Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнение за вирус - високи напрежения

Featured Replies

Здравейте,

дали сте чували за вирус/малуер , който променя напреженията?

Да опиша накратко ситуацията - след като наскоро имах проблем с напреженията /в предишната ми тема се писа за проблема, като стана ясно и, че трябва да обновя БИОС/ смених захранването в сервиз.Предполагам са ми сложили някакво китайско съдейки по цената от 40 лв.Всичко вървеше ок 10на дни.Днес инсталирах програма свалена от торент.При първия опит инсталацията увисна и компа зацикли.Нямах друг вариант и изключих от копчето.Като включих пак, в таск бара се появи съветника за инсталиране на ново устройство, което не намери драйвер естествено.Това ме усъмни, но понеже тези дни и без това мислех да преинсталирам реших да опитам 2ра инсталация на програмата.Ресторнах системата, при което не можа да рестартира автоматично - това се е случвало, от екрана в Уин понякога не иска да рестартира и екрана си стои черен.Предполагам от стария БИОС може би.Рестартирах от копчето, изписа, че рестора е успешен и стартирах инсталацията на програмата.Пак увисна.Като рестартирах от копчето този път излезна предупреждение преди да зареди Уин, че нещо не е наред с напреженията.Влезнах да ги видя в Биос и бяха 4 и нещо 17 и нещо - тези които трябва да са 3.3V и 12V.5V мисля, че беше 7.Не видях опция да ги коригирам и изключих компа.

Сега понеже имах проблем със захранването се двоумя дали новото не е наред или е някакъв малуер, който по някакъв начин е покачил напреженията.

ПС Дъното е Asus M2N-E , процесора Атлон 64 х2 ако има значение.

Редактирано от The_Nomad (преглед на промените)

Абсолютно НЕ е възможно да е от вирус.

Напреженията се измерват с волтметър (сега се ползват мултицети), а не се гледат в BIOS или която и да е програма.

Те се контролират чрез обратната връзка по напрежение (оптрона) и чипът в самото захранване. Там софтуер няма.

Пробвай да нулираш запазените настройки на BIOS и после зареди Optimized Default - F5. F10 и потвърди.

Абсолютно НЕ е възможно да е от вирус.

Напреженията се измерват с волтметър (сега се ползват мултицети), а не се гледат в BIOS или която и да е програма.

Те се контролират чрез обратната връзка по напрежение (оптрона) и чипът в самото захранване. Там софтуер няма.

Искаш да кажеш, че БИОС не може да контролира какво напрежение да се подава? На мен ми се струва, че са променени настройките в БИОС незнайно как - един вид все едно е направен овърклок.

Пробвай да нулираш запазените настройки на BIOS и после зареди Optimized Default - F5. F10 и потвърди.

Това беше първото нещо, което направих.

Едит - извинявам се пропуснал съм момента с махането на батерията, само заредих  Default, утре ще ресетна и ще пиша. 

Извинете, че се намесвам, но съм виждал такива стойности на  напреженията и на моята стара машина с Athlon *64 x2.

Това е шот от Everest, правен е януари 2008 г: 

Voltage Values:
      CPU Core                                          1.42 V
      Aux                                               3.71 V
      +3.3 V                                            3.36 V
      +5 V                                              5.67 V
      +12 V                                             7.30 V
      -12 V                                             -2.82 V
      +5 V Standby                                      5.07 V
      VBAT Battery                                      3.02 V
      Debug Info F                                      FF 34 FF FF FF
      Debug Info T                                      25 39 49
      Debug Info V                                      B1 E8 D2 D3 78 93 DB (01)
      Debug Info I                                      A1 8863

Измервал съм с мулти цет - няма подобни напрежения, като 7 V, или -2,82 V,... всичко си беше наред, според мен програмите и Биос отчитат (или дават грешка в отичтането) при някаква налична и различна консумация или не знам, само гадая...

Аз също мисля че не са такива вашите стойностите заради вирус.
Ако се съмнявате все пак посетете раздела за премахване на вируси, прочетете първо тази тема и изпълнете условията:

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Ако имате съмнения за подобно нещо, посетете линка, даден ви от viperdick. Всичко може да е, но поне ще елиминирате софтуерния проблем като причина. За напрежения не знам, но биткойн копач примерно може сериозно да навреди на системата ви, особено ако е лаптоп (което в случая не е, де). По-вероятно е може би това китайското, но не пречи една проверка на софтуера. В тея торент сайтове могат да се намерят много гадни неща, особено, ако "лекарството" е към някакъв доста скъп софтуер - CAD, Lightroom, такива неща... Можете също да качите "таблетката" във VirusTotal.com и да видите резултатите от сканирането. Ако е захранването, не би ли дало дефект веднага, а не след десетина дни?

