Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвместимост на рам памет

Featured Replies

Здравейте, може ли да ми отговорите тази рам памет, която в момента притежавам CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1866Mhz 1.5V, съвместима ли е с това дъно и процесор-  Gigabyte GA-H77M-D3H + INTEL I3-3240

Освен това  заслужава ли си подмяна на GIGABYTE - F2A75M-D3H,  с  A10-5800K X4 QUAD Core, HD 7660D, 3.80Ghz, FM2 за Gigabyte GA-H77M-D3H + INTEL I3-3240

Редактирано от m16 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря, а по втория въпрос може ли да отговорите?

• Автор

Да уточня, че сега съм с АМД конфигурацията и компа ще се ползва за всекидневна употреба  и игра основно  на world of tanks.

Ако подменяхте с нова платформа, примерно сега вече наличната Хасвел, или с излизащият след няколко месеца нисък клас на Скайлейк(високият вече е наличен, но е твърде скъп), щеше да има някакъв смисъл. Би трябвало на по-нормални резолюции да нямате проблем с играта и в момента. Ако искате високи настройки, подмяната с която имате възможност, съгласно вторият въпрос, не би донесла нищо в повече, а ако играете с вграденото в процесора видео, дори ще е стъпка назад.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Интелската конфигурация е с по-добър процесор и добро дъно но вградената графика е по-зле

та резултата в игрите няма да е никак добър. Ако няма да се купува видеокарта си стойте със сегашния.

• Автор

Много благодаря за бързите и изчерпателни отговори, Лека вечер Ви пожелавам.

Замяната нищо няма да Ви донесе, процесорите са почти равностойни (само при еднонишкови задачи интелският процесор се представя малко по-добре при заводски честоти), а при оверклок АМД процесора надделява прилично.

Ще получи по-добър и по-хладен процесор и най-важното възможност за ъпгрейд към много по-добри

докато в момента е на мъртвородена платформа.

И не си прав че 1150 или 1151 биха има ли смисъл. Същата работа само дето стават по-горещи и скъпи.

Да си седи на Айвито пък 2020 г. Интел може и да изкарат нещо дето да си заслужава парите.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Ще получи по-добър и по-хладен процесор и най-важното възможност за ъпгрейд към много по-добри

докато в момента е на мъртвородена платформа.

Още ъпгрейди на тази стара платформа, означава да налива още пари. Не мисля че е добра опция. По-добре да си продължава както е сега, докато събере нужните средства за основен ъпгрейд(дъно, процесор, евентуално и оперативна памет) с нещо ново.

Ново не значи по-добро а същото но по-скъпо с по-високо TDP затруднено охл. и скапаната DDR4 дето се представя по-зле в игрите.

Човека вече си има всичко и заменя а не купува та ако ще събира пари може да вземе един отключен I5 за под 300 лв. и ще има топ-процесор.

"мъртвородена"- ахаха наруто това сравнение е уникално :)

Ами никога не е имала бъдеще. Все едно дъно което поддържа само селерони и пентиуми със и без графика.

Колкото и да ги пудрят и лъскат са едни и същи недоносчета а нормалните се правят за друг сокет.

Вярно щяли да правят универсален но това ще е в бъдеще.

Ново не значи по-добро а същото но по-скъпо с по-високо TDP затруднено охл. и скапаната DDR4 дето се представя по-зле в игрите.

Човека вече си има всичко и заменя а не купува та ако ще събира пари може да вземе един отключен I5 за под 300 лв. и ще има топ-процесор.

Да не си решил да го спонсорираш?  Колега, ти тия към 300лв. за нищо ги нямаш, стига да ги харчи някой друг.

• Автор

При замяната ще трябва да доплатя 40 лева.  Съжелявам, че темата която пуснах предизвика такъв конфликт  :(

А ти защо му предлагаш новите? Там ще даде повече за същия процесор още повече за рам та и дъно трябва да купува?!

Демек 600 лв. в най-добрия случай вместо 300 лв.

При замяната ще трябва да доплатя 40 лева.  Съжелявам, че темата която пуснах предизвика такъв конфликт  :(

Няма конфликт, ние тук сме си так, дърлиме се където се сварим. 

Нещо не се виждам да съм предложил i5-6XXXК, нито да купува веднага. Я ме цитирай, ако виждаш нещо такова? Ще има i5 6ХХХ "заключени" на доста по-сносни цени.

Е аз пък говорех за отключено айви за не повече от 300 лв. Не виждам смисъл да дава повече за заключен скайлейк.

Всъщност предвид колко потребители се самозаблуждават като теб може да има увеличение на продажбите на старите

от което и цените да паднат поради по-голямото предлагане. Да са живи и здрави всички балъци и дано си купуват всеки път новото.

Въйй,човек разибраш като теб, 1Force1 ,не съм очаквал да сравняваш процесори в цпу бос....

Е аз пък говорех за отключено айви за не повече от 300 лв. Не виждам смисъл да дава повече за заключен скайлейк.

Всъщност предвид колко потребители се самозаблуждават като теб може да има увеличение на продажбите на старите

от което и цените да паднат поради по-голямото предлагане. Да са живи и здрави всички балъци и дано си купуват всеки път новото.

Оф, човек с теб не може да се спори, да нямаш магазин за продажба на втора, или трета ръка парчотии, или оферти в продавалника.

Въйй,човек разибраш като теб, 1Force1 ,не съм очаквал да сравняваш процесори в цпу бос....

Понякога има смисъл...

Не но се чудя дали да не открия предвид последната тема която четох. Продал човека I5-4590 и ще си купува I3.

Ти случайно да продаваш някое старо Санди I7? Веднага ще ти купя един нов и модерен I3 какво ще кажеш?

Не но се чудя дали да не открия предвид последната тема която четох. Продал човека I5-4590 и ще си купува I3.

Ти случайно да продаваш някое старо Санди I7? Веднага ще ти купя един нов и модерен I3 какво ще кажеш?

И аз се нареждам :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.