Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация + монитор за 600 лева...

Featured Replies

Здравейте, декември месец избрах компонентите и закупих тази конфигурация, която излезе много пъргава за парите си.. - http://nikem-bg.net/cart/49640p1r51962p1r46915p1r46943p1r52219p1rf.html.. Обаче парите за нея  даде брат ми, а той сега ще живее в друг град и ще си взима компютъра при негоо.. та аз оставам без компютър :D..

До септември месец ще разполагам с 600 лева и съм решил да си взема нова конфигурация +монитор ....

Засега съм се спрял на това - 

Обща стойност - 579.83 лв. с ДДС
Ако може да споделите какво може да се промени, но да не надвишава 600лв.. Благодаря предварително :)
  • Отговори 54
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бих си взел само една плочка рам за сега и с парите да взема някой пентиум.

Този модел на Омега е много кофти , капака отпред е много кофти закрепен и се клати сякаш че пада( имам ко на работа след малко като отида мога да ти го снимам) по-евтината омега е доста по здрава и без това не търсиш охлаждане а и не ти трябва.

Монитора е кофти гледай да е с "Яркост - 250 cd/m²" няма значение марката.

• Автор

На сегашния компютър е с тази кутия Омега и съм много доволен от нея като цяло..При мен не се клати нищо... Ще поглена и по евтината омега :) ... За какво да взимам Pentium, като би ми дал 2-3 кадъра повече, даже и по-малко... Бладоря за мнението все пак, предложете монитор който да се всписва в бюджета, защото аз не съм запознат с тях.. Първо бях помислил да взимам APU, но се отказах..

Редактирано от bogomilkorbankolev (преглед на промените)

С този процесор и вграденото видео не виждам колко кадъра повече ще ти даде 8 рам но като цяло си прав.

Щом ти харесва кутията няма значение тогава аз ти казах моите 2 бройки които взех как са вече карам със по-евтината на такива машини.

Монитор ще видя за бюджета след малко отивам на работа и ще пиша.

• Автор

Решил съм да взема 8гб рам, защото подобравя леко вграденото видео и защото 4 са малко дори за браузване... Влизам в фейсбук и някоя друга страница и хоп 3гб+ заета рам, а и вградето видео си ползва от нея.. После ще взема някое видео - Gtx 750ti сигурно, след това процесор (corei5), ама за него не е много сигурно :)

Подобрява но и после може да си добавиш 1 плочка а процесора ти остава но както и да е то си е на гледна точка.

Сега ще разгледам мониторите какво има в никем.

На тази резолюция която искаш намерих само един , но по принцип е добре да си вземеш IPS или поне VA монитор но ще трябва да дадеш повече пари. При положение че не можеш да отделиш по никакъв начин тогава това е избора.

със 250cd повече от 65/90 ъгъл на видимост до около 170лв.

ASUS 20 VS208NR http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-20-VS208NR/description.html

този може да е по-стар модел понеже вече с тази резплюция не правят много монитори.

този е малко по-малък и като резолюция но съм го продавал много пъти и за TN е много добра картината

Acer V196WLbmd http://www.emag.bg/monitor-led-19-acer-v196wlbmd-led-tn-1440-x-900-dvi-vga-vgradeni-tonkoloni-51970/pd/DQ8D2MBBM/

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор

Ще е това 

Обща стойност - 632.41 лв. с ДДС

или това - 

Обща стойност - 589.00 лв. с ДДС

Ако имам повече от 600 ще взема първата, но така или иначе ще се справят равностойно :) Благодаря отново!

П.П Предпочитам всичко да е от никем, та да дойде всичко на куп :D

Не те убеждавам във нищо просто си говорим тука за компа ти със следващите редове.

Ако не ти трябва толкова много място , може да си вземеш едно 256GB SSD и този Селерон ще смачка от всякъде пентиума при браузване , цъкане из компа и работа със стандартните програмнки.

Повечето рам няма да ти помогне за вграденото видео. Това не е АМД.

Ако говорим за цялостно представяне процесор на по-високи честоти ще поддържа и рам на по-високи което е двоен плюс.

Специално при селерона освен че е с по-малко кеш и графиката е на леко по-ниски честоти.

