Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дайте съвет за ъпгрейд на текуща конфигурация

Featured Replies

Както става ясно от заглавието - искам да си направя ъпгрейд на текущата конфигурация. Тя е следната:

Дъно: ASUS B75M-PLUS (LGA 1155)
CPU: Intel Core i5-3470 3.20Ghz (4 cores)
Video: Palit GeForce GTX 650 2GB DDR5 128 Bit.
RAM: 8GB DDR3 (единична плочка)

Захранване: 700W (само това успях да видя като се мъчих да гледам с фенерче през процепите в кутията - марка не видях).

Искам по-нова видео карта. Харесал съм си тези:
http://most.bg/video-karti/asus-gtx750ti-oc-2gd5.html 
http://most.bg/video-karti/asus/asus-turbo-gtx960-oc-2gd5.html
И двете като характеристики са подобни (турбо май е малко по-добра), но като цяло и двете имат 150W минимално потребление.
Ако си взема някоя от тези - ще се наложи ли да купувам по-мощно захранване или 700 вата ще ми стигнат?

Друго което искам да ъпгрейдна е RAM - мисля да си взема 16GB (2x8) да е dual channel. Харесал съм си това:
http://most.bg/pameti/za-desktop-kompiutri/8g-ddr3-1600-geil-enh-veloce.html- да сложа 2 такива по 1600Mhz. 

Добавка: Искам да ъпгрейдна за сега само видео картата и паметта (и евентуално захранването). Процесора мисля да не го пипам. 
Само искам да знам дали ако сложа някоя от двете видео карти - ще се наложи ново захранване или не ?

Редактирано от Relic_hunter (преглед на промените)

Ми не виждам смисъл да даваш толкова пари за някъв смешен приръст. Поне за R9 380 събери пари.

И не гледай с фенерче а отвори капака и виж модела на захранването.

Също така да пазариш от моста е набутване.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Разликата м/у твоята GTX650 и GTX750ti не е много голяма не съм сигурен дали си струва подобен ъпгрейт. Аз не бих направил такъв - бих събрал още пари направо за GTX960 или модел на AMD за тези пари.

То щели да излизат 950 доколкото разбрах та ще има някво раздвижване на цените ако се държи на Nvidia.

Да до 2 седмици макс излиза и ще намалят цената на GTX750ti

• Автор

Ами и аз искам примерно GTX980 но не знам има ли смисъл с такъв процесор.. Иначе да - държа да е нещо на nVidia, не искам Amd карти.
Играя игри като CS:GO където в момента при 1920х1080 резолюция Fps ми е 150 (на "леките" карти) а на други пада до 60/90 и леко насича.
За това искам карта с която да ми е към 280 фпс.

Редактирано от Relic_hunter (преглед на промените)

Процесора ти е перфектен и слагай най-добрата видеокарта която може да си позволиш.

Захранването не е проблем дори да е с 50% ефективност за която и да е Nvidia.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Гледай да е 980Ti, че другата е стара вече.

Надявам се,това да е сарказъм.Човека,има пари за 750ti само,ти 980ti му предлагаш.

Процесора ти няма да ботълнекне дори и 980Ti ,така,че слагай смело ако имаш пари.

Процесора ти няма да ботълнекне дори и 980Ti ,така,че слагай смело ако имаш пари.

Не бих казал,че с този процесор може да се възползва от потенциала на графичен ускорител като GTX 980 TI.Да не споменавам факта,че някои модели с подобрени показатели и фабричен овърклок гонят цена от 1700 лева при настоящия курс на долара.Автора е споменал игра,която няма големи изисквания и ако не играе най-новите заглавия покупката на подобно GPU е лишена от резон.Относно предложението на Наруто 950 не си заслужава като пърформанс и най-вече цената и на нашия пазар.

Не бих казал,че с този процесор може да се възползва от потенциала на графичен ускорител като GTX 980 TI.Да не споменавам факта,че някои модели с подобрени показатели и фабричен овърклок гонят цена от 1700 лева при настоящия курс на долара.Автора е споменал игра,която няма големи изисквания и ако не играе най-новите заглавия покупката на подобно GPU е лишена от резон.Относно предложението на Наруто 950 не си заслужава като пърформанс и най-вече цената и на нашия пазар.

