Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да усиля звука за известяване от приложението IGO на моя Samsung

Featured Replies

Здравейте! Имам телефон SAMSUNG GALAXY S4. Инсталирах си навигация "IGO" и телефона работи перфектно с нея, но има един малък проблем - дори усилен до край, телефона няма нужното ниво на звука. Много тихо се чува предупреждението, че приближавам камера или радар на КАТ, примерно. Та, въпроса ми е следния - може ли по някакъв начин, с помощно средство да направя звука по-силен така, че да преодолее шумовия фон като се движи колата? Ще ви бъда благодарен за помощ или идеи! Благодаря ви! :)

Моята идея е: Ако CD в колата Ви има AUX възползвайте се от това.

Моята идея е: Ако CD в колата Ви има AUX възползвайте се от това.

Това е възможно , но само при AUX input. . Което за питащият значи - Линия вход, на аудио сигнала, а не AUX output.

• Автор

Лошото е, че радиото ми е по-стар модел и нямам такъв вход...  Мислех си за друго - в колата съм си сложил в запалката FM трансмитер, в който се включва флашка със записана музика и на определена честота на радиоприемника се слуша перфектно записа на флашката! Въпроса ми е - дали ще може по някакъв начин да си направя кабел, който да го включа в гнездото на слушалките на телефона, а в другия край на кабела да монтирам накрайник за USB и да го включа в трансмитера вместо флашката?

Лошото е, че радиото ми е по-стар модел и нямам такъв вход...  Мислех си за друго - в колата съм си сложил в запалката FM трансмитер, в който се включва флашка със записана музика и на определена честота на радиоприемника се слуша перфектно записа на флашката! Въпроса ми е - дали ще може по някакъв начин да си направя кабел, който да го включа в гнездото на слушалките на телефона, а в другия край на кабела да монтирам накрайник за USB и да го включа в трансмитера вместо флашката?

Няма да можете , а и не става по начина, по който Вие споменахте. Към трансмитера, вход AUDIO  и USB порт , са две съвсем различни неща. На изхода на слушалките ви излиза аналогов сигнал, докато при USB порта, последният е в цифров вид.

• Автор

Жалко... :(  Потърсих в Гугъл плей магазин приложение FM Transmitter, но не видях такова!... Значи, остава варианта с подмяна на радиото, което трябва да има аудио вход AUX. Тогава евентуално ще мога да чуя гласа на приложението IGO с по-високо ниво!...  Някакъв друг вариант дали може да се измисли? Питам, защото дори да сменя радиото, докато е включен телефона в него, няма да може да се слушат радиостанциите...  Май вече ставам капризен... :(

Жалко... :(  Потърсих в Гугъл плей магазин приложение FM Transmitter, но не видях такова!... Значи, остава варианта с подмяна на радиото, което трябва да има аудио вход AUX. Тогава евентуално ще мога да чуя гласа на приложението IGO с по-високо ниво!...  Някакъв друг вариант дали може да се измисли? Питам, защото дори да сменя радиото, докато е включен телефона в него, няма да може да се слушат радиостанциите...  Май вече ставам капризен... :(

То се вижда, че живо Ви интересува този проблем и ще Ви отговоря с няколко думи.Може да се направи и то сравнително лесно със  използването на малко усилвателче, което ще си е самостоятелно в колата със собствен високоговорител. По електронните магазини има да се продават набори "КИТ" с готови такива усилвателчета, направени на печатна платка или в най- лошият случай всички компоненти за усилвателя + печатната платка.Достатъчно е да си купите такъв модел, за който ще се постарая да ви отговоря тези дни и да си го монтирате в някаква кутийка на място, където няма да ви пречи и ще е закрито от намиращите се в абтомобила. Когато шофирате, само ще си включите кабелчето към телефона и ще можете съвсем спокойно да слушате всичко, което се приема от вашият телефон. Може да се сложи потенциометър за силата на звука така, че да си направите последният с нужната гръмкост.Кит за такъв модел усилвател се продава почти във всеки окръжен град по магазините за радио- електронни компоненти. Цената е някъде около 6 до към 12 лева в зависимост от мощността, която ще ви трябва.Захранването е вързано  към акумулаторната батерия и може да се направи да се изключва, когато няма да го ползвате. Сега ще потърся някой модел и след определено време ще Ви постна  снимка на такъв модел усилвател. Единствено към кита трябва да си купите едно сравнително малко говорителче, което ще е вързано към усилвателчето и поставено да речем в същата кутийка. Това е едно от решенията, от което ще сте доволен и ще си запазите радиокасетофона на колата непокътнат.С помощта на усилвателчето спокойно ще можете да си слушате и телефонните разговори докато шофирате. Ще пиша по-късно или утре по вашият въпрос.

