Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за готов компютър от "Ardes" с Windows 7

Featured Replies

59лв. но ако клиента вземе и компа монитора е за 44

Ами имах идея да пратя приятелката дето си търси нещо старо за 50-60 лв. до сервиза да го види и купи ако иска.

Проблема е че с доставка от Шумен няма да е на тия пари пък и тя е малко параноична и иска да ходи да го види.

Това е най-изгодния монитор в момента, 100% го има в половината сервизи при вас разгледайте.

Модела е това https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB8QFjAAahUKEwiQ_e7f2ZTHAhUEFCwKHci3D4Y&url=http%3A%2F%2Fglobalsp.ts.fujitsu.com%2Fdmsp%2FPublications%2Fpublic%2Fds-display-b17-5-eco.pdf&ei=r3PDVdDpKoSosAHI776wCA&usg=AFQjCNHOLUOzcMKllkxwH86u3sefynKBCQ&cad=rja

по дефаулт вносителя ги дава със 6 месеца гаранция ако някой ти предлага по-малко не се навивай...

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за отговорите и труда.Както разбрах от отговорите с този компютър от "Аrdes" ще има проблем с клиповете от "youtube" или "v box",особено и във времето заради по големите изисквания за видеообработка.Старата ми конфигурация е от2005г.:ecs kt600-a;atlonXP2200+;DDR256mb 400-сложил съм още1 gb ; HDD 80гб seagate sata 7200 ;ati radeon 9550 128mb ;захранването е 300 вата ,не зная точно модела ...като цена тогава е било16 $ при токов удар се рестартира комютъра.При сегашното състояние на XP-ми "youtube" или"v box"  насичат в повечето случаи особено ако има "динамична реклама". Кажете ми ако добавя едно SSD,ще се справя ли с клиповете,Windows 7 ще върви ли добре? Или най добре нова конфигурация със SSD хард.

SSD няма да ти помогне за видеото.

На този комп който си посочил в ардес няма да имаш проблеми с клиповете в момента , слагаш една карта 2ра ръка за 50 лв. и даже и някои игри ще играеш на много ниски настройки. Но няма смисъл да даваш пари за Windows гледай да е без. Такава машина се взема ако имаш бюджет 200лв.

И все пак ако имаш 400-450 лв, си вземи нов компютър.

За твоята конфигурация не си струва нито лев да даваш да се мъчиш да го правиш по-добър , остава ти като архив.

dl777 в долния пост ти казва предимствата на новия компютър спрямо този 2ра ръка , че подлежи на подобрения за напред. Сега като си го вземеш ще е по-добър от този 2та употреба а след време още повече след ъпгрейт.

Благодаря на всички за отговорите и труда.Както разбрах от отговорите с този компютър от "Аrdes" ще има проблем с клиповете от "youtube" или "v box",особено и във времето заради по големите изисквания за видеообработка.Старата ми конфигурация е от2005г.:ecs kt600-a;atlonXP2200+;DDR256mb 400-сложил съм още1 gb ; HDD 80гб seagate sata 7200 ;ati radeon 9550 128mb ;захранването е 300 вата ,не зная точно модела ...като цена тогава е било16 $ при токов удар се рестартира комютъра.При сегашното състояние на XP-ми "youtube" или"v box"  насичат в повечето случаи особено ако има "динамична реклама". Кажете ми ако добавя едно SSD,ще се справя ли с клиповете,Windows 7 ще върви ли добре? Или най добре нова конфигурация със SSD хард.

Зарежи го тоя комп и разните му ССДта да му мъчиш и 7ци и чудно как няма шарени черги,рестарти и тн.Ако можеш да отделиш 400 лв,ще вземеш нов,па после при пара ъпгрейдвай с видео,още рам,ССД...,квото ти требе.

Хасуел ако се вземе дори да е по-нисък клас като Селерон вместо по-стария Пентиум ще е по-добър.

Като процесор е малко по-добре както и като вградена графика което е по-важно предвид за какво ще се ползва.

Но не пести от дъно. Гледай да има всички видове изходи за графиката понеже утре ако ти потрябва HDMI

ще трябва да дадеш 60 лв. за видеокарта не защото е по-добра от вградената а за да вържеш телевизора.

http://nikem-bg.net/computer-components/GB-H81M-HD2---1150/description.html

Това може да изкара и сигнал 4К през HDMI не че селерона няма да клекне но дъното си има всичко необходимо за домашно кино.

При по-евтините спестяваш има-няма 20 лв. но губиш и изходи а вероятно и аудиото ще е най-скапаното.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Според това което ще прави едва ли ще му трябва място на харда , и може само SSD да си вземе без шбинделен но това само ако не му трябва място. Tова ли е най-евтиното GB дъно с HDMI?

