Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за аудио система?

Featured Replies

Добър ден на всички ако може да ми дадете съвет като цяло кое е по добре от двете системи между които се колебая http://www.technopolis.bg/bg/Mini-audio/Audio-system-SONY-GTK-X1BT/p/173086и това http://www.technopolis.bg/bg/Micro-audio/Audio-system-PHILIPS-FX55/p/173319.Бюджета е до около 700 лева.Ще се използва главно за слушане на всякаква музика повече чалга предимно.Интересува ме дали имат изход за микрофон? Също така ще се възпроизвежда музика от флашка.

И двете са "жестоки". Точно за чалга са направени. По въпроса, за който пишеш:  "Интересува ме дали имат изход за микрофон?" Никъде по света няма на каквато и да е апаратура - изход за микрофон. Има вход! На посочените два модела. Отваряш техническото ръководство и ще прочетеш какво има и какво - не! 

• Автор

И двете са "жестоки". Точно за чалга са направени. По въпроса, за който пишеш:  "Интересува ме дали имат изход за микрофон?" Никъде по света няма на каквато и да е апаратура - изход за микрофон. Има вход! На посочените два модела. Отваряш техническото ръководство и ще прочетеш какво има и какво - не! 

Благодаря много.Виждам,че пишеш в кавички под което разбирам че си на наясно с нещата.За тези пари предполагам,че може да се направи система със усилвател и колони,но просто не ми се занимава,а и са много малко усилвателите или ресивъритте със usb вход. А другото ми питане поне този Philips ще изкара ли някакво качество на звука? Тези дни трябва да отида на място да вида и да чуя за какво става на въпрос

Сонито вади по-добър бас и има повече екстри. Слушал съм ги на живо при познат в магазина на една и съща песен. Не е лошо да ги чуеш на място. Личната преценка е най-добра.

Виж това:

http://www.technopolis.bg/bg/Speakers/Speaker-PIONEER-CS-5070/p/55759

плюс това:

http://www.technopolis.bg/bg/Receivers/Receiver-PIONEER-A-10-K/p/35791

или това:

http://www.technopolis.bg/bg/Receivers/Receiver-DYNAVOX-CS-PA1/p/54500

• Автор

Благодаря еми тези дни ще ги погледна личната преценка е най-добра,Ако има още някакви съвети давайте приемам всякакви! :)

8355680.jpg

http://radoslavmusic.com/p/akai-ss006a-305-Tonkoloni

+

http://radoslavmusic.com/p/akai-as008ra-6100

= ей тва ще дрънка 100-пъти повече от тея  пайнери , sony-та и филипси   ;)

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Нито едното от тия играчки не е добро. За разлика от Микролабите които поне имат качествени говорители и скапан усилвател, тези портативни устройства нямат нито едното, но мен ме шокира цената. Какъвто и звук да вадят тези системки (а какъв ли звук вади една MP3-ка, щото друг формат не могат да просвирват?), колкото и дълбок да е басът им, просто за цената не си струва, това е направо пладнешки обир. Явно това е новата мода както на времето с портативните радиокасетофони "Интернационал", които също си бяха скъпички, но такова нещо не е било. Струва ли си за едно просвирване на флашка да даваш 700лв., след като за половин цена ще намериш висококачествени мултимедийни плеъри, които ще възпроизведат всички аудио Lossless и видео формати? Но щом ще слушаш някаква писклива чалга на тях, същата работа ще ти свършат и тонколонки или радио с флашка за 20-30 лв. Всяка една новоизмислена глупост в началото е на нереална цена, така че мястото на тия системи им е в панаира, където само да ги гледаш и да се снимаш с тях, защото за друго не стават, дори и да са най-красивите и секси тонколони на Земята.

И още, качествените системи и усилватели се мерят на килограм. Ако видите някъде мощна уредба под 10 кг., да знаете че ви лъжат, изключвам тези с импулсните захранвания. Не знам в тия тонколонки 14 кг.  какви железа и камъни са вкарали, но за този малък обем няма да звучат много добре.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не ви отговорих , защото както пишете в поста си, ме убеждавате, че при всички случаи ще се изръсите със 700 лева за това дрънкало, на което на това отгоре ще слушате "предимно чалга".Аз не бих го направил. Това са 700 лева - един телевизор, много добър телефон, хладилник, пералня и всичко останало, но не и тези глупости. Горното мнение на колегата служи за потвърждение.Много добре го е описал и аз няма какво да допълвам.

Да не правя нова тема ще попитам тук - нещо от английски сайт до 1к лири да препоръчате...спешно ми е и ще поръчвам до петък.Гледах аз разни сайтове ама не разбирам много...