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Това си е скапано захранване +- 12 волтовеите линии

Не е използвано лекарство за програмата и да CAD е - заби по време на инсталацията.

Сутринта го носих в един приятел да помага.Компа стартира нормално.Все пак извадих батерията, ресетнах Биос с джъмпера по начина описан в наръчника и сложих чисто нова батерия.Не излезе предупреждение за напреженията.Заредих дефолтс в биос с PS2 клавиатура, но забравих да сменя датата и си остана 2006г.В нас си сложих USB клавиатурата, с която работеше и ми даде Keyboard error or no keyboard installed и уин не тръгва нито мога да влезна в биос.Сега се чудя от захранването ли пак не се включва клавиатурата или от Биос.Ще пробвам с PS2 клавиатура като начало.

Почна много да ми писва ще се взима нов комп, но точно сега нямам възможност, а имам спешна работа на компа.

Сложи PS/2 клавиатура и включи USB Legacy devices.

Снощи сложих PS2 клавиатура.Също и постегнах държателите на батерията на дъното.USB бяха включени по дефолт.Докато търсех откъде се игнорира грешката за клавиатура в биоса клавиатурата заби.То и в сервиза ми бяха казали, че порта е разбит но може би тръгва понякога.При следващото включване пак проблем с напреженията и вентилатора този път-

На тази снимка пише съвсем други неща. Например, че вентилаторът на процесора или не работи, или е с мн. ниска скорост на въртене.

Най-вероятно проблемите идват от дефектирало захранване - ниско напрежение - ниска скорост на въртене на вентилатора, некоректна работа на H/W монитора.

На тази снимка пише съвсем други неща. Например, че вентилаторът на процесора или не работи, или е с мн. ниска скорост на въртене.

Най-вероятно проблемите идват от дефектирало захранване - ниско напрежение - ниска скорост на въртене на вентилатора, некоректна работа на H/W монитора.

Това казах и аз.А над реда за вентилатора си е редовната грешка с клавиатурата.Грешка с вентилатора и напражения дава след няколко рестарта (от копчето) при първи старт само клавиатурата не се засича.Както и да е, днес успях да влезна в Биос и да съм по-бърз - преди да забие изключих проверката за клавиатура.Освен това ми направи впечатление, че напреженията са зададени с няколко десети по-високи, 12 беше 12.3 , 5 - 5.+ и 3.3V беше по-високо.Другото - множителя на процесора беше и предупрежденията за вентилаторите бяха изключени (не знам как ги е изкарало снощи).При положение, че съм ресетвал Биоса ми е интересно само дали това са коректните стойности преди да го нося в сервиза, където слагаха захранването.Включих само наблюдението за вентилаторите и опитах да заредя Уин.Даде Starting Windows и дотам.При рестарт горната снимка без съобщението за клавиатурата вече.

Не мога да разберта - ти зорлем се мъчиш да си опукаш още някой компонент? Носи директно в сервиз да ти ремонтират или сменят захранването.

Не мога да разберта - ти зорлем се мъчиш да си опукаш още някой компонент? Носи директно в сервиз да ти ремонтират или сменят захранването.

Че ще го нося ще го нося - още утре, че преди малко се върнах от път и ме нямаше два дни.Интересното, което е за мен е дали множителя на процесора и напреженията са зададени правилно.

Е явно никой не иска да ми отговори на въпроса и ще трябва да търся по чужди форуми.Да питам друго тогава.Сега компютъра е в сервиза за диагностика и аз изрових от прахта два други стари, които не знам какво им е отишло, но не работят.Въпроса ми е мога ли да ползвам едно от захранванията,ако работят разбира се, да скърпя докато си взема нов комп:

Захранване 1 - купувано е някъде 2004г, от 5-6г не е включвано.Пише 300W и изглежда тежичко, но прашлясало и доста старо на вид:
1_1.jpg1_2.jpg

Захранване 2 - не знам кога е купувано, но със сигурност е по-ново.Пише 350W и осезаемо е по-леко.На вид доста чисто и запазено,което ме навежда на мисълта, че може да е сменяно:
2_1.jpg 2_3.jpg

Конфигурацията на която искам да ги сложа е:
CPU- Athlon 64 x2 4200+ , 2.2Ghz
RAM - 2x512mb + 1x2gb = 3GB
Video- Geforce 7600GT

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.