Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация-1200 лева

Featured Replies

За мен са 20-30 кинта на вятъра, но всеки сам преценя :)    2 x 8gb  = 16 гб е предостатъчно  за тая конфигурация ;)

по принцип са достатъчно но 4 слота са си инвестиция за напред когато може да смени дъното ако не му стигат но и това си е относително че може да не му стигат някога.

Ако не са ти проблем парите вземаш 4 слота ако са вземаш 2 - дали ще му трябват 4 след време е под въпрос , дали ще му стигнат 2 след време е под въпрос.

едит: и аз съм с 4 слота рам и за мене не бих си взел дъно с 2 но то всичко зависи от бюджета , ако не ти стигат парите 2 слота ако ти стигат 4 слота :)

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

по принцип са достатъчно но 4 слота са си инвестиция за напред когато може да смени дъното ако не му стигат но и това си е относително че може да не му стигат някога.

Ако не са ти проблем парите вземаш 4 слота ако са вземаш 2 - дали ще му трябват 4 след време е под въпрос , дали ще му стигнат 2 след време е под въпрос.

К де, въпросът е, че моментът когато ще му потрябват повече от 16гб... не е ясен.... много много много вероятно да е след години.... (примерно 5).... когато ще има сигурно DDR6... компа ще е остарял и т.н.

От моя гледна точка е излишно презапасяване.... :)   Но всеки сам решава :)      30 кинта не са толкова много... да го взима тогава с 4 слота ;)

Както и да е ... формалности... да взима с 4 :)

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

• Автор

тази рам изобщо не съм я чувал :) харда си върни предния или seagate с 3 години харанция

едит: за да не се объркваш повече предната конфигурация която беше харесал е добре вземай нея.

Дъното, което показа, е: 

4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory

и си взимаш 2x4gb.... не е гот според мен това...

Това:
http://nikem-bg.net/cart/50309p1r51435p1r46378p1r2050p1r49614p1r48235p1rf.html

+

Видеокарта!

(С тази, която ти си си харесал, става  Обща стойност: 1 237.96 лв. с ДДС) :

http://nikem-bg.net/cart/50309p1r51435p1r46378p1r2050p1r49614p1r48235p1r54209p1rf.html

Вземи си предната конфигурация дъното е хубаво с B85 чип е майната му че няма 4 слота рам не е толкова важно и харда си е хубав вземай нея всичко ще е ОК , виждам че ще се оплетеш в мисли дали ще е добре или не - Всичко ще е добре не се притеснявай.

• Автор

Добре благодаря на всички, който се включиха в темата, ще пиша когато пристигне.

Вземи си предната конфигурация дъното е хубаво с B85 чип е майната му че няма 4 слота рам не е толкова важно и харда си е хубав вземай нея всичко ще е ОК , виждам че ще се оплетеш в мисли дали ще е добре или не - Всичко ще е добре не се притеснявай.

Can Oa, можеш ли да му предложиш по-добра видеокарта от тази, която той си е харесал.  Аз не ги знам.

Can Oa, можеш ли да му предложиш по-добра видеокарта от тази, която той си е харесал.  Аз не ги знам.

тази е равна на 380 така че си е въпрос на избор nvidia или radeon , 280х е малко по-бърза и от двете но аз не бих си я взел нищо че е по-бърза.280 е малко по-бавно и от двете и по-евтина за парите може да си вземе нещо друго за останалите пари но си е по-стара карта. Хора които нищо не разбират предпочитам да им предложа по-нова карта лично мислене е това.

тази е добре нищо и няма хубава карта е.

• Автор

Ами и аз се чудех в началото коя да взема или 960 или 280x, но в други форуми прочетох че 960 е по-добра, таке че с нея си оставам.

Редактирано от Nameless21 (преглед на промените)

• Автор

Добре отново стана дилема gta 5  280x се представя по добре от 960 ето и един пример https://www.youtube.com/watch?v=xKyPHnZ6mKo Но пък във вещера печели 960 https://www.youtube.com/watch?v=gdr1qRKe9HU, пък в уаркрафта са еднакви. Вече направо ми изпуши главата от тези карти. Просто не искам да взема едно, а да се окаже, че за още малко пари можел съм да взема по-добро нещо(в моя случей по-малко пари за 280x).

Редактирано от Nameless21 (преглед на промените)

Добре отново стана дилема gta 5  280x се представя по добре от 960 ето и един пример https://www.youtube.com/watch?v=xKyPHnZ6mKo Но пък във вещера печели 960 https://www.youtube.com/watch?v=gdr1qRKe9HU, пък в уаркрафта са еднакви. Вече направо ми изпуши главата от тези карти. Просто не искам да взема едно, а да се окаже, че за още малко пари можел съм да взема по-добро нещо(в моя случей по-малко пари за 280x).

Виж какво ти каза Can Oa в 34 коментар!

Картата е малко по-бърза от GTX960 което си е факт но аз лично за мене не бих си я взел за някой кадър повече и предпочитам нов модел и икономичен карта , ако те интересува само коя е по-бърза и нищо друго си вземаш 280x

Примерно:

http://www.hwcompare.com/18417/geforce-gtx-960-vs-radeon-r9-280x/

960 е по-нова, по-икономична от гледна точка на тока,   a 280X е по-производителна.

И аз съм за по-новата ;)

вариант е и r9 290/x втора употреба, не се шегувам.

Стига сте занимавали хората с овехтелите копачки и да ги карате да си купуват боклуци , когато си купиш такава вехта копачка и те изкара повече от година може да даваш такива съвети.

Вече направо ми изпуши главата от тези карти. Просто не искам да взема едно, а да се окаже, че за още малко пари можел съм да взема по-добро нещо(в моя случей по-малко пари за 280x).

Вземи си 960. Има повече софтуерни екстри, по-сигурна, по-хладна, по-икономична. 280 са проблемни карти (като цяло) като прибавим и вездесъщите проблеми на AMD с драйверите и положението е ясно.

• Автор

Значи всичко се свежда до драйвери? За това ли някои игри работят по-добре на 960?

Значи всичко се свежда до драйвери? За това ли някои игри работят по-добре на 960?

И не само 960. Nvidia държи около 65% от пазарният дял при настолните видеокарти и това не е случайно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.