Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със рутер TP-Link WR740N.

Featured Replies

Така накратко. Настроих рутера от лаптопа ми тъй като от щайгата не мога да вляза в настройките. Проблема е следния рутера си прави Wi-Fi връзка и всичко е точно, от телефона от лаптопа си имам Wi-Fi. Обаче от рутера като пусна кабел към настолния няма. Интересното е че пробвах да изключа Wi-Fi на лаптопа и взех кабела от рутера който отива към щайгата и го вкарах в лаптопа и интернета тръгна. Като го вкарам в щайгата само пише identifying и до там, нито получавам интернет достъп нито пък мога да влеза в настройките на рутера от щайгата. Пробвах с включване и изключване на рутера, рестарти на щайгата, наново сложих драйвърите на лан-картата на щайгата и пак нищо. Някъкви идеи?

Влез в контролния панел и отиди до настройките на мрежовия адаптер (Lan картата) дай десен бутон > Свойства > двоен клик върху ipv4 протокола избери автоматично получаване на IP. 

• Автор

направил съм го....Интересното е че като откача рутера и вкарам кабела от доставчика директно към щайгата си правя PPPoE връзка с ацц-то и паса който са ми дали от доставчика и се връзвам без проблем.

Проблема ти е от настолния компютър а не от рутера. Марка и модел на дъното на декстоп машината и с каква ОС е. Съответно в Device manager има ли ? или ! знак за проблемни драйвери или непознат хардуер.

направил съм го....Интересното е че като откача рутера и вкарам кабела от доставчика директно към щайгата си правя PPPoE връзка с ацц-то и паса който са ми дали от доставчика и се връзвам без проблем.

На лан картата да не би да имаш статични настройки?

• Автор

Ясно е че проблема е някъде в настройките на щайгата но не мога да разбера кое да бутна. OS на щайгата е Win7 Ultimate. Относно настройките на лан-картата бутнах само това да получава автоматично IP адрес и DNS.  модел: Asus NX1001 network adapter      /    Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20).  Където и да го вкарам все същата работа... В Device managerа всичко си е точно

Редактирано от RadoD1mov (преглед на промените)

Отвори един command prompt и напиши ipconfig и виж какво ти изписва,ако е сложил някви адреси пиши ipconfig/release след това ipconfig/renew.

Ако пак не стане сложи му статичен адрес и виж дали имаш интернет.

Ако не си променил адресите на рутера по подразбиране DHCP сървъра му раздава адреси от мрежата 192.168.0.0/24.

Сложи някой адрес на LAN картата например 192.168.0.55,маска 255.255.255.0 и default gateway - 192.168.0.1.За DNS може да сложиш 8.8.8.8.

След това провери дали имаш интернет.

Виждал съм случаи когато просто DHCP клиента не работи поради някаква причина.

• Автор

Успях
Като дам ipconfig ми дава че имам локална връзка. ipconfig/release ми дава че RPC сървърът не е наличен / на ipconfig/renew същата работа

"Ако не си променил адресите на рутера по подразбиране DHCP сървъра му раздава адреси от мрежата 192.168.0.0/24.

Сложи някой адрес на LAN картата например 192.168.0.55,маска 255.255.255.0 и default gateway - 192.168.0.1.За DNS може да сложиш 8.8.8.8."

По този начин стана, златен си!!!!!

Имаш спрени услуги на компютъра:

Щракни с десен бутон по иконата Computer на десктопа и избери Manage. Сега в левия панел щракни на Services. В десния панел намери следните услуги:

DNS Client - Automatic

DHCP Client - Automatic

Network Connections - Automatic

щраквай двукратно върху всяко от имената и щраква бутона Start. Пак там от падащото меню избери Automatic. И щраквай бутона OK

Изпълни тая операция за трите услуги.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Имаш спрени услуги на компютъра:

Щракни с десен бутон по иконата Computer на десктопа и избери Manage. Сега в левия панел щракни на Services. В десния панел намери следните услуги:

DNS Client - Automatic

DHCP Client - Automatic

Network Connections - Automatic

щраквай двукратно върху всяко от имената и щраква бутона Start. Пак там от падащото меню избери Automatic. И щраквай бутона OK

Изпълни тая операция за трите услуги.

Готово DHCP Clienta беше спрян и на Disable дадох му Automatic и Start, след което зададох в настройките на лан картата автоматично получаване на IP адрес и автоматично получаване на адрес на DNS, реснах го и всичко е точно. Някои явно е бутал там дето не му е работа... :mad:

Edit: Може да затваряте темата проблема е решен, благодаря <3

Редактирано от RadoD1mov (преглед на промените)

...благодаря <3

Това как да се чете? :ph34r:

За DNS може да сложиш 8.8.8.8.

За DNS е добре да е :

192.168.0.1

8.8.8.8

• Автор

За DNS е добре да е :

192.168.0.1

8.8.8.8

Аз съм го направил на автоматично

Имах предвид, че решението на TheSmoKeR е частично и понякога не работи - има нет, няма браузване. Точно заради DNS сървърите.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Имах предвид, че решението на TheSmoKeR е частично и понякога не работи - има нет, няма браузване. Точно заради DNS сървърите.

Да разбрах. Включих си спрените услуги направил съм си настройките на лан картата да получава автоматично днс и ИП и всичко си е точно.

За DNS е добре да е :

192.168.0.1

8.8.8.8

Знам но съм виждал случаи когато DNS проксито на същия модел Tp-Link рутери се сгъбясва и не резолва някои заявки,например отваря ти facebook а не ти отваря снимките и подобни неща.Просто ми е станало навик да не им използвам точно тази екстра.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.