Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп за работа до 5-600 лева

Featured Replies

Здравейте, търся лаптоп за майка ми като ще се ползва главно за word, интернет и музика и да е възможно най-ясен за четене . Иска ми се да е 17 инча защото е свикнала на настолния 22, но ако отива към 700 лева ще остане на 15.6. Също така ще се използва за пътувания от мен, но ще бъде рядко. Абсолютно нищо не разбирам така, че всякакви насоки ще бъдат от полза. Игри може да играя но ще са в диапазона 2005-2010.

Благодаря предварително ! 

Ето ти една маймунка  , която да и върши работа. Относно яснотата за четене, може просто с CTRL и скролчето, да си увеличава или намалява визията. За игри забрави...

Ето ти една маймунка  , която да и върши работа. Относно яснотата за четене, може просто с CTRL и скролчето, да си увеличава или намалява визията. За игри забрави...

Ще бе ? Тетрис може да цъка ... Също Super Mario и Pac-Man.

Ще бе ? Тетрис може да цъка ... Също Super Mario и Pac-Man.

Е, недей унижава толкова процесора. Не е чак толкова зле. За описаните нужди е достатъчен, че и за повече.

• Автор

Игрите не са ми приоритет. Единствено да е с матиран дисплей и все пак да може да пусне някой филм. Дадения Леново ми се вижда ок, но е с гланциран и мисля, че ще е кофти за работа.

Този: http://olx.bg/ad/prodavam-noutbuk-hp-elitebook-8460p-ID5aUhu.html#064b35ee53

+

Обща стойност - 148.96 лв. с ДДС
hdd-to го слате в caddy то(което се слага на мястото на dvd-то) та 500gb може да си тегли филми колкото иска.

Стига сте с тези SSD-та на компютри с такъв бюджет. Според мен за сега най-добре да си купи с обикновен хард диск и след това може да помисли за SSD.

Този: http://olx.bg/ad/prodavam-noutbuk-hp-elitebook-8460p-ID5aUhu.html#064b35ee53

+

Обща стойност - 148.96 лв. с ДДС
hdd-to го слате в caddy то(което се слага на мястото на dvd-то) та 500gb може да си тегли филми колкото иска.

А ако жената има огромна колекция от филми на DVD дискове, какво правим ?

• Автор

Филмите си ги гледа на ТВ от флашка. Единствено й трябва лаптопа да си върши работа с текстове и ползва интернет. Филмите искам аз да гледам когато пътувам. 2ра ръка като цяло съм предубеден да купувам за техника, но ako си струва повече от нов евтин съм съгласен да се замисля понеже в крайна сметка аз го купувам за нея, но не виждам смисъл да набивам повече от 600 лева. 

Игрите не са ми приоритет. Единствено да е с матиран дисплей и все пак да може да пусне някой филм. Дадения Леново ми се вижда ок, но е с гланциран и мисля, че ще е кофти за работа.

Кофти, ако към него се прилага директна слънчева светлина. Иначе е все едно. Тя матрицата за тези пари и без това ще е боклук, а ти и слагай каквото покритие пожелаеш. Патаран ти е дал оптимален вариант(дискретната графика няма и да я ползвате) за бюджета и не забравяй, че за тези пари се взима таблет среден клас, така че си оптимизирай изискванията. За пазаруването 2-d hand съм съгласен с теб.

Успех!

Таблет ? Бих предложил Samsung Galaxy Tab S 10.5.

2ра ръка като цяло съм предубеден да купувам за техника, но ako си струва повече от нов евтин съм съгласен да се замисля понеже в крайна сметка аз го купувам за нея, но не виждам смисъл да набивам повече от 600 лева. 

за тия пари, приятелю се взема ето ТОВА , ТОВА  и още куп работни станции които ще ти свършат хиляди пъти по-добра работа, и ще те изкарат много по-дълго от тази купчина пластмаса , която ти предлагат тук, защото за тия пари , ново можеш да вземеш най-големите боклуци на марките!!! Днес ти трябва за Word, Excel i t.n ама утре може да ти потрябва за Cad, PhotoShop  и ко праим тогава? 

за тия пари, приятелю се взема ето ТОВА , ТОВА  и още куп работни станции които ще ти свършат хиляди пъти по-добра работа, и ще те изкарат много по-дълго от тази купчина пластмаса , която ти предлагат тук, защото за тия пари , ново можеш да вземеш най-големите боклуци на марките!!! Днес ти трябва за Word, Excel i t.n ама утре може да ти потрябва за Cad, PhotoShop  и ко праим тогава? 

