Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предварителен договор за учредяване на Суперфиция

Featured Replies

Здравейте :)

Някой може ли да ми помогне да намеря образец на Предварителен договор за учредяване на Суперфиция? :help wanted3:

Благодаря Ви!

Здравейте :)

Някой може ли да ми помогне да намеря образец на Предварителен договор за учредяване на Суперфиция? :help wanted3:

Благодаря Ви!

Вижте този коментар, в дъното има спойлер със съответното наименование. 

• Автор

Вижте този коментар, в дъното има спойлер със съответното наименование. 

Благодаря много :)

Само суперфиция ли търсиш или комбиниран с договор за строителство.

Моля те, бъди сериозен и отиди при адвокат. Това е изключително сложна тема, към която не бива да се подхожда лекомислено. Ефектите след това могат да бъдат изключително неприятни - виждал съм дела на по над 10 години по темата.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

• Автор

Предварителен договор за учредяване на суперфиция :)

Само суперфиция ли търсиш или комбиниран с договор за строителство.

Той колегата няма избор, тъй или иначе ще мине през нотариус или адвокат. Едва ли ще седне сам да си го пише договора и да го подписва с някой, защото такъв договор няма да има правна сила.

Той колегата няма избор, тъй или иначе ще мине през нотариус или адвокат. Едва ли ще седне сам да си го пише договора и да го подписва с някой, защото такъв договор няма да има правна сила.

Напротив формата за действителност на този договор е само писменна, т.е. не е нужен нотариус. А за адвокат всеки сам си преценява. :)

venetaL, хайде още малко уточнения, че разновидностите са доста, да знам какво да ти препоръчам.

Каква ще е насрещната престация (т.е. правото на строеж ще се купува ли или ще се пристират задължения - напр. да се изгради нещо)? Уточни срещу какво?

Без подписи и печати от нотариус или адвокат и от страните по договора  съответните нямат правна сила. Като отидат при съответното лице, съответно то е длъжно да изчете на глас въпросния договор и  да предупреди страните по договора за последствията, както и да отговаря по въпроси за някои клаузи и посочени в договора членове и алинеи, които не са ясни. Вярно е, също че има нотариуси и адвокати, които участват в измамни схеми с такива и други сделки и имаше статии в криминалните сводки в различни медии преди време

Мисля, че бъркаш предварителния договор с окончателния такъв. Но щом казваш.

Мисля, че бъркаш предварителния договор с окончателния такъв. Но щом казваш.

Определено и предварителният, защото има влияние и върху окончателният. Всички сложни договори върху вещните права, за придобиване чрез покупко-продажба, или по наследство,  са уредени по такъв начин, приемайки за задължително участието на вещо лице в тях, защото поради сложността на материята, се приема че обикновените хора нямат достатъчни познания да уредят законно сделката  помежду си, с пълното разбиране за последствията и от двете(или повече) страни по договора. 

Определено и предварителният, защото има влияние и върху окончателният. Всички сложни договори върху вещните права, за придобиване чрез покупко-продажба, или по наследство, са уредени по такъв начин, приемайки за задължително участието на вещо лице в тях, защото поради сложността на материята, се приема че обикновените хора нямат достатъчни познания да уредят законно сделката помежду си, с пълното разбиране за последствията и от двете(или повече) страни по договора.

Нотариусът няма отговорност и задължение да разяснява на страните юридическите нюанси на сделката. Да, той би я спрял, ако липсват основни изисквани документи или текстове в заверявания документ, но това е слаба защита.

Нотариусът няма отговорност и задължение да разяснява на страните юридическите нюанси на сделката. Да, той би я спрял, ако липсват основни изисквани документи или текстове в заверявания документ, но това е слаба защита.

Нотариусът нямал отговорност? Ако нямаше отговорност, въобще нямаше да бъде нужен. Присъствал съм като страна от договора на няколко различни типове сделки и никога(за щастие) нотариусите и един път адвокат, не са гледали на задълженията си през пръсти и да действат по начин, сякаш не носят отговорност. Без значение дали тази отговорност е спомената в някоя алинея, поне при мен съответните лица не са пропускали да се застраховат с обяснения, за да са сигурни че на страните по договора всичко е напълно ясно, като при съответното устно обяснение, давано след зачитането на всяка точка по договора, питаха дали сме разбрали за какво иде реч.

Нотариусът нямал отговорност? Ако нямаше отговорност, въобще нямаше да бъде нужен. Присъствал съм като страна от договора на няколко различни типове сделки и никога(за щастие) нотариусите и един път адвокат, не са гледали на задълженията си през пръсти и да действат по начин, сякаш не носят отговорност. Без значение дали тази отговорност е спомената в някоя алинея, поне при мен съответните лица не са пропускали да се застраховат с обяснения, за да са сигурни че на страните по договора всичко е напълно ясно, като при съответното устно обяснение, давано след зачитането на всяка точка по договора, питаха дали сме разбрали за какво иде реч.

Колега, това е стандартната и законово уредена процедура, която се записва в самият акт.

Задължително е актът да бъде прочетен и страните да бъдат питани дали го разбират. Това изобщо не пречи в реалността едната или двете страни нищо да не разбира от това, което е написано.

Най-елементарният пример е изповядване на имот с ипотека, за кокто после баба Пена пита - ама защо нотариуса не ми каза. Защото не му е задължение. Повечето нотариуси ще изискат УВТ, но не им е задължение и отговорност да проверяват.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.