Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп за програмиране - до 750лв

Featured Replies

Привет. 

Търся лаптоп, който ще се използва главно за програмиране до 750лв. От машината търся надеждност и приемлива производителност. Игрите съвсем не са приоритет.

Наясно съм, че 750 лева не позволяват машина, която напълно за задоволи нуждите ми. Склонен съм на компромиси. :)

Като цяло съм скептично настроен към техника втора употреба. Но ако наистина си заслужава качеството приемам предложения.

Освен това ми е нужно SSD. Според вас 64GB достатъчно ли е? Ако да, насочете ме към варианти за такова. SSD-то не се включва към бюджета. 

http://laptop.bg/laptops-hp-250_G3-hp_250_g3_J4R70EA

Очите ми се спряха на тази машина. Какво мислите?

Хубав ден.

Едно ето такова: http://olx.bg/ad/laptop-lenovo-thinkpad-w500-naslednik-na-legendarnite-t61p-i-t60p-ID4zB6u.html#c2d937faa9с едно ssd adata sx930 и caddy да сложиш хадра за склад. Друг вариант е и такова: http://olx.bg/ad/lenovo-thinkpad-w500-ID38jqz.html#c2d937faa9, човекът го предлага и с ssd като цената е750 лева така че влиза точно, може и thinkpad w700, качеството на новите лаптопи в този бюджет е ужасно защото всички са или compal или quanta, а втора употреба ще е високласен лаптоп - wistron или fujitsu. Като стана въпрос за fujitsu може да им разгледай celsius серията, такава нова в този бюджет няма да намериш.

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

• Автор

Разбирам те, че новите няма да са чудо. НО как да дам 700 лева да машина, която е била разхвърляна 2-3+ години от Бог знае кого? Струва ли си? В края на крайщата очаквам да го ползвам 2-3 години, дори и да започне да се мъчи след първата година. А и ще пиша код, няма да рендвам.

Наистина ли не си строва покупката на нов? 

Редактирано от kolev9605 (преглед на промените)

Разбирам те, че новите няма да са чудо. НО как да дам 700 лева да машина, която е била разхвърляна 2-3+ години от Бог знае кого? Струва ли си? В края на крайщата очаквам да го ползвам 2-3 години, дори и да започне да се мъчи след първата година. А и ще пиша код, няма да рендвам.

Едно нещо съм забелязъл в този форум,и то е никога да не обръщам внимание на същия този потребител,който освен фулл джънк 2-ра ръка от продавалника,друго не предлага.Фен е на джънк и престаряли конфигурации на големи имена за страшни пари.Още помня в тема за геймърски лаптоп беше плеснал една антика от 5 години на Алиенуер за близо 2к пари...

TL;DR не му обръщай внимание,изчакай някой като stzbg или подобен който знае за какво иде реч.

Аз лично бих посъбрал едни 150 лева отгоре за да си взема лаптоп за 750-800 и едно ССД,но нека някой разбиращ повече от мен да се изкаже.

Не подценявайте машините втора ръка, хвърлете едно око на Квантсервис (нямам никаква връзка с компанията и ги давам само за пример) и погледнете за такива пари каква професионална машина можете да си земете

Лаптопа ти трябва за работа и аз не бих заложил на втора ръка техника. Винаги има риск и ако след няколко месеца ти изгори дъното ще трябва да събереш още толкова пари за ново (ако изобщо има).
HP 250 не съм го виждал на живо, но имам доста опит с 350 G1, 450 G1 и G2 и 650 G1 (какъвто използвам в момента).HP 350 е с пластмасов корпус и не изглежда толкова привлекателно колкото 450 и 650 серията, но би ти свършил перфектна работа. Бих ти препоръчал да вземеш 450 G2. Страхотна машина, за това което плащаш. 
http://laptop.bg/laptops-hp-ProBook_450_G2-hp_probook_450_g2_K9K27EA 
След време ще можеш да сложиш и SSD.

Прикачам една снимка с малко 350-та :) 

post-13782-0-90672200-1441463759_thumb.j

• Автор

Добре изглежда, но надхвърля бюджета. 

А за лаптопите втора употреба, склонен съм да закупя такъв само ако си струва парите и няма да издаде багажа след някой друг месец. 
Ясно съм казал, че не чакам върховен лаптоп за тези пари. Искам сигурност и да ми върши работа.

Знам, че надхвърля бюджета, но мисля че си струва да платиш малко отгоре. Както и да е. Щом не искаш да надхвърля бюджета - HP 350 ще ти свърши работа. Всъщност не мога да го намеря в България, което е странно, но пък намерих по-евтин вариант на 450 G2 с i3 - http://ardes.bg/laptop/HP+ProBook+450+G2-63493:) 

Редактирано от ivo_girata (преглед на промените)

Знам, че надхвърля бюджета, но мисля че си струва да платиш малко отгоре. Както и да е. Щом не искаш да надхвърля бюджета - HP 350 ще ти свърши работа.

