Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво значение имат слушалките?

Featured Replies

Здравейте покрай сериозното ми търсене на мобилен телефон, при което качеството на звука беше основополагащо (не толкова колкото цената), се замислих, на който поне аз не съм видял някъде конкретен и пълен отговор. Какво конкретно могат да направят едни слушалки за звука идващ от устройството, в случая GSM?  Може ли звукът да стане по-чист и без изкривявания, да се усещат отделните инструменти, повече динамика, обем......Може ли да се коригира това, което идва като сигнал от изхода за слушалите? Или по-скоро, няма ли едни много чувствителни слушалки да покажат още повече съответните изкривявания, допълнителен шум и прочие недостатъци на звука? Не са ли наистина качествените слушалки за наистина качествени аудио устройства, а не за телефони и среден клас мп3ки. Специално за гсм различни от HTC ONE или iphone има ли смисъл да се купуват скъпи слушалки, примерно над 100лв. Нямам предвид субекти, които си купуват бийтс слушалки, по-скоро да усещат тресящия бас, а не толкова да слушат.

А в конкретния ми случай, в кажи речи единственото ревю с конкретни числови показатели относно аудиото на моя Г3 бяха посочили изключително чистия звук от изхода за слушалки. Е на живо не е баш така,  музиката без да е дразнеща или изкривена е някак в една обща мешавица, без да се различават инструментите. Та се чудя има ли смисъл да решавам проблема, като инвестирам в по-скъпи слушалки?

Здравейте покрай сериозното ми търсене на мобилен телефон, при което качеството на звука беше основополагащо (не толкова колкото цената), се замислих, на който поне аз не съм видял някъде конкретен и пълен отговор. Какво конкретно могат да направят едни слушалки за звука идващ от устройството, в случая GSM?  Може ли звукът да стане по-чист и без изкривявания, да се усещат отделните инструменти, повече динамика, обем......Може ли да се коригира това, което идва като сигнал от изхода за слушалите? Или по-скоро, няма ли едни много чувствителни слушалки да покажат още повече съответните изкривявания, допълнителен шум и прочие недостатъци на звука? Не са ли наистина качествените слушалки за наистина качествени аудио устройства, а не за телефони и среден клас мп3ки. Специално за гсм различни от HTC ONE или iphone има ли смисъл да се купуват скъпи слушалки, примерно над 100лв. Нямам предвид субекти, които си купуват бийтс слушалки, по-скоро да усещат тресящия бас, а не толкова да слушат.

А в конкретния ми случай, в кажи речи единственото ревю с конкретни числови показатели относно аудиото на моя Г3 бяха посочили изключително чистия звук от изхода за слушалки. Е на живо не е баш така,  музиката без да е дразнеща или изкривена е някак в една обща мешавица, без да се различават инструментите. Та се чудя има ли смисъл да решавам проблема, като инвестирам в по-скъпи слушалки?

Тези, дето си ги написал - над 100 лева - според мен са престараване. Но има много голяма разлика между едни добри и едни какви да е.

Слушалки с жак 3,5 мм има и по 1 - 2 лева, но с тях нито се чува добре, да не говорим за качество. Нормална цена - 20 - 30 лева.

Изкривяванията идват от липсата на мощност от изхода на телефона да захранят слюшалките при максимално усилен звук. Почва да се криви формата на сигнала и това се усеща.

Също може да идва и от липса на мощност от страна на слушалките. Може някой слушалки да не могат да работят на 100mW например и когато се усили звука да се чуват изкривявания от самите говорители на слушалките.

Изкривявания често се усещат от слюшалките тип тапи заради горенаписаното. Все пак са само около 10мм. и кривят при ниските честоти.

Изкривяванията идват от липсата на мощност от изхода на телефона да захранят слюшалките при максимално усилен звук. Почва да се криви формата на сигнала и това се усеща.

ko-ne.png

За първи път чувам, че когато усилвателя е с по-малка мощност от мощността на говорителя, може да има проблем. Точно за да няма изкривявания, се препоръчва да не се товарят говорителите на 100% 

Зависи колко силно обичате да слушате. В случай че не много , то тогава има смисъл от скъпи слушалки за телефон. Ако да обаче ви трябва усилвател и други устройства за възпроизвеждане , различни от телефон. При силно слушане е добре слушалките да са с по-високо съпротивление за да няма кривене (80+ома). 

P.S. При телефоните има малко значение и какъв е плейъра за музиката .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.