Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с драйвър за аудио Realtek

Featured Replies

Значи имам проблем с драйър на Realtek. Чувам се слабо през който и микрофон да е, без драйвъра в настройките на windows мога да увелича microphone boost-а до 35dB, а със драйвъра до 10dB и това е гадно, защото едвам едвам се чувам в Skype. Та предложете ми НЕпроблемен драйвър. Аз тоя го изтеглих от сайта на производителя на лаптопът ми.

lenovo Y510p

OS Windows 8.1 ProVL 64-bit

• Автор

Без драйвъра с микрофона се чувам перфектно в Skype. И мога да увеличавам Mic Boost-а до 35dB, а със драйвъра се чувам хипер слабо и Mic Boost-а макса му е до 10dB.

Карай с драйвера на windows-a, аз изобщо не я слагам тая боза на реалтек и нямам проблеми

• Автор

Изтеглих най-новият High Definition драйвър от сайта на Realtek ама не ми работи.

Немога да карам без драйвър щото тогава на мен звука ми ше е слаб.

Без драйвъра с микрофона се чувам перфектно в Skype. И мога да увеличавам Mic Boost-а до 35dB, а със драйвъра се чувам хипер слабо и Mic Boost-а макса му е до 10dB.

изтегли някой по-стар драйвер и пробвай с него  :D

Редактирано от VladkoJ (преглед на промените)

Да, не би да има в BIOS някоя настройка 0 - разлисти там. И аз сега побелявам с един IDM на Intel DP35DP :huh: .

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Погледнах но нищо за звука не намерих. То като цяло биоса на тоя лаптоп е доста малък биос

Я дай хардуерния идентификатор на звуковата карта.

И пробвай с този драйвър:

https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/audio147w8164.exe

(мисля си, да не би леново да ползват някоя модификация на риалтек)

• Автор

Хммм и аз си мисля, че е модификация. Пак същата работа, до 10dB... Някакви други идей да имаш? За драйвър

Щракни с десен бутон по говорителя при часовника, избери Recording Devices, щракни на Front Mic и щракни бутона Configure, щракни Set up microphone, избери типа на микрофона и следвай съветника.

• Автор

Точно това го направих преди да напиша тая тема в форума. И познай, нямаше ефект :(

Давай, бори се! И аз продължавам да се боря с новото си аудио. :)

Истината е там някъде. :)

Прерови панела на драйвъра за настройка на звука. Някъде там из Recording Devices ще е ключът от палатката. :)

• Автор

Еми проверих всичко ... От драйвърът е ... Само дето незнам кой друг драйвър на Realtek ще ми тръгне. Аз инсталирах един High Definition драйвър от сайта на Realtek ама не тръгна за жалост :(

Защо ли ме съмнява , че има някакъв дефект на звуковата карта или на рам паметта ...

Ако не можеш сам помоли някой от форума с team viewer да се пробва

• Автор

Дефект? Едва ли. Без драйвъра както казах нямам проблем, но без драйвърът звука ми е по тих, на слушалки съм :D

Той, adersa, има навика да пише ей така...

Пробвал ли си с външни слушалки/говорители/микрофон? При включване по жаковете, системата (драйвърът) разпознава ли това включване?

Така и не сподели Hardware Ids на звуковата карта.

• Автор

Ами аз използвам слушалки и нямам проблеми с тях. Да, като пъхна микрофона в джака и отдоло драйвърът изписва нещо от тоя сорт "Device is plugged in audio jack". А къде мога да видя това Hardware IDs да споделя?

Редактирано от _xSuNnYbGx_ (преглед на промените)

В devmgmt.msc, разгъваш Sound, video and game controllers и щракваш с десен бутон по името на звуковата карта. Примерно Realtek High Definition Audio. Избираш Properties, щракваш на раздел Details, от падащото меню Property избираш Hardware Ids. Сега щракваш с десен бутон на първия ред под етикета Value и избираш Copy. И публикуваш тук с Ctrl+V копирания низ.

• Автор

Даде ми два реда:

1ви ред: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0282&SUBSYS_17AA1002&REV_1000

2ри ред: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0282&SUBSYS_17AA1002

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.