Баче,4670 държи на 980ti SLI  без ботълнек ,разликата м/у 4670 и 3470 е към 16 процента в полза на първия.Сам си прави изводите.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Изводите съм ги направил преди доста време.Заключен процесор стара генерация комбиниран с хай-енд графичен ускорител не е добър избор.Ако прегледаш повечето квалифицирани сайтове как асемблират CPU + GPU ще разбереш какво визирам.Ако платя такава сума за 980 ти,ще искам да ползвам максимума от тази карта.С подобен процесор няма да се получи.Има ентусиасти,които я комбинират с 5820к,5930к,5960х  или поне 4790к.Да предположим,че закупя това произведение на Nvidia,ще искам да играя новите заглавия и какво се получава ?При повечето процесорно зависими игри имаме ограничаващ фактор,процесор опериращ на ниски честоти,поне да бе ксеон -INTEL XEON, E3-1241V3 QUAD, 3.50GHz, 8MB, BOX, с 8 треда или нещо от този род.Ако не вярваш проведи дискусия със старите пушки в Хардуер БГ.

Изводите съм ги направил преди доста време.Заключен процесор стара генерация комбиниран с хай-енд графичен ускорител не е добър избор.Ако прегледаш повечето квалифицирани сайтове как асемблират CPU + GPU ще разбереш какво визирам.Ако платя такава сума за 980 ти,ще искам да ползвам максимума от тази карта.С подобен процесор няма да се получи.Има ентусиасти,които я комбинират с 5820к,5930к,5960х  или поне 4790к.Да предположим,че закупя това произведение на Nvidia,ще искам да играя новите заглавия и какво се получава ?При повечето процесорно зависими игри имаме ограничаващ фактор,процесор опериращ на ниски честоти,поне да бе ксеон -INTEL XEON, E3-1241V3 QUAD, 3.50GHz, 8MB, BOX, с 8 треда или нещо от този род.Ако не вярваш проведи дискусия със старите пушки в Хардуер БГ.

Човече,защо продължаваш да спориш?Процесора му няма да ботълнекне 980 ti,потърси за тестове,разтърси се из нета,и ще видиш,че съм прав.Разберете,честотата не е всичко,важна е,но не е всичко.Тогава,моят FX като мога да го клокна с моето смотано дъно до 4,3,трябва да разбие всички Intel-чета под тази честота,нали?Ксенона е фючър профит покупка,когато навлезе новият дайрект,ксенона ще покаже какво може.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Тези твои твърдения не ме интересуват.Тестове съм гледал достатъчно,дори симулирал с конфигурации.Този процесор FX на AMD дори го имам и зная на какво е способен,стои чисто нов в кутия.Представянето му при нови заглавия не е никак добро.Твърдението какво ще разбие дори е нелепо.Има предостатъчно тестове при които i3 Хасуел смазва дори 8370.Относно опции за SLI  с 980ти след като няма значение защо не купуват G 3258 и просто да поставят 4way SLIс 980ti?Никъде не съм писал,че е важна само честотата,има няколко взаимнозависими фактора.

Ти имаш свое мнение,аз също не е нужно да ми обясняваш откъде изгрява слънцето.Хората,които купуват хай-енд конфигурации са невероятно глупави и заблудени да плащат за скъп хардуер,а можеха да минат с най-ниския клас i5 и GTX 980ti или Titan X.Не ми отговаряй,въпроса е риторичен !

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

Тези твои твърдения не ме интересуват.Тестове съм гледал достатъчно,дори симулирал с конфигурации.Този процесор FX на AMD дори го имам и зная на какво е способен,стои чисто нов в кутия.Представянето му при нови заглавия не е никак добро.Твърдението какво ще разбие дори е нелепо.Има предостатъчно тестове при които i3 Хасуел смазва дори 8370.Относно опции за SLI  с 980ти след като няма значение защо не купуват G 3258 и просто да поставят 4way SLIс 980ti?Никъде не съм писал,че е важна само честотата,има няколко взаимнозависими фактора.

Ти имаш свое мнение,аз също не е нужно да ми обясняваш откъде изгрява слънцето.Хората,които купуват хай-енд конфигурации са невероятно глупави и заблудени да плащат за скъп хардуер,а можеха да минат с най-ниския клас i5 и GTX 980ti или Titan X.Не ми отговаряй,въпроса е риторичен !

Определено разбираш от сарказъм.Прочети пак това което съм казал за FX-са и помисли ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.