство. За колоните - без коментар. Знаете, че са основен компонент за "слушане " на музика.Високочестотен говорител с хартиена менбрана от кора за яйца, не може да бъде просто добър във високите честоти. За средно честотния имам почти същите забележки, но може и да мине. Басовия:  Непретенциозен от към страна на мембраната - даже от самата снимка се вижда. Но това са колони от доста години - да не казвам, че са по дърти от самият Вас. Направил съм ви лек коментар за да не се лутате много. Усилвателят си е компонент, при който имаме всички необходими предусилватели, регулатори и крайни стъпала. Ресивърът е същото, само че е добавен и тунер, за слушане на радио във UHF обхвата 88-108 мегахерца. Това е основната разлика между тях. И двете изделия могат да бъдат дву или много канални устройства - за 2, 5 или 7 колони.Зависи, вие какъв модел ще си изберете. Ето Ви линка, за който писах от самото начало. Не забравяйте, че във София има и други подобни магазини за аудио техника втора употреба. Преди да купите, отново може да се консултирате и тук, на страниците на този форум. Успех от мен!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ето прилично предложение (стига компонентите да са в добро състояние), малко по-скъпи но това е въпрос на преговори. Хубавото е, че са от един човек:

Dual cv-1260

Bose201

Ето и едно предложение за нови хубави букшелф колони на прилична цена Pioneer SP-BS22-LR. Не знам в България дали могат да се намерят, би трябвало.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Разликата е,че усилвателите обикновенно са стерео,а ресиверите пак са усилватели,но с повече канали.

Не е точно така. "Ресивър" се нарича устройство, комбиниращо усилвател и тунер (радиоприемник). Независимо колко канала е.

Повечето заложни къщи в София предлагат аудио техника втора употреба, където може да се изпробва на място.Голяма част от тях продават и онлайн в OLX и Bazar. Има и специализирани аудиомагазини, но там режат глави от кръста надолу. 

Не е точно така. "Ресивър" се нарича устройство, комбиниращо усилвател и тунер (радиоприемник). Независимо колко канала е.

Реално погледнато наистина е така.Едно време,усилватели също се произвеждаха с тунери,но не ги наричахме ресивъри!Това наименовение стана нарицателно,за многоканалните усилватели,използвани към системите за домашно кино.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.