Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Fm трансмитер за кола.

Featured Replies

Здравейте,имам следния проблею с трансмитера когато го включа не дава ясно на коя станция да отида.Има ли начин да се оправи или да купувам друг ?

Ей сега хвърлям боба белким видя каква марка и модел е това чудо на техниката.

Марки и модели на тия джаджи колкото искаш и всичките са боклуци. Инвестираш нови 10 лева и не се занимаваш  с ремонти на тия китайски боклуци.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

... не дава ясно на коя станция да отида!?!?

Сам си го гласиш на честотата!

От FM джаджата чрез бутоните на същата нагласяш честота на която да излъчва (най - чистата свободна за София е 87,8) после спираш на пипаш трансмитера и през радиото на колата намираш зададената честота и се "наслаждаваш" на музиката, която си записал :).

Колеги недейте така и аз съм с такава FM простотия, не ми се дават за сега пари за музика пък и оригиналното СД към колата ми харесва, а колкото до звука - има и по-читави модели, които почти нямат фонов шум и възпроизвеждат добре mp3, бе за път където не се хващат радиа е идеалка ;).

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

За София това не работи. Постоянно шуми и губи сигнал. Особено ако минем прокай друга кола, която очевидоно също ползва такъв трансмитер.

Ама аз лично не мога да си го представя като идея, да модулираш аудио сигнал на определна честота и същевременно, плеъра в колата ти да го ... демодулира. На кого са необходими подобни загуби и толкова некадърен начин да пренесеш музика на радиото ?

Има хубави трансмитери, да, но каквото и да си приказваме, модулацията и последващата демодулация сговняват сигнала. Ако не много, то поне малко. Абсолютно безсмислено е.

Ами - понякога се правят компромиси. Те затова са компромиси - едното за сметка на другото.

Преди време ползвах подобно нещо - колата имаше доста приличен звук, обаче беше с обикновенно радио. Без касети, CD и други. Последния път - трансмитера нещо ошашави електрониката и започнаха да се включват чистачките. Дотам беше музиката. Добре, че не подейства на нещо друго - ABS-а примерно.

Комшията е сменил сигурно 10 такива  трансмитера за 2 години. Като  покара малко из дупките и  почва да  се разхлабва трансмитера и се подмята като прани гащи :) Звука е отвратителен   и  аз лично не бих си купил подобна джаджа.  А има и такива  екстри  за коли с фабрични  конзоли USB/AUX/iPod digital CD changer

Това устройство НЕ е евтино. Емулира cd ченджър.

Комшията е сменил сигурно 10 такива  трансмитера за 2 години.

Да беше си купил NEO CMR 1515 твоят комшия. Има 2 години гаранция и струва колкото 2-3 менте трансмитера. Свири от флашка с много по-читав звук, отколкото трасмитерите в моно, които изкривяват.

Такива трансмитери се взимат от хора със вградени в конзолата CD-та  при които няма как да  сложиш  друго. Щом пита дали може да се оправи  смятай дали има пари да си купи нормален чейнджър за в багажника примерно и да се радва  на качествен звук . При цени от 3.50 до 30 лева  е смешно да ги ремонтираш :)

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Такива трансмитери се взимат от хора със вградени в конзолата CD-та  при които няма как да  сложиш  друго. Щом пита дали може да се оправи  смятай дали има пари да си купи нормален чейнджър за в багажника примерно и да се радва  на качествен звук . При цени от 3.50 до 30 лева  е смешно да ги ремонтираш :)

За някой модели чейнджъра изобщо не е евтин.

Такива трансмитери се взимат от хора със вградени в конзолата CD-та

Не знам за Привилег-а, по 10-18лв съм купувал всякакви трансмитери, до един боклук и хруптят. А за CD-та в конзолата - винаги може да се извади AUX и да се пусне звук от външен източник, дори MP3 плеър, например.

Не знам за Привилег-а, по 10-18лв съм купувал всякакви трансмитери, до един боклук и хруптят. А за CD-та в конзолата - винаги може да се извади AUX и да се пусне звук от външен източник, дори MP3 плеър, например.

Зависи от колата.

Зависи от колата.

И какво зависи от колата бе Ники? Я обясни или прочети какво ти е написал колегата отново. Разбираш ли го, какво ти казва с тези изречения?

"А за CD-та в конзолата - винаги може да се извади AUX и да се пусне звук от външен източник, дори MP3 плеър, например."

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И какво зависи от колата бе Ники? Я обясни или прочети какво ти е написал колегата отново. Разбираш ли го, какво ти казва с тези изречения?

"А за CD-та в конзолата - винаги може да се извади AUX и да се пусне звук от външен източник, дори MP3 плеър, например."

Зависи от колата дали подържа Aux.

Зависи от колата дали подържа Aux.

Ники! Знаеш ли техническото название на думата  "AUX"" или си пишеш само за да се забавляваш? Я да чуем твоето мнение по въпроса.

Ок - звука ще го пуснеш отнякъде, въпроса е после как да го прекараш през усилвателя и тонколоните на колата, ако няма вход ??

Ок - звука ще го пуснеш отнякъде, въпроса е после как да го прекараш през усилвателя и тонколоните на колата, ако няма вход ??

""Намираш service manual-а на плеъра в гугъл, проследяваш го от входовете за различните неща на плеъра до крайното стъпало, и решаваш откъде да пуснеш сигнала.""

Това е отговорът на Вашият въпрос, а и на всички останали, за който е загатнал и симтеч!

Ако не ви прави впечатление авторът пита как да си настрои трансмитера - вероятно вече го е направил, а ако не е ще си прочете инструкцията.

Всичко друго е дървено философстване на тема кое как се чува, кой да си вади входове и подобни шлосерщини.

Да ви успокоя, характерно е не само за този форум. Мой случай http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/259467

Трансмитерите си свирят стерео и съвсем прилично.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.