...

Линка не работи!

До автора: ето ви нещо за половината от парите, което ще ви свърши много добра работа за програмиране

• Автор

Линка не работи!

До автора: ето ви нещо за половината от парите, което ще ви свърши много добра работа за програмиране

Благодаря за отговора!

Мога ли да те попитам защо точно си избрал този лаптоп? Мислиш ли, че макар и втора употреба, мога да очаквам надеждност от него? Не е ли малък капацитета на твърдия диск? Какво SSD би ми препоръчал?

Колкото и да е трудно, нека аз да обясня. Условието на темата е "програмиране" Няма нито да рендирате 3D, нито да изчислявате разпределението на енергията и ефектите от взривната вълна при атомна детонация. Нали? Ако не, избройте и останалите неща, за които имате намерение да използувате машината. Защото уж и такива има. Някакъв намек от "главно за програмиране", напомня за тях и уж случайното "игрите не са приоритет". Ако работодателят плаща за да си играете, само кажете и веднага ще ви поставя връзката към темата за лаптопа за 800лв и игрите :)

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Благодаря за отговора!

Мога ли да те попитам защо точно си избрал този лаптоп? Мислиш ли, че макар и втора употреба, мога да очаквам надеждност от него? Не е ли малък капацитета на твърдия диск? Какво SSD би ми препоръчал?

По принцип тези машини се славят с много добра стабилност и надеждност. Ползвал съм подобен (от Z серията) повече от 7 години

За обема на диска - има външни дискове, на USB които можете да полвате за разширяване на пространството

• Автор

Колкото и да е трудно, нека аз да обясня. Условието на темата е "програмиране" Няма нито да рендирате 3D, нито да изчислявате разпределението на енергията и ефектите от взривната вълна при атомна детонация. Нали? Ако не, избройте и останалите неща, за които имате намерение да използувате машината. Защото уж и такива има. Някакъв намек от "главно за програмиране", напомня за тях и уж случайното "игрите не са приоритет". Ако работодателят плаща за да си играете, само кажете и веднага ще ви поставя връзката към темата за лаптопа за 800лв и игрите :)

Освен работа лаптопът ще се ползва предимно за филми, музика, интернет и от време на време някоя игрица за разведряване.

Студент съм в края на краищата, търся нещо с което ще избутам до края. ;)

Какво според вас е по-изгодно - нов или ползван?

По принцип тези машини се славят с много добра стабилност и надеждност. Ползвал съм подобен (от Z серията) повече от 7 години

За обема на диска - има външни дискове, на USB които можете да полвате за разширяване на пространството

Според вас в крайна сметка това е най-добрият вариант за моите нужди/бюджет, правилно ли съм разбрал?

Какъв SSD диск бихте ми препоръчали? Понеже виждам, че има разлика между моделите, а и не съм много на Ти по темата, ще попитам и за това.

Fujitsu Celsius h710

Професионална работна станция

i7 процесор

8ГБ Рам

Без ШИМ (най-голямото му предимство)

Със SSD

С докинг станция

И на всичко това , спестяваш не малка сума от бюджета, които като студент, сигурен съм че има в какво да ги вложиш.

А ако държиш на нов, нямаш много голям избор. Погледни за някой Probook или погледни този Дел . Това е един от малкото лаптопи в този ценови диапазон , който ги подлагат на много сериозни тестове, преди да ги пуснат в продажба.( Работа в работна среда от  65 градуса по целзий, 40 хиляди отваряния на капака и т.н)  Плюс това имаш 3 години гаранция!!! Но като цяло не очаквай много , каквото и да вземеш при този бюджет .....

Редактирано от snipi (преглед на промените)

• Автор

Fujitsu Celsius h710

Професионална работна станция

i7 процесор

8ГБ Рам

Без ШИМ (най-голямото му предимство)

Със SSD

С докинг станция

И на всичко това , спестяваш не малка сума от бюджета, които като студент, сигурен съм че има в какво да ги вложиш.

А ако държиш на нов, нямаш много голям избор. Погледни за някой Probook или погледни този Дел . Това е един от малкото лаптопи в този ценови диапазон , който ги подлагат на много сериозни тестове, преди да ги пуснат в продажба.( Работа в работна среда от 65 градуса по целзий, 40 хиляди отваряния на капака и т.н) Плюс това имаш 3 години гаранция!!! Но като цяло не очаквай много , каквото и да вземеш при този бюджет .....

Благодаря за отговора.

Според мен толкова мощна машина като fujitsu-то не ми е нуна, или греша?

По скоро нещо с кпето спокойно ще мога да си пиша код и да разцъквам филми, интернет, музика и някоя игрица.

Ами ако искаш след 1-2 години пак нов и след това пак и пак... и така ще исахрчиш едно торба пари за които можеше да си вземеш нова мощна и здарава машина, или дори кола.

Благодаря за отговора.

