Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за подобряване качеството на изрязан обект, на неговите краища!

Featured Replies

Здравейте!

От доста години имам този проблем, но никога не съм се питал дали е възможно да го оправя.

Има ли начин да подобря качеството на изрязване със Pen Tool понеже сами виждате от картинката в червените граници как се размазва горния край на кафявия обект.

Когато маркирам обекта който ще изрязвам с Pen Tool, използвам Make Selection... и от прозорчето винаги ми е маркирана отметката Anti-aliased.

Но въпреки това се забелязва размазаните краища и стои грозно. Каринките ги запазвам в .png.

Има ли лек за изчистване на тези грозни размазани краища какви опции да ползвам?

8344094V.png

Моят учител в случая ме съветваше следното. Което не може с Адоби - може с Корел. Струва ти времето колкото да преформатираш изображението, ако въобще се налага финалният продукт да е .psd файл.

• Автор

Не разбирам от corel и никога не съм работил с нея. Възможно ли е да постигна с нея това което искам?

Ако не стане с ПС в краен случай ще стигна и до корел.

Очаквам още предложания и отговори.

Когато маркирам обекта който ще изрязвам с Pen Tool, използвам Make Selection... и от прозорчето винаги ми е маркирана отметката Anti-aliased.

Това Anti-aliased е филтър.Пробвал ли си без него?

Да, но не да подобриш качеството след изрязването, а да изрежеш без загуба на качество, характерна за операциите с растер. Все пак като споменах, надявам се, че се сещаш, че говоря за векторна графика.

• Автор

Ами чувал съм за векторна графика или нещо такова, обаче съм просто любител и съм се учил от нета.

Ако може да ми се обясни по като на индианец :)

Ами чувал съм за векторна графика или нещо такова, обаче съм просто любител и съм се учил от нета.

Ако може да ми се обясни по като на индианец :)

Първо пробвай все пак това, което Митко е дал като вариант, защото е възможно там да се корени конкретният проблем. А що се отнася до въпроса, има подсекция Продукти на Corel Там се дават насоки и се обсъждат начините и възможностите им.

• Автор

Това Anti-aliased е филтър.Пробвал ли си без него?

Ами точно за това ползвам Anti-aliased понеже той изчиства но не достатъчно когато има лек наклон на извиване.

До като без Anti-aliased изрязването е ужасяващо остро назъбено и грозно.

Да, но не да подобриш качеството след изрязването, а да изрежеш без загуба на качество, характерна за операциите с растер. Все пак като споменах, надявам се, че се сещаш, че говоря за векторна графика.

Все още не мога да разбера тук какво да направя и какво да ползвам при изрязването?

Посочил съм къде се отговаря на въпроси, относно работата с продукти на Корел. Задайте въпросите, които Ви интересуват там :)

• Автор

Добре ще задам въпрси там относно corel.

А тук ще чакам ако случайно някой с голямо познание по PS отговори дали има оправия това или не.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.