ПС: Чалга не слушам....поздрави със:

Редактирано от Carlsberg (преглед на промените)

Да не правя нова тема ще попитам тук - нещо от английски сайт до 1к лири да препоръчате...спешно ми е и ще поръчвам до петък.Гледах аз разни сайтове ама не разбирам много...

ПС: Чалга не слушам....поздрави със:

Моите уважения, но е по добре вие да потърсите и предложите, а ние да коментираме предложенията ви. Едва ли на някого ще се иска да търси неща, които не му влизат във интереса за сега. Нищо лично, но това е правилното, след като питате. Защото има сайтове с прекалено много техника. Трябва да се цени и времето на тези, към които имате въпроси. Нищо лично.

Разбирам,благодаря.

Грешка линка е дърт.

http://www.amazon.co.uk/Dali-Zensor-5-1-Speaker-Package/dp/B00KA8DN5G/ref=sr_1_10?ie=UTF8&qid=1442340762&sr=8-10&keywords=sound+surround+systemтова?

Може и това, щом ви влече. Но това е по скоро за домашна видеосистема отколкото за слушане на музика. При положение, че сте в Англия(с такова впечатление съм останал) едва ли ще ви затрудни намиране на каквато и аудиосистема искате и на каквато цена ви е изгодно. Има толкова магазини за аудиотехника. Прилична сума е 1000 паунда за една малка аудио система от не висок клас. А може да се предпочете и друг вариант - на етапи. Първо и най важно е каква музика ще слушате и какви колони да си изберете. Те са основното във домашната система. По "тяхното "свирене" човек разбира  що за система сте си избрал. От мен успех.

Може и това, щом ви влече. Но това е по скоро за домашна видеосистема отколкото за слушане на музика. При положение, че сте в Англия(с такова впечатление съм останал) едва ли ще ви затрудни намиране на каквато и аудиосистема искате и на каквато цена ви е изгодно. Има толкова магазини за аудиотехника. Прилична сума е 1000 паунда за една малка аудио система от не висок клас. А може да се предпочете и друг вариант - на етапи. Първо и най важно е каква музика ще слушате и какви колони да си изберете. Те са основното във домашната система. По "тяхното "свирене" човек разбира  що за система сте си избрал. От мен успех.

Ами рок/метал.Ами ще гуугална някой магазин за аудио в района и ще ходя да намеря нещо.Иначе съм в Англия да.Благодаря.

И сорри на пича на който му оаках темата.Да ме прощаваш и ако ми се сърдиш ако си от София ще черпя бира за коледа ;)

Ами рок/метал.Ами ще гуугална някой магазин за аудио в района и ще ходя да намеря нещо.Иначе съм в Англия да.Благодаря.

И сорри на пича на който му оаках темата.Да ме прощаваш и ако ми се сърдиш ако си от София ще черпя бира за коледа ;)

Няма нищо лошо че е било в същата тема. Напишете какво ви е харесало, консултирайте се с продавачите. В Англия на много добра цена можете да намерите добра техника, но вече втора ръка за тези пари. Има чудесни такива магазини и просто сте спокоен, че техниката ще работи отлично, докато в България много е вероятно да ви пързулнат с такава, ако магазина предлага от чук до самолет.

Няма нищо лошо че е било в същата тема. Напишете какво ви е харесало, консултирайте се с продавачите. В Англия на много добра цена можете да намерите добра техника, но вече втора ръка за тези пари. Има чудесни такива магазини и просто сте спокоен, че техниката ще работи отлично, докато в България много е вероятно да ви пързулнат с такава, ако магазина предлага от чук до самолет.

Сетих се за такъв магазин в центъра и утре ще го преслушам.Принципно събирах за по-добра техника,но забравих момента,че РД-то на гф-то тропа на вратата и ...ама за сега ще се оправя ;)

Сетих се за такъв магазин в центъра и утре ще го преслушам.Принципно събирах за по-добра техника,но забравих момента,че РД-то на гф-то тропа на вратата и ...ама за сега ще се оправя ;)

Щом събираш за по добра техника, моят съвет е да продължиш и няма да съжеляваш. То  е краста да си имаш, но нека е нещо добро. А точно в Англия това е абсолютно възможно. И ако започнеш, нека е с колоните. Но като ги огледаш и послушаш, пусни една темичка във форума.

• Автор

Няма проблеми пичове хаха.Така да обновим темата тези дни ще купувам ето това Philips FWP 2000.Днеска ми я пуснаха в технополиса и ми харесва как звучи имаики предвид,че е голямо посещение магазинът им.Във стая 25 квадрата дали ще звучи силничко.Хубав бас вади и няма изкривявания във звука.Да я купувам ли? Момчето в магазина ми каза,че това е по добро от това Philips FX55,което си бях харесал.Как ви се струва? 720W срещу 300W имат ли някакви значения тези неща?