GB H81M-HD2 / 1150
G1820 2.7GHZ/2MB/LGA1150/BOX
4GB DDR3 1600 GEIL /BULK
ADATA SSD SP920 128GB
DeepCool mATX SMARTER Black USB3.0
PSU Chieftec GPA-350B8 350W

Обща стойност - 436.25 лв. с ДДС

Ако му стигат 80на GB e идеално до сега е бил с толкова :)

Даже да си ползва старата кутия,няма да слага печки вътре,та може да спести парите за кутията и да вземе по-добро пентиумче.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте! Извинявайте че се появявам след толкова време.Не зная дали имам право да пиша отново в тази тема.....?Дълго се лутах между нов компютър и втора употреба.Главното,че недостигаха финанси и Въпроса: дали си заслужава нов за повече пари или втора упореба по висок клас.Както споменах миналия път не играя игри-бразуване,клипове,филми,музика и евентуално връзка с телевизор.Добре ще е ако звуковата карта не е много лоша..Бюджета вече е 700 лева.От стария компютър мога да ползвам единствено монитора LG Flatron W1934S, мишката и клавиатурата..Харесах си модел на Леново : http://pcplus.bg/Lenovo-ThinkCentre-E73-TWR-10DR0021BL     Не зная заслужава ли си или по удачно е сглобен, с подобни параметри.Ако не ви затруднявам да ми отговорите .....

Здравейте! Извинявайте че се появявам след толкова време.Не зная дали имам право да пиша отново в тази тема.....?Дълго се лутах между нов компютър и втора употреба.Главното,че недостигаха финанси и Въпроса: дали си заслужава нов за повече пари или втора упореба по висок клас.Както споменах миналия път не играя игри-бразуване,клипове,филми,музика и евентуално връзка с телевизор.Добре ще е ако звуковата карта не е много лоша..Бюджета вече е 700 лева.От стария компютър мога да ползвам единствено монитора LG Flatron W1934S, мишката и клавиатурата..Харесах си модел на Леново : http://pcplus.bg/Lenovo-ThinkCentre-E73-TWR-10DR0021BL     Не зная заслужава ли си или по удачно е сглобен, с подобни параметри.Ако не ви затруднявам да ми отговорите .....

За "бразуване,клипове,филми,музика и евентуално връзка с телевизор" това ви стига като съм добавил хубав монитор:

GB H81M-HD2 / 1150

G1820 2.7GHZ/2MB/LGA1150/BOX

8GB DDR3 1600 A-DATA

ADATA SSD SP920 128GB

PSU FORTRON FSP350-60APN 85+

23 LG 23MP47HQ-P

Обща стойност - 715.74 лв. с ДДС

Кола: http://nikem-bg.net/cart/52748p1r50687p1r46378p1r51114p1r2169p1r45553p1r53623p1rf.html

Ако твърдо не искате монитор ще измислим други варианти като;

GB H81M-HD2 / 1150

I3-4170 3.7GHZ/3MB/LGA1150/BOX

8GB DDR3 1600 A-DATA

ADATA SSD SP920 128GB

PSU SEASONIC SSR-350ST /350W

Обща стойност - 633.93 лв. с ДДС

Кола: http://nikem-bg.net/cart/52748p1r53657p1r46378p1r51114p1r2169p1r53748p1rf.html

като за "бразуване,клипове,филми,музика и евентуално връзка с телевизор" едва ли за момента ще усетите разлика м/у конфигурациите освен че на едната ще си гледате на страхотен монитор а другата ще е по-актуално за наред.

Друг вариант е да се спести от монитора 50лв като се вземе 21,5 http://nikem-bg.net/computer-components/22-LG-22MP47D-P и да се мине на пентиум процесор

• Автор

Благодаря за бързия отговор и труда. Втория вариант ми харесва повече и предполагам ще бъде той . А за монитора не съм мислил още -23 инчовия виждам че има вход HDMI. Дали има някаква забелижима разлика между двата монитора.., може ли да попитам лош избор ли е предложения по горе компютър Леново.Между другото в този магазине е с 90 лева по евтин от останалите които гледах.Разбирам че за по малко пари се взема по добра конфигурация когато е сглобена. Но от позиция на качество не знам кое е по доброто.

Редактирано от solak (преглед на промените)

Леновото чисто и просто е набутване понеже ти го продават с голяма надценка.

За над 100 лв. по-малко се взима по-добра машина. Ако пък решиш да даваш толкова още по-добра.

Истината е че скоро ще излезе (за продажба и у нас иначе вече ги има) ниския клас на актуалните процесори та може още по-добре ако си търпелив.

Гледай за Пентиум всичко друго е излишно за нет и филми както и дъно с възможно най-разнообразни изходи за графиката и нормално аудио.

Останалото вече е въпрос на парични възможности. SSD-то е голям кеф но можеш и без него. Захранване и най-евтиното става както и кутия ако търпиш на шум. 

Памет 4ГБ от най-евтината е перфектно. Не че с 2ГБ не става но няма да е приятно изживяване.

пс. Монитора гледай да е IPS без трептене след което за най-големия диагонал за парите си.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.