пс. Вземи си втора ръка монитор за 60/70 лв. и със спестените 100 лв. си купи G3440/3450 и читаво дъно с всички изходи и добро аудио.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Обяснил съм отгоре, че тая рам не само за видеото.. Това е третия вариянт - 

Обща стойност - 618.59 лв. с ДДС
Игрия само 2 игри.. Counter-Strike 1.6 и League of Legends с които селерона с вградено видео се справя повече от добре... Е тук монитора е с по-голяма резолюция, ама ще играя на 720p..
П.П Това ССД, което съм избрал добро ли е ? Защото никога не съм имал досег до SSD

Виж предложението на наруто и кажи какво мислиш? Не точно за този монитор а за 2ра ръка монитор с по-як процесор и части.

Аз съм с това ССД нямам никакви проблеми но то хем е по-бавно на четене от http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SP920-256GB

и като го сметнеш цена GB пак идва по-скъпо от по-бързото.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички, ще обмисля какво да взимам.. и като събера парите ще пиша в темата какво съм решил :)

Can Oa взехме същият за 50 лв. но без някво кабелче за камерата което така или иначе не ни трябваше.

Определено е по-добре от 5:3 монитор. Иначе е отврат като всички TN.

Can Oa взехме същият за 50 лв. но без някво кабелче за камерата което така или иначе не ни трябваше.

Определено е по-добре от 5:3 монитор. Иначе е отврат като всички TN.

Не казвам че е лош даже съм го продавал преди мнооого години :) беше хит :)

става дума да не го ограничавам точно за този избор а да каже какво мисли за идеята.

• Автор

Монитор втора ръка няма да купя, ако ще и с гаранция да е. Сегашния монитор ми CRT и мисля че който и да взема ще съм доволен.

Решил съм да взема 8гб рам, защото подобравя леко вграденото видео и защото 4 са малко дори за браузване... Влизам в фейсбук и някоя друга страница и хоп 3гб+ заета рам, а и вградето видео си ползва от нея..

Не ми е ясно как не стигат 4 гига за браузване .. Сигурно много програми си наблъскал. По-добре си спести втората плочка RAM и вземи по-хубав монитор, в бъдеще очите ти ще ти благодарят.

А иначе по-добре вземи DeepCool mATX SMARTER. Може да се добави 100/120 ММ вентове, има стабилен cable management, долно разположение на захранването.

Монитор втора ръка няма да купя, ако ще и с гаранция да е. Сегашния монитор ми CRT и мисля че който и да взема ще съм доволен.

искаш tn с малък контраст само защото няма отпечатъци? Човек това е h-ips, балсам за очите а и цветовете са направо реални, това не е видео карта че да е рисковано

Какви отпечатъци? Това е без стойка и с забележки по матрицата. Абсурд да дадеш 180 лева за него.

• Автор

Не съм наблъскал никакви програми... Имам навик да отвярям много табове и затова рамта се пълни.. е не изцяло ама.. 

Така добре нека е с 4гб рам.. 

Обща стойност - 409.07 лв. с ДДС

200 лв остават за монитор.. Давайте преложения :) Пак казвам ако ще и нов да е, втора ръка няма да купя.

Точно обратното да купуваш от магазина подобен боклук е възможно най-голямото набутване.

Все едно да броиш 300 лв. или повече за някой Q процесор което е абсурд! 

Като взимаш боклук гледаш и парите да са минимум.

Като разполагаш с пари за що-годе читав монитор тогава мисли за нов.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Еми сега съм с CRT, едва ли нов за 200 лева ще вреди повече или колкото него.. Ще имам около 600 лева +- .. Ако имах повече нямаше да се замислям да взема скъп монитор, ама.. Повече няма да скопявам конфигурацията (макар че все си е скопена :D).. Освен да взема кутията OMEGA с "вградено" захранване, което ще върши работа (даже с тази кутия и захранване съм в момента)...Така стават 240 лв, ама не искам да карам отново с китайска бомбичка.

При сегашното ти положение,не бих бил толкова категоричен.Може да не е нов,но е по-качествен и по-евтин,но ти си знаеш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.