Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дали е полезен и верен тоя тест за сайтове

Featured Replies

Получил съм интересен имейл днес и искам да ви питам хората ,които повече разбират дали може да се вярва на този тест или не.

Ето цитирам имейла ,който получих и накрая оставям линка за проверка на ссайтовете от Google:

f8397d42-b2a3-4eba-8a9f-1cfe3abd1afa.jpg

Speed really matters. If you want your visitors to stay on your website you should care about this important fact. Even 3 seconds delay can causes the loss of customers.

We tried a lot of tools to make MotoPress website faster and shared the most efficient in the list below:

Use caching plugin

Caching plugin doesn’t make tons of queries to each page load, it just holds the data in ‘cache’ thus delivers what user needs right from that cache and improves website speed.

We use free ‘WP Super Cache’ plugin, you can also try W3 Total Cache or the paid one WP Rocket.

Disable quantity of active plugins

Your browser requests all your active plugins at once and each query leads to milliseconds of delay. These milliseconds add up to seconds and that’s when visitors leave your website. 

Ensure your hosting is quick

When you want to speed up your website, one of the first things you should consider is a high performance hosting provider. Good host costs more, but don’t economize on it as when your clients leave website without making a purchase you’ll lose even more money.

These are basic tried tools that really work. Enhance the speed of your website thus improve your SEO, boost website traffic and sales.

Run a free website speed test to analyze the performance of your website.

If you have any questions, I’ll gladly answer them.

Kind Regards,
Emily Williams
MotoPress Team

Ето и линка за тест https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?utm_source=MotoPress+Lite+users&utm_campaign=f48253f872-Speed_up_your_website5_28_2015&utm_medium=email&utm_term=0_e10f5b8df6-f48253f872-107165917&ct=t(Speed_up_your_website5_28_2015)&mc_cid=f48253f872&mc_eid=2a5ba3f020

• Автор

Ами направих и искам да го тествам почти е довършен не е за мен де , но по никакъв начин не го отваря с айфон или с андроид .Сайта е направен изцяло с флаш анимации и само на пс се визуализира.Мисля да сложа линк и да направя специално за мобилни и таблети да го отварят с wordpress  да е мобилната ,че блога  е идеално оптимизиран за всички устройства.Само на таблет не е отварян ама и там няма да се вижда сигурно.

Ами направих и искам да го тествам почти е довършен не е за мен де , но по никакъв начин не го отваря с айфон или с андроид .Сайта е направен изцяло с флаш анимации и само на пс се визуализира.Мисля да сложа линк и да направя специално за мобилни и таблети да го отварят с wordpress  да е мобилната ,че блога  е идеално оптимизиран за всички устройства.Само на таблет не е отварян ама и там няма да се вижда сигурно.

Разбира, се че може да вярваш на такива сайтове. Дори е задължително да се ползват. Има и други (например GTMETRIX.COM), като някои са по-добри. Оценките на различните сайтове са различни, но нещата които проверяват са почти едни и същи.

И най-важното, не е нужно да изпълняваш сляпо абсолютно всички неща, които ти предлагат.

Аз не им вярвам,защото направих този тест на един мой сайт,който е с отлична SEO оптимизация(винаги в първите резултати на търсачките),който по принцип се отваря много бързо.И какво ме съветват те?Да съм намалил размера на фото изображенията(а те са под 1мб.!),също да променя шрифта на някои от рекламните текстове,да намаля размера и на гиф анимациите,за да може в крайна сметка да се спечелят някакви килобайтчета!Повече ми прилича на зарибяване и разузнаване,с цел после да ти набутат Google AdSense ,че да им плащаш за това всеки месец.

