Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавно включване със SSD

Featured Replies

Здравейте. Наскоро си купих SSD Sandisk Ultra II 240GB и съм много доволен от него. За жалост операционната система отнема много време да включи. Един приятел който ми препоръча въпросният диск също има такъв и на него му включва за 6 секунди от Пост до работният плот. Бихте ли могли да помогнете?

Първо с каква операционна система сте? Windows 8/8.1 има опция Fast boot която е нещо като хибридно изключване и включване.

Проверете какъв е SATA режима AHCI или IDE.

Също инсталирайте си Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) и проверете в Performance секцията дали Link power management е Disabled защото има достатъчно теми из други форуми че забавя работата на ССДтата и причинява проблеми с разните заспивания и изключване. Също ви съветвам да прочетете някоя темичка за оптимизация на SSD, няма да сбъркате има доста полезна информация.

• Автор

Първо с каква операционна система сте? Windows 8/8.1 има опция Fast boot която е нещо като хибридно изключване и включване.

Проверете какъв е SATA режима AHCI или IDE.

Също инсталирайте си Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) и проверете в Performance секцията дали Link power management е Disabled защото има достатъчно теми из други форуми че забавя работата на ССДтата и причинява проблеми с разните заспивания и изключване. Също ви съветвам да прочетете някоя темичка за оптимизация на SSD, няма да сбъркате има доста полезна информация.

Със Windows 7 Ultimate x64 съм. Опцията FastBoot е включена в биоса. Сата на диска е на AHCI. Тази интел програмка работи ли на AMD чипсетове?

Също така повече информация за компютърът:

MB: Asus m3a

CPU: AMD athlon 64 x2 6000+ 3Ghz

GPU: AMD Radeon hd 6670 ultimate edition 1GB

RAM 4GB 1066Mhz

SSD: Sandisk Ultra II 240GB

HDD: MAXTOR 6Y160M0 160GB

SSDто е включено в сата 2 порт но не е там проблема тъй като приятелят ми също няма сата 3 порт и на него му включва по бързо.

Редактирано от meganukebmp (преглед на промените)

Колега, много зависи дали си мирърнал инсталацията от HDD на SSD или си направил чиста инсталация на Win-а!

Дънната Ви платка е стара и  няма SATA III порт. Има  SATA II, която има теоретичен максимум на пропускане до 300MB/s. Както се сещате, този максимум не е постижим в домашни условия и едва ли ще успеете да надвишите 270MB/s. Ако на даденият канал, който обслужва два порта(примерно порт 3 и 4) има и друго устройство, пропускателният капацитет се споделя. Още повече, що се отнася до четене(и записване - когато се налага) на системни файлове. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Също така не е зле да пуснете тема в антивирусния отдел за проверка на вируси може да има бацили , които пречат на зареждането . А отдолу лентата какви неща се пускат при зареждането на системата .

• Автор

Също така не е зле да пуснете тема в антивирусния отдел за проверка на вируси може да има бацили , които пречат на зареждането . А отдолу лентата какви неща се пускат при зареждането на системата .

Не, не е вирус тъй като е на чиста версия на Windows без други програми освен Steam. А как по точно да видя boot лога?

Дънната Ви платка е стара и  няма SATA III порт. Има  SATA II, която има теоретичен максимум на пропускане до 300MB/s. Както се сещате, този максимум не е постижим в домашни условия и едва ли ще успеете да надвишите 270MB/s. Ако на даденият канал, който обслужва два порта(примерно порт 3 и 4) има и друго устройство, пропускателният капацитет се споделя. Още повече, що се отнася до четене(и записване - когато се налага) на системни файлове. 

Много добре знам че дъното е древно и скоро ще го сменям но за жалост ще трябва да доживея тази година с него. Проблема не е в SATA II тъй като, както споменах, приятелят ми също няма SATA III. 

Ако не е тайна, какво смятате за бавно стартиране?

Ако ти буутва windowsa  за около 6-7 сек  тогава няма какво да се  плашиш  моето 840 EVO за толкова го показва десктопа  ( сигурно има вариант и за още по бързо но не съм напълно сигурен ) 

• Автор

Ако не е тайна, какво смятате за бавно стартиране?

Ако ти буутва windowsa  за около 6-7 сек  тогава няма какво да се  плашиш  моето 840 EVO за толкова го показва десктопа  ( сигурно има вариант и за още по бързо но не съм напълно сигурен ) 

За около минута включва. Понякога има изблици на скорост и може да включи за под 30 секунди което е нормално. Но през повечето време се включва за около минута.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.