Ето ви пример как изглежда всичко. Отнася се за първата снимка горе вдясно на усилвател с мощност от 1 ват. Достатъчно за вашите цели в автомобила. Цената е 3,20 лева + говорителче за още 2-3 лева, един потенциометър от 22 до 47 килоома за 1 левче и едно ключе за включване на захранването което също ще е около 1 лев. Това е като пример събран в кутийката, която не споменах.

Линк:  http://tpetrov.com/search.php?maincat=%D0%A5%D0%9E%D0%91%D0%98+%D0%95%D0%9B%D0%95%D0%9A%D0%A2%D0%A0%D0%9E%D0%9D%D0%98%D0%9A%D0%90&subcat=%D0%9D%D0%90%D0%91%D0%9E%D0%A0%D0%98+%D0%97%D0%90+%D0%A1%D0%93%D0%9B%D0%9E%D0%91%D0%AF%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%95&cat=%D0%9D%D0%90%D0%91%D0%9E%D0%A0%D0%98+%D0%A5%D0%9E%D0%91%D0%98+%D0%9A%D0%98%D0%A2

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Някой трансмитери (по стари модели) имат AUX вход. Жакчето даже е 2.5 мм (ако се не лъжа) и към върви и кабелче (2.5 мм към 3.5 мм), с което може да се свързват към други устройства.

ако може да се сдобиете с подобно ще свърши работа.

Даже, по-новите имат и вграден блуут, с което ако стане свързването, няма да са необходими кабели.

• Автор

Благодаря ви, момчета! Сега съм на работа, но по-късно ще опитам да изпробвам съветите ви! Ще напиша какво се е случило... :)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте! Нямаше ме известно време, но вече съм на линия. Да ви кажа какво установих. Намерих усилвател с вграден високоговорител и опитах да го включа към телефона с помощта на кабел. Случва се нещо странно - когато пусна запис на песен от телефона, звука е нормален и силен на говорителя на допълнителния усилвател. Обаче, когато включа навигацията, нейния звук се чува само от телефона, но на говорителя на допълнителния усилвател няма никакъв звук. Не знам как става това... Гледах в настройките на звука на приложението, но никъде няма отметка да се ограничи звука само на вградения високоговорител на телефона, а да не пусне сигнал към буксата за слушалки. Как става това? Май, моето е "мисия невъзможна"!... :(

Присъединявам се към препоръката на колегата:

Опитай с друга GPS програма. Само на тази ли звукът е слаб?

При мен звукът на Sygic-а е толкова силен, че чак ме дразни.

• Автор

Това приложение ми харесва, защото са направили опция за автоматичен ъпдейт на програмата относно нови камери на пътя! Някой види ли поставена нова камера някъде, веднага маркира мястото и координатите автоматично се разпращат до хората имащи тази навигация...  От друга страна, трябва да си играя и да потърся другата навигация Sigic и да я инсталирам, но как стои въпроса на нея с камерите не ми е ясно. Инсталирал съм IGO само заради проклетите камери и радари, инак с пътищата нямам проблем, оправям се. Идеята ми е, на това бедно време да си спестявам излишни разходи за глоби от КАТ-аджиите, ако правилно ме разбирате! ;)  Колкото до настройките на приложението - ще погледна какво може да се направи...

Здравейте! Имам телефон SAMSUNG GALAXY S4. Инсталирах си навигация "IGO" и телефона работи перфектно с нея, но има един малък проблем - дори усилен до край, телефона няма нужното ниво на звука. Много тихо се чува предупреждението, че приближавам камера или радар на КАТ, примерно. Та, въпроса ми е следния - може ли по някакъв начин, с помощно средство да направя звука по-силен така, че да преодолее шумовия фон като се движи колата? Ще ви бъда благодарен за помощ или идеи! Благодаря ви! :)

Само за спийдкамерите и за радарите ли е тих звука.Напътствията при шофиране нормално ли звучат?

• Автор

Само за спийдкамерите и за радарите ли е тих звука.Напътствията при шофиране нормално ли звучат?

Нормално за телефона и когато е тихо... На буксата на слушалките от където взимам сигнал за да се усили звука, от навигацията няма никакъв звук! По някакъв начин звука се пуска да звучи само на телефона, но не и на слушалките... :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.