Редактирано от nikinaika (преглед на промените)

Това вече е друго, поне има CD-устройство, но трябва да видиш дали има входове и за външни източници и не на последно място за микрофон, както и изходи за външни тонколони, слушалки и т.н. Мощността не я гледай, тя никога не отговаря и както казах се мери с кантар. Музикалната мощност силно зависи от помещението и мебелировката, а смятам че качественият звук е по-важен от силата, и по-добре не ги усилвай много и продължително, тъй като много говорители въпреки че превишават мощността на усилвателя лесно горят, дори и да няма видима повреда и да свирят нормално, шпулата в повечето случаи е овъглена и малко й остава да изгори докрай. Така че по-деликатно с мощните аудио системи, по-слабите са по-сигурни.

• Автор

Еми тази мини системата дето видях и чух днес има 2 изхода за микрофон и по 1 за слушалки и aux ,мисля че е доста добре.И отзад ако не се лъжа има изгоди за колони леви и десни?А като ги има дали за по нататък ако искам да я уголемявам ще мога да свържа колони и дали това ще е проблем?

За външни тонколони малко сложно става, защото първо трябва да изключиш вградените, освен ако техните кабели не излизат отвън и се включват в същите изходи, по-вероятно е това да не е бил изход за тонколони, а нещо друго, рядкост е да изкарат изходи за колони понеже има опасност от претоварване, но от слушалките може да се вземе сигнал за външен усилвател или от Aux Out. Но пък имаш ограничение на входните източници, които можеш да свържеш само с цифров кабел, а не всички имат такъв изход. От тази гледна точка е по-удачно да избереш стария модел FWP1000, който има AUX IN, а изход както винаги можеж да вземеш от слушалките, но дали пък ще има цифров вход също не трябва да се пренебрегва. За мен аналоговият вход е по-важен, но въпреки всичко качествения звук ще го възпроизведеш от CD-устройството или от компютър с добра звукова карта, а това е най-важното.

• Автор

Благодаря за мнението! Еми ще се ползва музика от usb и от CD дискове със качество на песните по 320kb/s.Дано да дрънчи добре в домашни условия! 

• Автор

Някой имал ли е допир до тези някакви китайчета ли са какво? http://olx.bg/ad/karaoke-tonkolona-mba-f-12a-s-vgraden-akumulator-bluetooth-2br-bezzh-ID53CB8.html#2026b44325 Бащами е гледал някаква такава днеска и му е харесала било с някакъв акумулатор за захранване? Но според мене не си заслужава

Благодаря за мнението! Еми ще се ползва музика от usb и от CD дискове със качество на песните по 320kb/s.Дано да дрънчи добре в домашни условия! 

Този Филипс не струва толкова пари. Напълно безмислена покупка. Това е само един "мангал сеир сандък" и нищо повече. Дали това че има някакъв СД преер с оптика за 2 лева, която ще спре да работи само 2 дни след като му изтече гаранцията е положително, НЕ. Ако имаш излишни пари си го купи, но съм почти сигурен, че ще го плащаш на лизинг по-дълго време от колкото ще го слушаш.

Има много теми в този форум за такава техника и важни теми с магазини за техника и т.н.

За тази цена не вярвам оптичното устройство така бързо да се изтощи, освен ако не се пуска компакт диск с MP3-ки, въртящ се по 4-5 часа. Затова си има флашка, а за качествен звук се просвирва от обикновен аудио диск с времетраене 80мин.

Онези преносимите колони с акумулатор май за нищо не стават след като той се изтощи, а доколкото имам опит с портативни радиоприемници с вграден акумулатор, те не работят стабилно с мрежовото захранване, защото е слабо и служи основно да зареди батерията и я използва като спомагателен токоизточник когато я включим към мрежата.

За тази цена не вярвам оптичното устройство така бързо да се изтощи, освен ако не се пуска компакт диск с MP3-ки, въртящ се по 4-5 часа. Затова си има флашка, а за качествен звук се просвирва от обикновен аудио диск с времетраене 80мин.

Онези преносимите колони с акумулатор май за нищо не стават след като той се изтощи, а доколкото имам опит с портативни радиоприемници с вграден акумулатор, те не работят стабилно с мрежовото захранване, защото е слабо и служи основно да зареди батерията и я използва като спомагателен токоизточник когато я включим към мрежата.

Щом те кефи толкова, вземи и ти си купи едно Филипсче. Явно освен, че нямаш представа от усилватели и си нямаш представа какво трябва да дава един СД плеер като качество.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.