• Автор
  1. Много хитро казано при положение ,че сте на първите места вас не ви интересува и си личи че сте доказан професионалист на ,който трябва да му се слушат думите благодаря за откровенното мнение.Значи остава версията- имаше един скандал с гугъл ,който доказваше ,че са манипулатори и слагаха винаги на първо място своите сайтове.И аз да съм шеф на мрежата и аз ще се издигна сам себе си много ясно благородно ви завиждам ,че сте на първите места без значение дали сте част от екипа на гоогле и който и да е просто аз винаги гледам да се уча от постигналите хора и ви се възхищавам ,че познавате системата и сте един професионален сео .Като се замисля над думите ви ми се ражда идеята ,че ако наистина всеки ползва една система всеки трябва да е много добър и на първо място а това е невъзможно.Наистина няма значение какво ще покаже тоя тест.Въпроса е да имаш нестандартно мислене и да се налагаш ,защото всеки стандартен копира и така на стандартните копиращи им се изчерпва ресурса защото са много на клона.Съответно логиката е както казваха някой в уникалното и смислено съдържание което го няма за момента.Кой знае колко инструменти има за използване и за проучване и за генериране на сео резултати ,но излиза ,че винаги по малката част са с нестандартно и правилно мислене ,а повечето са копи пейстове импровизатори и бягат далеч като съчиняват пумии.Вярват си прекалено много и се бият със своите съчинени глупости по главата и крачката надявам се и аз някой ден да стана един от малкото нестандартно , здраво и право мислещи хорица.

Сайта е направен изцяло с флаш анимации и само на пс се визуализира.

Флаш анимациите са доста натоварващи в сайтовете!Не трябва да се прекалява с тях.Скороста на зареждане зависи от това,в какъв формат са и от размера им.Може да опиташ да ги конвертираш в по малък размер,но ще се загуби от качеството им.Друг вариант е да ги качиш на друг хостинг,а да ги поставиш в сайта като изображения,но чрез файл от интернет(линка,където се хостват).В този случай отварянето на сайта ще е много по-бързо.

• Автор

Всичко се отваря добре за сега само съм го качил пробно и ще го истрия скоро ,защото е продаден ,но собственика иска малко корекции в текста а аз искам да направя и за мобилни устройства сайт както казах с wordpress  ,защото не се отваря от мобилни устройства и има линк към флаш плейър който мога да сменя с wordpress .Ето линка да видите как изглежда 

http://gangoto.cu.ma/newsite/

Ето линка да видите как изглежда 

http://gangoto.cu.ma/newsite/

Сайта изглежда добре,но веднага ми правят впечатление два огромни недостатъка.Първият е в началото,където излизат 20 квадрата и име.Послание никакво не виждам там,освен името,но него си го има в горната част на другите страници!Не е нужно да се набива на очи име,а самата дейност която се осъществява.Освен това времетраенето на тази уводна част,която е съвсем ненужна, е цели 8 секунди!Това време се забавя още доста повече,при слаб интернет.Считай,че 90% от хората,няма да издържат толкова и ще затворят сайта предварително.Друг е въпроса че първото впечатление(което е всъщност най-важно) от тези квадрати и едното име,е че това е някаква аматьорска работа,при което доста потенциални клиенти,ще побързат да затворят предварително  и няма да видят съдържанието.Втория недостатък,според мен,ще ти го кажа,но чрез една постановка.Тинейджър,е по малко вероятно да потърси фирма за строителни работи,защото си има родители за тази цел.Значи,представи си по улегнала персона,седнала вечер късно и рови из интернет за някаква от тези услуги.Попада на сайта,но ...изведнъж се чува силната му фонова музика,а децата му спят!Условната реакция е,по най-бързия начин да затвори на страницата.Ами ако търсещият е на работа,пак ще затвори,защото ще го набедят,че слуша музика,вместо да си гледа работата. Аз лично такива страници после не ги отварям повече,а продължавам нататък с търсачката.Съвета ми е да махнеш първите 8 секунди и фоновата музика,при което ще спечелиш значително подобрение,при отварянето на сайта.А иначе,ми направи добро впечатление, момента след квадратите.Някакси веднага ме заинтригува да зачета съдържанието.

• Автор

Благодаря, но това е поръчка на клиент и първия примерен сайт ,който му направих не му хареса а този го хареса и ми плати няма как да стане дори и за негово добро той го хареса така.Благодаря за критиката и за похвалата че след това ви е харесал 

Харесал го е така,защото е неговото си име отначало.Задай му въпроса,дали гугъл,ще хареса неговото име,за да го класира в по-предни позиции в търсачките!Абсолютно се съмнявам!Погледнах сега изходния код на страницата.Ами то липсва описание на сайта,липсват ключови думи за SEO оптимизацията.Заглавието е неправилно,защото започва с името му и т. н.Значи той ще има сайт,но никой няма да може да го открие в мрежата.За какво ще му служи тогава?Единствено само тези,на които той лично даде линк към него,ще знаят че съществува.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.