А представи си утре лаптопа се скапе ? Какво правим с този втора употреба който няма гаранция ? Новият отиваш в магазина и ти го оправят.

А представи си утре лаптопа се скапе ? Какво правим с този втора употреба който няма гаранция ? Новият отиваш в магазина и ти го оправят.

Разсмя ме!!! От разбирачи като теб хората си патят.Докосвал ли си се Thinkpad  W серия на Леново или  Celsius H на Fujitsu ??????Съмнявам се дори да си ги виждал на живо. Това е най-доброто в лаптопите бре, ако това се скапе , какво остава за тия боклуци, които в момента на изтичане на гаранцията и отиват в коша. И после какво, айде още един боклук за 6-700 лв, но  само и само да е нов, който вдига 70 градуса само от скайп. Не се обаждай като не грамотен в тази сфера.

Редактирано от snipi (преглед на промените)

Ти също. От къде знаеш какво е правел предишният му собтсвеник с него ?

Ти също. От къде знаеш какво е правел предишният му собтсвеник с него ?

Дори не заслужаваш да ти отговарям, но тъй като виждам че си 0 ще ти разясня. Ами какво може да е правил с него, да е клал кокошки  на него или ???????????? Въпреки че Precision-a който съм предложил и на това ще издържи. Тези лаптопи са направени за работа с възможно най най най-тежките програми. Като всеки един компонент е подбран за тази цел. Охлаждане , кондензатори , материали на изработка  и абсолютно всичко останало е подбрано с тази цел, да издържа на екстремна работа. Това са  машини които като нови са стрували 3-4000 лева все пак ;) 

пп. Явно не известен факт за теб, е че и NASA използват Thinkpad серията, което говори красноречиво за какво иде реч ;) 

Дори не заслужаваш да ти отговарям, но тъй като виждам че си 0 ще ти разясня. Ами какво може да е правил с него, да е клал кокошки на него или ???????????? Въпреки че Precision-a който съм предложил и на това ще издържи. Тези лаптопи са направени за работа с възможно най най най-тежките програми. Като всеки един компонент е подбран за тази цел. Охлаждане , кондензатори , материали на изработка и абсолютно всичко останало е подбрано с тази цел, да издържа на екстремна работа. Това са машини които като нови са стрували 3-4000 лева все пак ;)

пп. Явно не известен факт за теб, е че и NASA използват Thinkpad серията, което говори красноречиво за какво иде реч ;)

Добре, няма да споря с теб, но покупката на лаптоп 2-ра ръка винаги си е риск. Аз не бих, така че аз не подкрепям идеята ти.

Добре, няма да споря с теб, но покупката на лаптоп 2-ра ръка винаги си е риск. Аз не бих, така че аз не подкрепям идеята ти.

Разбира се че има риск, и аз не споря за това. Но да не би 99% от българите не карат коли 2, а може би 3-4-5 ръка ??? Всяка една кола е купена с доза риск. Аз това не мога да разбера ся, нас българите. Съгласни сме да дадем 4-5 хил лева, за кола 15 + години, а като става въпрос в случая за лаптоп, имало риск. Да , има риск, при новите за тия цени също има риск, и той е че след 2 години той се скапва , и пак трябва да дадеш същите пари за нов. А при тези премиум модели , които аз препоръчвам те и след 10 години бе биха могли да се скапят така, както тези пластмасови боклуци след 2 години.

пп. Мисля че ще се съгласиш с мен, че всеки би избрал да кара Е класа от 2012, от колкото Дачиа от 2014 или греша?

Кола и лаптоп са 2 абсолютно различни неща. И за е класата и дачията, зависи от моделите.

Кола и лаптоп са 2 абсолютно различни неща.

И каква е разликата??? Това че почти никой не може да си позволи нова, за това всеки рискува с употребявана, както почти  никой тук не може да си позволи лаптоп за 4 хил , и всеки гледа да закърпи някак си положението с бюджетни боклуци.

И за е класата и дачията, зависи от моделите.

Да прав си , защото Е класа на 10 години струва повече , от колкото чисто нова бюджетна Дачиа. И защо ???? Защото си струва, защото е Е- Класа ( гарант за качество, за лукс , за удобство и т,н)!!! Също както един добре запазен ThinkPak W510 (примерно) си струва много повече от това което постващия на  темата е предложил в коментар N 21 .

Как ви се струва това http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_B50_30-lenovo_ideapad_b50_30_59443914като за 420 лева 

ти изобщо следиш ли си темата , или нахвърляш някакви предложения и изчезваш?????

Редактирано от snipi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.