Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прегряване при използване на Win 8 и Win 10

Featured Replies

Здравейте,

Имам проблем с подкарването и на двете операционни системи. Всичко свързано с частта с инсталацията е ОК, но след това, лаптопа ми направо прегрява, докато компютърът седи пуснат, а аз изобщо не съм стигнал до момента, в който ще поискам да го натоваря. При едно просто сърфиране из нета се получават тези неща. Помислих си, че може да е проблем с драйвърите или BIOS-а, защото и резолюцията ми е гадна (няма драйвър за видеокартата), но се оказа, че не мога да намеря такива за win8, камоли за Win10, дори производителя Аcer не ги предлага. Междувременно, лаптопа ми е Acer Aspire 5553G, с не лоши характеристики и според тях би трябвало и двете версии на Windows да ми работят добре, без да се налага лаптопа да пари при извършването на едни "никакви" действия. Не съм много компетентен в частта с производителността и разпределянето на работата върху ядрата на процесите, но това греене не ми се вижда нормално. При Win7 нещата са ОК, повече от добре, но работата ми е такава, че новите ъпдейти на програмите, които ползвам не поддържат вече win7 и аз трябва да скоча едно или две нива нагоре. Някой има ли идея, какъв може да е проблема за това прегряване или ако е от драйвър то КОЙ?, за да мога да се съсредоточа върху намирането му из чичо Google.

Чакам вашите мнения, Благодаря предварително!

Лаптопа не прегрява от новите ОС. Кога му е правена за последно профилактика? И кои са тези програми, които вече не работят с Windows 7?

Принципно драйверите за Windows 7 би трябвало да могат да се ползват и на Windows 8 / 8.1. За Windows 10 е още много рано да се каже, тъй като тепърва ще се пишат нови драйвери за него.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ви за бързите включвания.

Принципно драйверите за Windows 7 би трябвало да могат да се ползват и на Windows 8 / 8.1. За Windows 10 е още много рано да се каже, тъй като тепърва ще се пишат нови драйвери за него.

И аз така си мислех, но уви - не. Дори когато включа диска, който изрових наскоро, просто софтуера не показва наличност в списъка с драйвъри. А и то Acer вече обявиха кои лаптопи ще получат драйвъри от тях за win10, и те са доста малко на фона на цялата им гама (което ме ядоса, защото много по нови машинки и с по-добри характеристики ги няма там - ще се замисля доста преди пак да купя нещо тяхно). 

За да грее много, значи се и товари виж кои процес го мъчи, и сложи някакъв софт за измерване на температурите

На прясно инсталиран Windonws, какво може да го товари ? 

Лаптопа не прегрява от новите ОС. Кога му е правена за последно профилактика? И кои са тези програми, които вече не работят с Windows 7?

А бе Win10 малко по-добре се представи в "непрегряването".

Може би и тук ми е грешката. Профилактика не съм правил, защото не ми се е налагало. Сменял съм хард диск и ако тогава някой си е играл междувременно да сложи термопаста :D.  

Ами както може би се досещаш това са нашите любимци Microsoft :) и тяхното Visual Studio Community 2015, а и навярно SQL Management Studio.  

Темата за BIOS-a ми е малко "мъгла". Възможно ли е да ми е нужен ъпдейт на Bios за отделните операционни системи ?

Занесете компютъра на сервиз да му се направи профилактика. От сайта на производителя се вижда, че за този модел има драйвери само за Windows 7, така че най-добре си останете на седмицата.  

Колкото до любимците от Microsoft те бавно, но сигурно отиват в пропастта ако не вземат да се осъзнаят какво правят. Особено с прехваления си Windows 10. Това все пак си е мое мнение.

На прясно инсталиран Windonws, какво може да го товари ? 

Ти питаш защо ти грее, но си меко казано неадекватен с този въпрос

Хиляда неща могат да се скапят на система, която почти е завършена, ама на 50%

От прочетеното до тук разбрах , че вие не обичате да се грижите добре за машинката ви . Как така не се е налагало ? Аз съм сигурен , че програмите , които ползвате са тежки и хубаво е да се следи в task maneger колко товарят . Защо чакате последния момент явно нямате обща култура за пцта и чакате докато гушне букета . Но да си знаете ако пуснете лаптопа една сутрин и ако не тръгне не обвинявайте съседа . И да го занесете на сервиз просто дъното ще е заминало от прегряване . Грамотния човек знае ,че профилактика се прави на всеки три месеца от годината . Аз мисля моя да го занеса чак октомври или ноември пак на профилактика . Така че добре прочетете мнението ми и се замислете лаптоп не струва 400 лв вече има по висок клас лаптопи с високи характеристика и кои са тези програми които след ъпдейт не тръгват на седмица , че ми стана адски смешно .

• Автор

От прочетеното до тук разбрах , че вие не обичате да се грижите добре за машинката ви . Как така не се е налагало ? Аз съм сигурен , че програмите , които ползвате са тежки и хубаво е да се следи в task maneger колко товарят . Защо чакате последния момент явно нямате обща култура за пцта и чакате докато гушне букета . Но да си знаете ако пуснете лаптопа една сутрин и ако не тръгне не обвинявайте съседа . И да го занесете на сервиз просто дъното ще е заминало от прегряване . Грамотния човек знае ,че профилактика се прави на всеки три месеца от годината . Аз мисля моя да го занеса чак октомври или ноември пак на профилактика . Така че добре прочетете мнението ми и се замислете лаптоп не струва 400 лв вече има по висок клас лаптопи с високи характеристика и кои са тези програми които след ъпдейт не тръгват на седмица , че ми стана адски смешно .

Не съм казал, че лаптопа ми е от най-новите модели, но е приличен. Цената му е повече от 400 лв, но както и да е. Сега мога да го занеса на профилактика, но досега не съм го носил, както казах, ЗАЩОТО НЕ СЕ Е НАЛАГАЛО (не е греел така) . Ако беше прочел какво се пише в темата щеше да разбереш кои са тези прословути програми, не смятам да ги повтарям. Може сам да провериш даже

Редактирано от JustBePlayer (преглед на промените)

• Автор

При стартиране на браузър се товари. Даже го забелязах на моменти да засича при въвеждане на текст.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.