Според мен толкова мощна машина като fujitsu-то не ми е нуна, или греша?

По скоро нещо с кпето спокойно ще мога да си пиша код и да разцъквам филми, интернет, музика и някоя игрица.

Виж ся пич. Като цяло, писането на код може да стана на мн по слаба конфигурация.Тъй че всяка една машина с бюджет 500 600 лв ще ти свърши работа. Но при положение че и те са толкова пари, защо да не вземеш мощното? Ами в утрешен ден, ако ти потрябва да правиш някаква видео обработка , web дизайн, photoshop и т.н. какво правиш тогава? Това Celsuis си струва само дори заради шим-а ;)

• Автор

Виж ся пич. Като цяло, писането на код може да стана на мн по слаба конфигурация.Тъй че всяка една машина с бюджет 500 600 лв ще ти свърши работа. Но при положение че и те са толкова пари, защо да не вземеш мощното? Ами в утрешен ден, ако ти потрябва да правиш някаква видео обработка , web дизайн, photoshop и т.н. какво правиш тогава? Това Celsuis си струва само дори заради шим-а ;)

Разбирам те какво искаш да ми кажеш. Просто винаги си имам едно на ум със техниката втора употреба, ОСОБЕНО от olx. Но погледнато реално в моя случай нямам голям избор. Та въпроса май вече се сведе до кой ползван лаптоп да си взема - fujitsu-то или някое Lenovo.

fujitsu-то или някое Lenovo.

Това вече е въпрос на по-добра оферта.Аз лично харесвам повече Celsuis-те , но и Тинкпад са класа.До вчера имаше страхотно предложение на W510, но гледам че е продадено.Търси, проверявай и не се страхувай да питаш продавача за всяко нещо което те интересува. Също така огледай и онлайн магазините за 2 ръка.  

http://ardes.bg/secondhand-laptops Хвърли едно око и на тези. ;)

Редактирано от Дрифт_Маниак (преглед на промените)

• Автор

Колеги ще ви измъча още малко.
Има ли разлика между 2та лаптопа или или това е чисто и просто тяхна схема? :
http://ardes.bg/secondhand-laptops/Lenovo+ThinkPad+X220+Intel+Core+i5+--71162

http://ardes.bg/secondhand-laptops/Lenovo+ThinkPad+X220+3G+--70272

Също така каква е причината W500 да е с далеч по добри параметри в ардес от тези в квант сервиза?
http://ardes.bg/secondhand-laptops/Lenovo+ThinkPad+W500+3G+Windows+7+--63678

http://www.kvantservice.com/Laptopi_detaili/Artikul_6842_ThinkPad+W500.html

Мнение за този: http://shop.itr.bg/product-50085530/-%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%A3%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0-Lenovo-ThinkPad-E330-%D0%90-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81-Intel-Core-i3-3120M-2500Mhz-3MB-4096Mb-500-GB-So-Dimm-DDR3-7200-rpm-SATA-13.3-1366x768-WXGA-LED-16:9--10-100-1000---Camera-HDMI.htm

И накрая, кой бихте избрали?

Хм, не е с далеч по-добри параметри бройката в Ардес. Просто модификацията е конфигурирана дали заводски, дали в последствие с процесор с малко по-висока честота и с професионална видеокарта, аналог на любителският вариант в машината в Квант. Съответно цената е с малко натоварена, не е натоварена с много, защото все пак става въпрос за чаркове втора ръка и то достатъчно стари, че да не държат цена, само поради своята насоченост.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Колеги ще ви измъча още малко.

Има ли разлика между 2та лаптопа или или това е чисто и просто тяхна схема? :

http://ardes.bg/secondhand-laptops/Lenovo+ThinkPad+X220+Intel+Core+i5+--71162

http://ardes.bg/secondhand-laptops/Lenovo+ThinkPad+X220+3G+--70272

Този първият има там някаква си уж по-добра HD камера.Също 3G и FingerPrint :D На мен ми е любопитно, дали ще ти е удобно да ''работиш'' на 12.5 инчов дисплей щом си предложил и Х220?  :) По-добре взимай Thinkpad W500. Вече от кой магазин и с коя модификация ще го вземеш си е твой избор. ;)

Редактирано от Дрифт_Маниак (преглед на промените)

Този първият има там някаква си уж по-добра HD камера.Също 3G и FingerPrint :D На мен ми е любопитно, дали ще ти е удобно да ''работиш'' на 12.5 инчов дисплей щом си предложил и Х220?  :) По-добре взимай Thinkpad W500. Вече от кой магазин и с коя модификация ще го вземеш си е твой избор. ;)

А защо не погледнеш и това: http://plasico.bg/hp-elitebook-6930p-16211.html?gclid=CMvbncDX3McCFUI_GwodzkcChw . Стар като модел, но много сигурен (не прочетох лош коментар за него)....Не съм работил с тази фирма, но май само тя го предлага с 6 мес. гаранция....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.